Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Pazdziernikowa2013

Za maly zarodek w.stosunku do.OM

Polecane posty

Witajcie mam nadzieje.ze ktoras.rozwieje moje.wątpliwości otorz jestem w 7 tygodniu ciazy.dokladnie ostatnia @ mialam 3 stycznia ,na ostatnim usg bylam tydzien.temu pecherzyk mial 11.5 mm zarodka nie bylo widac a usg obliczylo.tydz ciazy na 5w0d a bylam w 6,dzisiaj bylam z nowu na usg i byl juz zarodek z bijacym serduszkiem co mnie bardzo.ucieszylo maluch ma 5,5mm i znowu wedlug usg.ciaza jest.mlodsza o tydzien,martwie.sie tylko ze zarodek moze.zle sie.rozwija i ze.cos jest nie tak a nastepne usg dopiero w 12 tyg...Czy ktos mial podobna sytuacje?

Gość xdxd
umnie teaz tak bylo a teraz biega mala slodka dziewczynka po domu... wszystko zalezy jakie masz cykle i kiedy dokladnie doszlo do zaplodnienia... organizm to nie komputer...

Jak ja poszlam pierwszy raz do gina to wg om bylam pod koniec 7 tc. A wg zarodka był to dopiero 5 tc. Nie martw sie. Pewnie mialas owulacje później. Moja corka urodziła sie 2 tyg przed terminem i ważyła 4 kg. Wiec luz. To następne usg jest istotne. Wtedy sie dowiesz czy zarodek sie prawidłowo rozwija. Pamiętaj, ze wg om to umowne liczenie. Adekwatne jest to usg po 12tc

Ja tez tak mam:-) mala jest 2 tyg do tylu.... :-) ale ja mam cykle 37-40dni, wiec to dlatego :-)

No ja tez nie mam cykli 28 dniowych tylko miedzy 30 a 36 dni,ale kochalismy sie najpozniej 16 dnia cyklu.