Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allllahhhu!

Dlaczego pocisk z broni palnej powoduje takie spustoszenia?

Polecane posty

Gość Allllahhhu!

No własnie? przeciez stosunkowo to bardzo mały element, od 5mm do 9mm...

Gość Allllahhhu!
Czy ktos mi jest w stanie to wyjaśnić, i podac normalne argumenty?

Gość Allllahhhu!
Tak myslałem, kafateryjska błazenada jest tylko znawca w dziedzinie *jestem gruba,*Co robić gdy...?, i sami ekonomisci i w ogóle znawcy zarabiania ahhahaah

Wchodzisz na kobiece forum i wymagasz znajomości broni palnej, tego jakie spustoszenie powoduje.. Myślisz, że dużo kobiet ma, bądź miało z tym doświadczenie? (z tym, czyli z konsekwencjami konkretnego użycia, bo strzelanie do tarczy, to coś innego)

Jakie tam spustoszenia, bardzo czysta i estetyczna metoda zabijania, dziurka maleńka, troszeczkę krewki się sączy, a nieboszczyk może nawet całkiem ładny być!

Gość prawictwo pospolite181
bo ma duzą energie ... mknie z olbrzmią prędkością ..

Gość 9cr5n2
baba to chyba nie widziałas rany postrzałowej: ) a raczej to co w środku cżłowieka się dzieje, a nie na zewnatrz. Cięzki temat na kafaterie autorze:p

Gość Allllahhhu!
Alebaba ty lepiej nic tu nie pisz, mała dziurka? aha a widziałaś rozerwaną głowe? nie widziałas bo na kafe nie pokazują, rozumiem.

Gość Allllahhhu!
pancerna to akurat wiem. 700-900km/h ze standardowych broni. Siłe w julach ciężko mi ocenic jednoznacznie bo się wachają w duzych rozpiętościach, zalezy od pocisku. nadal nie wiem skąd ta potworna moc się rodzi.

Gość Allllahhhu!
Styczniowa na tym "kobiecym forum" jest tyle samo facetów jak i babeczek, błedna ocena sytuacji.

Gość Allllahhhu!
Słyszałem taką opinie że często to nie sama rana zabija i obrażenia, a ciśnienie jakie w człowieku się wówczas rodzi podczas postrzału... ten temat jest piekielnie ciekawy dla mnie, ale zdaję sobię sprawę że to średnie forum na taki temat. Ale licze że ktos się znajdzie ogarnięty!

ja ci powiem. Pocisk gładki czyli taki który się nie obraca nie robi takiego spustoszenia ale to z reguły jest to broń małego kalibru. Natomiast gwint w lufie powoduje ruch obrotowy pocisku i ten pocisk niejest już taki gladki.ma ślady po gwincie w lufie. W chwili gdy pocisk dociera do celu nie tylko przebija ale i rwie owijając wszystko wokół siebie. Zakładając że pocisk traęia w ciało. Wlot pocisku to maleńki otworek,a wylot to porozrywane tkanki na dwie pięści. Są jeszcze pociski ze sciętym stożkiem z pndnej strony. No ten to bandzior. Wlatuje w brzuch,a urywa głowę. .mam nadzieję że udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi. Dodam tylko że najgroźniejszym karabinem ręcznym od dawna króluje karabin AK47.

ja ci powiem. Pocisk gładki czyli taki który się nie obraca nie robi takiego spustoszenia ale to z reguły jest to broń małego kalibru. Natomiast gwint w lufie powoduje ruch obrotowy pocisku i ten pocisk niejest już taki gladki.ma ślady po gwincie w lufie. W chwili gdy pocisk dociera do celu nie tylko przebija ale i rwie owijając wszystko wokół siebie. Zakładając że pocisk traęia w ciało. Wlot pocisku to maleńki otworek,a wylot to porozrywane tkanki na dwie pięści. Są jeszcze pociski ze sciętym stożkiem z pndnej strony. No ten to bandzior. Wlatuje w brzuch,a urywa głowę. .mam nadzieję że udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi. Dodam tylko że najgroźniejszym karabinem ręcznym od dawna króluje karabin AK47..

Gość costamwiem.
Arecki hmm ujmę to tak abyś nie odebrał jako ataku. Ak47-bardzo duża siła, niezawodność-zgadza się. Ale jesli chodzi o zabójczość to już nie jest tak, zostało to potwierdzone przez speców, mianowicie: Ak47 obsługuje pociski 7,62 które mają bardzo dużą energie wylotową w momęcie trafienia w ciało człowieka pocisk taki przeszywa go na wylon i nie KOZIOŁKUJE w środku, w zwiazku z tym mniejsze obrazenia są. natomiast pociski 5,56mm po trafieniu w cel koziołkują, w związku z tym powoduja rany szarpane i są bardziej zabójcze. oczywiście że ten i ten dla człowieka jest nie do "przyjęcia" ale fakt jest taki że po pocisku 7,62 masz tylko dziurkę a po pocisku 5,56 masz rozwalone bebechy z wyżej wymienionych powodów. opisuję sytuację w przypadku pocisków ZWYKŁYCh, czyli nie tych które są "podrazowywane" przez np nacinanie główek itp. oglądałem kiedyś program o tym. jesli chodzi o gwint w lufie... broń w dzisiejszych czasach posiada praktycznie zawsze gwintowane lufy, z wyjątkiem strzelb oczywiście.

Gość 23123213213
a to prawda, że w POlsce łatwo kupic broń?

Gość costamwiem.
w Polsce o zezwolenie na palną broń jest bardzo cięzko, podobno są województwa gdzie nie wydano żadnej sztuki! Pomijając oczywiście mysliwych, mówimy o broni typowo palnej, myśliwska to też palna, jednak to troche inny temat.

Gość 23123213213
nie pytam przeciez o zezwolenie... :p czy mozna się czuc bezpiecznym, czy zbir co bedzie chciał mnie zaiukac, łatwo nabedzie j ą od ruskich np.?

Gość Allllahhhu!
i to jest problem. w Polsce powinni normalni ludzie mieć prawo zakupić broń, ale sytuacja wygląda tak że pomimo jestes normalnym przejdziesz wszystkie testy to komendant wojewódzki pociaga za sznurki i albo mu sie spodobasz i Ci wyda zezwolenie albo mu sie nie spodobasz i Ci nie wyda, a jak wiemy w 80% im sie nie spodobasz, słyszałem też że to kwestia ile się w koperte właduję od 10tyś wzwyż: )

Gość costamwiem.
231 nie znam czarnego rynku, dlatego się nie wypowiem czy łatwo czy nie. pewnie jak masz kolegów odpowiednich to łatwo.

Gość Xlecia^=)*
Gdy jeszcze stadion xlecia był w najlepszym okresie rozkwitu to u ruskich kałacha kupiłes za dwieście dolców plus wiadro amunicji za 50dolców:) Ale to już nie te czasy.

costamwiem. W 1986r miałem okazję oglądać rany postrzałowe wlaśnie z AK47.uwierz mi że to nie były małe otwory.owszem wlot jak pisałem wcześniej to mały otwór. Natomiast wylot.też pisałem. I wiedzę posiadam z osobistych obserwacji i doświadczeń a nie z oglądanych programów. Rany te i ofiary do dzisiaj mam przed oczami.

Gość costamwiem.
Arecki posługuję się wiedzą jaką nabyłem z Discovery.

Gość costamwiem.
odległośc do celu ma podstawowe znaczenie jednak z bliskiej odległość około 100-150m. 5,56 jest dużo bardziej destrukcyjny, tłumaczyli to też wagą pocisku. 5,56 jest lżejszy co za tym idzie po trafieniu w cel dostaje większych wariacji. 7,62 jest sporo cięższy co za tym idzie łatwiej przeszywa, trzyma się lini prostej z powodu swojej gramatury.

Gość kałamasznik
kiedyś ruscy na bazary przywozili, to bandyci są w nią dobrze zaopatrzeni. kto ma znajomości w półświatku z łatwością kupi co chce. uczciwy musi kupić w podziemiu, ale wtedy już nie jest uczciwy, chyba, że chce nosić spluwkę na postrach, ale wtedy krótko pożyje, bo bandzior wali bez namysłu.

Gość costamwiem.
Zresztą amerykanie w Afganistanie,Iraku i wszędzie gdzie toczą,toczyli swoje idiotyczne wojny posługują się tylko 5,56.

Gość kałamasznik
najgorsza jest amunicja ze zmiennym środkiem ciężkości.

cośtampowiem. Czasem i ja te programy oglądalem i powiem ci że odbierałem to tak zrobione to było tak by widz był przekonany żą amerykańska broń jest najlepsza. Ja osobiscie niechciałbym oberwać z AK.

Gość costamwiem.
Arecki już powiedziałem że to wiekszego znaczenia nie ma, oberwanie czy to z Ak czy z innej broni jest tak samo śmiertelne i nie ma nad czym się zastanawiać nawet. nawet pistolet, mały rewolwerek(są takie wersje kobiece, mini) jest tak 'nieprzyjemny" jak z innej broni.

Gość costamwiem.
Akurat nie miałem na myśli hipokryzji amerykanów, ale jeśli uznali by 7,62 za najbardziej skuteczną amunicję to zrobili by sobie i karabin do tej aminicji, jak widac wolą 5,56. Przeciez nie tylko Ak strzela z tego kalibru, ten kaliber obsługuje dziesiątki modeli broni.