Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okolokolokolo

Picie dla noworodka ???

Polecane posty

Gość okolokolokolo

witam jestem mama od tygodnia (nie karmie piersia) co mam dawac dziecku do picia ? czasami mi sie wydaje ze chce mu sie pic czy woda przegotowana moze byc?

Gość gggf
tak letnia woda ostudzona najlepsza, wszytstkie herbatki są od pierwszego miesiąca życia.

Dzieci na mm powinny być przepajane woda. Ja dawalam corce zwykła przegotowana, letnia wodę lub żywiec zdrój i dolewalam ciepłej przegotowanej. Wiec przepajaj. Dowiedz sie od pediatry ile maluch powinien wipic dziennie. Są jakieś normy

Gość anita3131
Są herbatki np.z hippa od pierwszego tygodnia rumiankowa i koperkowa . Mój mały pił je od drugiego tygodnia życia i bardzo mu smakowały .

Gość mozesz
podac letnia przegotowana wode, mozesz do niej dodac glukoze, mozesz kupic herbatke z hippa koperkowa jest od 1 tyg zycia.

Gość okolokolokolo
dziekuje :)jutro zobacze za tymi herbatkami od tygodnia zycia:) Pozdrawiam

Gość JDKJKJEK
JA dawalam wode przegotowana z glukoza tak mi polozna radzila

a właśnie dołączę sę do pytania tylko z innej beczki, ja karmię piersią, mała nie ma kolek, sadzi bąki aż rży pielucha a ostatnio psiapsiuła teściowej zrobiła na mnie wielkie oczy DLACZEGO ja nie podaję małej (2mce) koperku do picia. ???robiłyśce tak?

Gość marika32
kokoszka, ja karmie juz prawie 7 miesiecy i nigdy nie dopajałam, nie dopajam do tej pory, dopiero ucze powoli małą picia z kubeczka, bo zaczęła jeść stałe pokarmy. Nie daj sie teściowej ogłupić, bo to są średniowieczne teksty, żadne koperki nie są potrzebne. Moja mama i teściowa też sadziły mądrości o dopajaniu chociażby w ciepłe dni itd, ale puszczałam to mimo uszu. dopajanie może mieć negatywne oddziaływanie na laktację, która na początku musi się rozkręcić.

Autorko, najlepsza dla dziecka do picia jest woda. A nie herbatki. Sprawdź najlpierw czy maluch chce pić wodę a dopiero potem probuj herbatki. Ja daje małej 1 herbatke dziennie i znacznie słabsza a poza nią pije tylko wodę. A jak była mniejsza to tylko woda. A. Ja karmilam piersią na początku

Gość kokoszka przy karmieniu
piersią dziecka się nie dopaja. Można na krótko przystawić do piersi. A koperki możesz pić sama, co najważniejsze przejdzie do mleka i dziecko dostanie.