Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasykaklasyka

Za wysokie tsh w ciąży

Polecane posty

Gość klasykaklasyka

Dziewczyny potrzebuje waszej porady a racze informacji jak to było u was... Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży, z wyliczeń (5 tydzień) od pół roku leczę się na niedoczynność tarczycy. Na początku lutego robiłam tsh było 5.17 i wczoraj od razu jak się dowiedziałam o ciąży i wynik podskoczył do 11. Jestem na euthyrox-ie 88. Oczywiście dziś idę do endo. I pewnie zwiększy mi dawkę. Ale powiedzcie mi czy miałyście podobną sytuacje, za wysokie tsh, wczesna ciąża a mimo wszystko wszystko przebiegło bez problemu ??

Gość ojej nie ma reguł
ale sprawa jest powazna, w iąży tsh powinno być do 3,5

Gość klasykaklasyka
wiem o tym :(

Gość w ciąży TSH powinno być 1
autorko, spokojnie:) najważniejsze jest, że PRZYJMUJESZ EUTHYROX TSH jest za wysokie, ale przyjmujesz euthyrox i jesteś pod opieką endokrynologa endo na pewno podniesie dawkę a ft4 zrobiłaś od razu?

Gość To zalezy od wyniku
NIE NIE POWINNO BYĆ 1! DO ZAJŚCIA NAJLEPIEJ JEST 1,ALE JAK WIDAC I Z NIEDOCZYNOŚCIĄ MOŻNA ZAJŚĆ

Gość To zalezy od wyniku
No właśnie ft4 i ne trzeba zrobic, bo wazne sa tez ich stosunki, ale to już Ci powie endo - najwazniejsze, że wiesz w porę.

powinno, a może być różne jak widać

Głupoty z tym 1 . Ja miałam między 2-3 cały czas a zaszłam i ciąża się rozwija świetnie, gdzieś tu na kafe czytałam że normalnie dziewczyny biorą ten lek Euthycośtam calą ciążę i wszystkjo jest ok :)

Mała czarna------> potrafisz czytać ze ZROZUMIENIEM? TSH POWINNO być mniej więcej 1, a to przy jakim TSH można zajść w ciążę, to już zupełnie inna kwestia

Gość klasykaklasyka
Jestem po wizycie. Endo mówiła że dobrze że tak szybko przyszłam i podniosła z 88 na 125. Kolejna wizyta u niej z wynikami za 4 tyg. A powiedzcie mi bo oczywiście zapomniałam jej zapytać. Czy jak łykałyście eutyrox to brałyście normalne witaminy ciążowe które zawierają JOD ?? czy to nie ma wpływu. Niby gin przepisał mi pregna plus a wiedział o tarczycy to chyba spoko.

Gość tak, ja przyjmowałam
Femibion Natal Classic z dawką jodu

Gość Bądź sobą
mi na początku ciąży wyszło za wysokie tsh(4,2 ale nie leczyłam się wcześniej na tarczyce) dostałam euthyrox 25 (pół dawki) w 3 trymestrze dawka została zwiększona(przez 4 dni cała dawka, przez 3 pół i tak ciągle) dzidzia zdrowa. Miałam stan przedrzucawkowy-ale nie związany z tym :)

Gość kkgfgj
mialam podobne historie z tym ze ja lecze sie juz 10 lat. 2 miasuace przed zajsciem w ciaze wynik 1,5 a w piatym tygodniu 8. endo przepisala mi wieksza dawke ze 100 na 112 ale okazala sie zbyt mala wiec podniosla do 125. po miesiacu od ustalenia wiekszej dawki tsh spadlo do 3,5. no ale musi byc ok 1 wiec zwiekszenie dawki do 137. wizyte mam w polowie marca. teraz jestem w 13 tygodniu. od pierwszej wizyty u endo biore jod 200. wszystko jest poki co. ale co inteligencja mojego dziecka to nie wiem :(