Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinKA :) :)

Jak długo staraliście się o dziecko po łyżeczkowaniu?

Polecane posty

Mam takie pytanie jak długo staraliście się o ciążę po łyżeczkowaniu ? a ile o pierwszą ? tyle samo czy krócej ?

bardzo mi zależy na waszych odpowiedziach

tak samo zaszłam w pierwszym cyklu starań w 3 cyklu po łyżeczkowaniu.

nie ma żadnej dziewczyny po zabiegu łyżeczkowania ?

miarka ale z ciebie szczęściara :) ja w pierwszą ciąże zaszłam dopiero w 8 cyklu za 2 miesiące zaczynam starania i zastanawiam się jak długo mi to zajmie

Gość nasturcja 27
W pierwsza ciaze zaszlam bez problemu, plodne dni i od razu w terminie miesiaczki pojawily sie dwie kreseczki. Po porodzie mialam lyzeczkowanie. W nastepna ciaze tez zaszlam bez problemu po roku, dni plodne i znowu dwie kreseczki w terminie miesiaczki. Po drugim porodzie tez mialam lyzeczkowanie , zakladam ze w 3 ciaze tez bez problemu bym zaszla ale limit na dzieci uwazmy za wystarczajcy. Pozdrawiam

Gość asxdcvbnm
ja zaszłam w 3 cyklu po łyżeczkowaniu (przez ciążę poronioną w 5 tygodniu) i miałam przodujące łożysko, wg lekarzy chyba dlatego że struktura endometrium w macicy była naruszona po łyżeczkowaniu, zarodek zagnieździł się praktycznie na ujściu i tam powstało łożysko ale na szczęście przesunęło się odrobinę i mogłam urodzić SN bezpiecznie. Przed 20 tc leżałam przez kilka tygodni, nie plackiem ale większość dnia. To tak w ramach ostrzeżenia :-) zajść jest podobno po łyżeczkowaniu łatwiej, ja nawet nie wiem jak to się u nas stało, chyba tylko raz mieliśmy stosunek bez zabezpieczenia i nawet nie kontrolowałam wtedy cyklu, zresztą ja w jedną i drugą ciążę zachodziłam od razu po niebezpiecznym stosunku, poroniłam pierwszą ciążę bo posłuchałam rad koleżanek z kafeterii i z plamieniem nie poszłam od razu do szpitala lub do gina po leki na podtrzymanie, ani nie leżałam bo wszystkie tu twierdziły że to zupełnie normalne na początku i mam się nie martwić, także więcej nie szukam tu rad jeśli chodzi o zdrowie moje i dziecka, tu można zapytać co najwyżej jak robić gofry, albo ile gotować jajka.

malinka- przy pierwszym razi poszliśmy na żywioł za drugim sprawdziłam kiedy trzeba i się udało;-) Nie zakładaj że będzie źle- powodzenia.

Gość na na na2
agnieszka bedzie ok, uda ci sie szybciej niz 8 cykli

zastanawiam się po prostu czy jest na to reguła tzn jak w pierwszą zaszłam w 8 cyklu to czy w kolejną będzie podobnie czy też może uda się szybciej :) bardzo bym chciała ale też boje się że może być inaczej

Hej dziewczyny jeśli staracie się o dziecko polecam Wam tą stronkę jest super:) OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=3d1f1c6d58c72ed863b2c41044f1a54732f91978

przed pierwszą ciąża korzystałam z tej strony

ja po dwóch łyżeczkowaniach w ciąże zaszłam w 1 cyklu. W pierwszą ciążę zaszłam też w 1

czyli tak widzę że po łyżeczkowaniu zachodzi się w ciążę tak jak w pierwszą co mnie nie pociesza :(

Gość aniajg2
witam,ja o pierwsze dziecko starałam się 1 miesiąc :) o drugie już 9 miesięcy i w końcu się udała :) ale w 11 tygodniu serduszko przestało bić i miałam łyżeczkowanie :( teraz czekam na pierwszą miesiączkę i zaczynamy starania. Mam nadzieję,że szybko nam się uda :) Lekarz powiedział,że kobieta po takim zabiegu jest bardzo płodna i,że powinno się szybko udać :) A jak było u Was ?

Gość gość
Bardzo szybko i mimo tego, że uważaliśmy zaszłam w ciążę. 3 cykl nie planowaliśmy.

Gość aniajg2
Oby nam też się tak udało :)

Gość gość
Hej dziewczyny ja poronilam w 6 tygodniu ciąży i podziwiam Was że chcecie od razu się starać dla mnie to był taki wstrząs że chyba z rok muszę poczekać. Ale trzymajcie się szacunek dla Was.