Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kooootka

GŁODÓWKA!-zapraszam

Polecane posty

Gość Kooootka

Hej dziewczyny! Więc tak... Potrzebuje kogoś do towarzystwa do głodowania 14 dni. Chciałabym zacząć 25.02.13r. A skończyć 10.03.13r. Przeprowadzałam już głodówkę 6 dniową i schudłam 6 kg. Kolejna rzecz...LUŹNA SKÓRA, to jest MIT! Luźna skórka występuje z odwodnienia i braku ruchu. Tak więc jeśli ktoś chce tego uniknąć musi pić bynajmniej 2l wody dziennie i troche ruchu. I tyle! Druga sprawa...silny głód, to kolejny MIT! głód jest całkiem znośny jeżeli umiemy go oszukać. Np. Myć częściej zęby,lub zająć się nauką/pracą/sprzątaniem lub czymś innym. Więc jeżeli ktoś chce się dołączyć to prosze bardzo. A jeżeli ktoś ma do tego odwrotne podejście niż ja,to niech tu nawet nie wchodzi i sie nie wypowiada. Pozdrowionka kochane:*

Gość ooo1ooo
Pragnę zauważyć że to jest nie zdrowy tryb życia. Popieram głodówki,ale takie 3 dniowe. Ale nie 14 dni! Oszalałas chyba:p

Gość Kooootka
Ale czy ja nie wyraziłam sie dość jasno? Jeżeli ktoś jest przeciwny mojej metodzie to moze tu nie wchodzić! Proste! A tak poza tym to to jest bardzo dobry sposób nie tylko na zrzucenie zbędnych kg ale też na odtrucie organizmu z toksyn które zbierały sie przez lata.

Gość ooo1ooo
No dobra dobra moze sie nie znam. Ale uprzedzam że jak zemdlejesz to nie bedzie moja wina bo ostrzegałam

Gość Kooootka
Ale dziewczyno! Ja cie nawet nie znam...wiec cie o nic nie bede obwiniać! Sama ponosze konsekwencje za swoje wybory,ja nikogo do niczego nie zmuszam. Ja tylko pytam czy ktoś by sie nie chciał przyłączyć do mnie bo razem jest raźniej. Po to wlasnie otworzyłam ten temat. Jak nikt nie chce to zacznę głodować sama. Trudno. Ale dla osób które nigdy nie próbowały głodówek to by było dobre doświadczenie i lekcja. Lekcja o tym jak masz organizm radzi sobie w niecodziennych warunkach.

Gość Kooootka
Nie no ale dziewczyny... Która z nas nie chciala by mieć figury top modelki? Każda. A to jest najprostszy i najszybszy sposób na schudnięcie. Poważnie dołączajcie sie. Ja startuje z wagi 75kg. A moim celem jest 65kg. Czyli 10kg musze zrzucić. Spokojnie dam rade. W 2 tygodnie?!!! Schudnę nawet z nawiązką!

Gość Kooootka
Nie no ale dziewczyny... Która z nas nie chciala by mieć figury top modelki? Każda. A to jest najprostszy i najszybszy sposób na schudnięcie. Poważnie dołączajcie sie. Ja startuje z wagi 75kg. A moim celem jest 65kg. Czyli 10kg musze zrzucić. Spokojnie dam rade. W 2 tygodnie?!!! Schudnę nawet z nawiązką!

Gość Kooootka
Hejka! A ile masz zamiar zrzucić? I chcesz wytrzymać cale 2 tyg?

Gość Kooootka
Hejka! A ile masz zamiar zrzucić? I chcesz wytrzymać cale 2 tyg?

Gość biore sie za swoje zycie
Ja zaczynam wlasnie jutro ,ale bede stosowac taka przerywana glodowke narazie czyli tylko dwa dni narazie ,bo nigdy nie poscilam dluzej niz jeden dzien i nie wiem czy sie nie poddam ,pozatym wiem ze organizm zwalnia metabolizm dopiero po kilku dniach wiec nie chce tez do tego dopuscic . Narazie zaczynam od dwu dniowych glodowek -dwa (trzy ) dni jedzenia (ladowanie witamin itp) i znow dwa dni glodowki , do 10 marca wyjdzie mi 8 dni glodowki , bo zamierzam stosowac glodowke tylko w dni ktore pracuje ( bo w dni wolne napewno bym sie zlamala ) .Startuje z wagi 110 kg ,wiec wierze ze tez strace w ciagu dwoch tygodni z 10 kg .

Gość kalifornijskie truskawki
to może i ja:) co prawda jestem na diecie MŻ ale głodówka sie sprzyda tylko nie wiem czy bede miała silną wole:( w sumie to mnie sie sprzyda tylko 5-6 kg i bede szczęśliwa, bedziecie wspierac?

Gość kalifornijskie truskawki
trzeba przygotować organizm do spożywania minimalnych posiłków, dlatego ja na jutro z racji tego ze w szkole spedze cały dzien przygotowałam sobie tylko serek wiejski z warzywami i woda którą piję litrami:)

Kooootka chce wytrzymac 2 tygodnie i rzucic do 10 kg:) mysle ze sie uda :) Jesterm zaopatrzona w dozą ilosc wody :) damy rade :D tu masz moje gg to napisz. Na gg lepiej bo na forum nie zawsze siedze : 8654844 :)

Gość Kooootka
Na pewno schudniesz 10 kg. Tylko nie wiem czy to wypali jeść tak na zmianę. Bo wiesz... Tłuszcz zaczyna sie spałać dopiero po 3-4 dniach. Tak wiec głodzenie sie i jedzenie na zmianę nie było by dobrym pomysłem. Bo w ciągu 2-3 dni tracisz jedynie wodę. Ale jak uważasz:)

Motywuje mnie jedno hasło: "Rusz swoją szafe trzydrzwiową przestań żreć i weź sie do roboty bo wyglądasz żałośnie" :)

Gość cekoladkaaa
hej.a ja własnie jestem juz ósmy dzien na głodowce,a robie 10cio dniowa bo tyle mi wystarczy..schudłam juz sporo zreszta na twarzy tez juz bardzo chudo wygladam wiec dluzej nie chce przeciagac:P z samopoczuciem roznie bywalo raz gorzej raz lepiej.dzisiaj np rano bylam slaba a teraz mam bardzo duzo energii.po głodowce mam zamiar pic przez 10 dni sok pol na pol z woda,a po tym okresie normalne soki oczywiscie sama je bede robic w domu a nie jakies sztuczne ze sklepu.i tak caly kolejny miesiac na sokach i blizej konca miesiaca jakies owoce i warzywa wiec tez pewnie jeszcze schudne:) acha i jeszcze do tego jakies cwiczenia.pewnie hula hop.sama glodowka nie jest taka trudna do przejscia jak wychodzenie z niej kiedy poczujesz juz glod a bedziesz musial jesc malutkie ilosci i powoli wprowadzac jedzenie bo inaczej efekt jojo murowany.Ci co gadaja ze zawsze jest jojo po takiej glodowce poprostu nie potrafia jej w odpowiedni sposob przeprowadzic a po niej od razu rzucaja sie na jedzenie.kiedys robilam 14sto dniowa glodowke ale na twarzy wygladalam jak smierc :P niestety mam tak ze tam najszybciej chudne:P ale skora jest bardzo oczyszczona i wlosy tez bardzo ładne i wcale nie wypadaly jak to sie moze wydawac. do glodowki trzeba byc pozytywnie nastawionym i przygotowanym psychicznie wtedy wyjdzie.poprostu widze to po sobie jak organizm reagowal i ja.jak bylam zdolowana i zaczynalam glodowke to dlugo nie wytrzymywalam.efekty w sumie takie ze kiedys nosilam rozmiar L czasem wiecej a jak zaczelam stosowac glodowki to zeszlam do m/l ,s/m a teraz bez problemu wchodze w s.ja raczej nie patrze tak na wage bo kazdy ma inna budowe i moze wazyc duzo a nie wygladac na tyle.a jak sie wazy malo i robi sie glodowki to raczej nie schudnie sie za duzo.ja wazylam 65kg przy wzroscie 172cm,a teraz 57kg.i mysle ze tak jest idealnie dla mnie bo nie mam juz zadnych walkow tluszczu,do tego cwicze caly czas wiec to tez cos daje.sie troche rozpisalam:P

Gość Kooootka
misiaczeq oczywiście że bedziemy sie wspierać! Po to właśnie założyłam ten temat:) wydaje mi sie że każda z nas ma dość silną wole żeby wytrzymać. Bo to tylko kwestia nastawienia psychicznego:)

Ja zamierzam wytrzymac te 2 tygodnie potem zaczynajać od jednego jabłka dziennie zwiekszac ilosc kalorii zeby nie miec jo-jo a potem dietka 800- 1000 kcal :)

Ja w 13 dni schudłam 8 kg startowałam z wagi 66 kg przy wzroscie 159cm teraz mam 58 kg i jestem 4 dzień wychodzenia z głodówki , ale postanowiłam jeszcze schudnąć te 8 kg i jem tylko grejpfruty :)

Gość cekoladkaaa
a kooootka jaki masz wzrost?

Ja do lata chce schudnąć do 57 kg a teraz na głodowce do 10 :) juz to bedzie mniej roboty na wiosne :) PORADZIMY SOBIE! Wierze w nas :) czekoladkaa gratuluje efektów :)

Gość Kooootka
->cekoladkaaa gratuluję wyników! Ja na ostatniej głodówce schudłam 25 kg. Wtedy ważyłam równo 100kg. Teraz warze 75kg. Ale to wciaz za dużo. Do głodowiczek...3majcie sie! Damy rade!

To mit. Tluszcz spala sie sie juz po kilkunastu godzinach ,czyli po wyczerpaniu zapasow glikogenu . Oczywiscie taka glodowka przerywana nie oczyszcza organizmu ,ale mi chodzi tylko o schudniecie , z czasem moze bedzie to 5 dni ,ale nie stawiam sobie wysokich wymagan na poczatku . Nie chudne na zadnych dietach , dopiero przy 600 kcal chudne ,wiec przy glodowce tez schudne .Takim sposobem glodowek naprzemiennych i dni jedzeniowych by dac sie organizmowi " zregenerowac" ,dostarczyc bialka i innych skladnikow odzywczych ( poza weglowodanami ) , w ten sposob nie doprowadze do spowolnienia metabolizmu a dochodzi do niego po 3-4 dniach glodowki , a tego bym nie chciala bo mam 40 kg w planach do schudniecia do lata i tym sposobem glodwek krotszych a moze i dluzszych zamierzam to osiagnac bo cale zycie (mam 38 lat ) starcilam na dietach i tez balam sie glodowek ze narobie sobie szkod w organzmie .Jestem tak zdesperowana ze nagle mi cos w glowie " przeskoczylo " i dostalam olsnienia ze przeciez chudnie sie z niejedzenia i zamierzam tego dokonac .Dwa dni glodowki szkody w organizmie chyba nie narobi ( ma troche odlozonych witamin) . Nikogo nie namawiam ,to moj krzyk rozpaczy ,albo protest ,jak kto woli .

Gość Kooootka
ja mam 170cm wzrostu,więc mam 5 kg nadwagi:( ale nie smutam już tak bardzo bo mam was:)

Gość Kooootka
->biorę sie za swoje życie przeczytałam mnóstwo książek,byłam na tysiącach portali o głodówkach i wiem,że Tłuszcz spala sie dopiero po 3 dniach! I to nie jest mit kochanie. Nie jestem jakims ekspertem albo coś ale wiem pamiętam nawet z lekcji biologii że Tłuszcz to ostatnia tkanka która zaczyna sie spalać. Bo to skóra jest najcięższa z całego ciała,ponieważ zawiera dużo wody,która dzieki wysiłkowi sie spala. Tak wiec zostaje przy swoim ponieważ już kilka razy głodowałam i wiem co mówię. Ale przecież nie we wszystkim musimy sie zgadzać prawda?

Gość cekoladkaaa
kooootka to dasz rade ,jak wczesniej tak duuuzo schudlas az szok 25kg,to naprawde super jestem pod wrazeniem.teraz to czas ci zleci momentalnie:)dacie rade wszystkie:) teraz to dobry czas bo akurat przed swietami..przynajmniej na swieta sie juz tyle nie zje bo brzuszek sie skurczy i nie pomiesci:P ja mam takie fazy teraz ze tylko ogladam jedzenie w necie i przepisy roznych salatek:P i mysle co sobie zdrowego i pysznego zrobie jak juz bede jesc.wogole w czasie glodowki czlowiek nabiera ochote na rzeczy ktorych wczesniej nie lubil jesc..widac ze sam organizm sie domaga witamin i wie co chcialby zjesc.

Twoja teoria jest prawdziwa wtedy gdy organizm ma duze zapasy glikogenu ,czyli jesli prosto z diety wysokoweglowodanowej wskakujesz na glodowke to organizm traci glikogen wraz z woda . U mnie tego wstepu nie bedzie raczej bo od miesiecy jestem na diecie nikoweglowodanowej ,wiec wode ktora mialam stracic juz starcilam .

Gość Kooootka
Najlepiej by było żeby pić samą wodę ponieważ ona nie ma kalorii. A soki(nawet te z najmniejszą ilością kalorii)troche mają. Wciąż to bedzie głodówka ale już nie taka prawdziwa,tzn.restrekcyjna. Rozumiesz. Bo organizm jak nie ma energi czyli jedzenia to bierze energię z zapasów,czyli tłuszczu:) a jeżeli dasz mu chociaż szklankę soku dziennie to bedzie miał sok i mniej weźmie tłuszczu.