Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nidokoliko

czy to dziecko jest rozpuszczone

Polecane posty

Gość nidokoliko

byliśmy dzisiaj z synem u lekarza i powiem, że lekki wstyd poczułam. Najpierw gonił jak postrzelony - od krzesła do krzesła w poczekalni i jakby się popisywał. U lekarki mu mina zrzedła i jak go tylko zaczęła badać to darcie i wyrywanie się. Potem za nami wyszła, ja z nią rozmawiałam, a on uciekł i trzasnął drzwiami (bo doktorka zostawiła uchylone). Potem pobieranie krwi - atak szału, chyba z 15 minut nie mogłam go uspokoić. Gdybym tak na niego z boku popatrzyła to pomyślałabym że to strasznie rozpuszczone dziecko. Ma obecnie 20 miesięcy, czy od takiego dziecka można wymagać żeby było grzeczne? Dodam, że syn jest baaaardzo ruchliwy i w zasadzie w domu nigdy dłuzej w miejscu nie siedzi, ciagle jest w ruchu

W tym wieku każde dziecko jest ruchliwe. ale można i moim zdaniem trzeba od niego wymagać. co by było żeby wszystkie dzieci tak się zachowywały?

Gość nidokoliko
ale jak mam wymóc na dziecku, żeby siedziało w jednym miejscu?

Gość nidokoliko
poza tym nie wszystkie dzieci tak się zachowywać muszą, bo niektóre dzieci są 'z natury' spokojne - jak posadzisz tak siedzi;

Gość mama dwóch dziewczynek
moja też jest z natury bardzo ruchliwa, ale "darcia się" podczas badania lekarskiego nigdy nie było, ani trzaskania drzwiami w gabinecie... Trudno powiedzieć, czy jest rozpuszczony, raczej nie nauczony kulturalnego zachowania. Wiem, że czasami ciężko od takiego malucha wymagać, ale trzeba wymagać. Ja jak patrzę czasami na te dzieci w poczekalni ciągające krzesła, biegające z wrzaskiem ;-(

Gość nidokoliko
syn nie jest przyzwyczajony do wizyt u lekarza, byliśmy kilka razy i zawsze diabel w niego wstępował jak lekarz zaczynał go badać, nie lubi tego.

Gość czytam bo lubię
Kazde dziecko jest inne, nie wszyskie lubią lekarzy i jest taki syndrom biełego fartucha. U naszego synka pomogła zmiana lekarza, u pani doktor darl się strasznie, że nawet badać go nie chciała, a jak wziełam go do faceta to jak ręką odjął, nawet lubi chodzić. Teraz ma 4 latka, spędziliśmy prawie 3 miesiące w szpitalu i nie było problemu. Jak dziecko ma nadmerna ilość enegrii to chociażbys go przywiązala to i tak będzie skakało. Jak będzie miał 3 latka to wtedy siedzieć musi, wszystko mu wytłumaczysz. Ale jak ma 20 miesięcy jak ma to ciężko, trzeba przetrzymać ten czas i będzie leipiej. U nas tak było. Często to nie kwestia wychowania a natury dziecka.