Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nierozgarnięty

Jestem matołem

Polecane posty

Gość Nierozgarnięty

Otóż, tak jak w temacie. Nie należę do osób inteligentnych, toteż śmiem nazywać siebie matołem, choć jest to być może dzisiaj określenie wulgarne. I chyba żadna kobieta nie chciałaby mieć przy swoim boku kogoś, kto mówi o sobie, że jest matołem. Tak na marginesie, to słowo "kobieta" było kiedyś słowem wulgarnym, określającym pannę o niskich horyzontach myślowych czy też sugerowało pannę lekkich obyczajów. Ale wracając do tematu - potrzebuję porady! Mianowicie chciałbym zwiększyć poziom inteligencji. Jak wiadomo, naukowcy lubią wszystko klasyfikować i definiować. Dlatego też słowo inteligencja nie obyło się bez podziału. Inteligencja może być wrodzona, krystaliczna, werbalna itd. Mi zależy w szczególności na inteligencji werbalnej, ale i na inteligencji rozumianej jako głębokie pojmowanie tego co czytam, słucham, a także umiejętność szerokiej analizy i myślenia krytycznego. Pomocy!

Gość Niewiadomoktoamoze
no jesteś matołem ale przyłącz sie do rewolucji to ci pomożemy

Gość z tego co piszesz nie wydajes
z sie byc matolem, chyba, ze ukladales ten tekst tydzien. A serio - duzo czytac

Gość grf
jesli sam napisales ten tekst to wcale nie jestes takim matołem.

Gość Nierozgarnięty
Byłem najlepszym studentem na Politechnice, ale co z tego. Mam wysepkę geniuszu, jestem biegły z fizyki i matematyki, bo to jest mój świat. Wszystko analizuję pod kątem matematyki. Wszystko rozkładam na części pierwsze, nawet kobiety. Na przykład nakładam siatkę na twarz kobiety i wyobrażam sobie sieć wektorów. Śledzę jej ruch, dzielę jej ciało na proste figury, określam środki ciężkości, wyobrażam sobie, że jest przedmiotem moich badań. Korzystam myślowo z metody elementów skończonych. Różniczkuję jej gestykulację po czasie w celu uzyskania rozkładu prędkości. Staram się ocenić prawdopodobieństwo spojrzenia na mnie. Wstydzę się kobiet, jestem zamknięty w sobie, a tutaj mogę pozwolić, by moje myśli wypłynęły na powierzchnię.

Gość cipkaaaaaaaaaaaaa
może psychiatra?

Gość akima?
A w domu wszyscy zdrowi?

Gość wika z milicza
faktycznie z takim matołem,mozna się zanudzić

Gość Nierozgarnięty
Mój ojciec jest profesorem nauk ścisłych i jednocześnie moim mentorem. Idę w jego ślady, dlatego marzy mi się kariera naukowa. Matka uczy biologii w liceum i też jest bardzo inteligentna. Mam ogromny szacunek dla swoich rodziców. Chociaż mój ojciec, podobnie zresztą jak ja, patrzy na świat przez pryzmat matematyki. A jednak znalazł kobietę życia, a mi nie wychodzi w tej materii, ponieważ, jak już wspomniałem, mam problem z nawiązywaniem kontaktów z kobietami. Myślę, że podchodzę zbyt matematycznie do tych spraw. :-(

Gość no całkiem
do rzeczy gadasz...

Gość TRZEBA MIEĆ WIEDZE
trzeba mieć wiedze nie tylko scisłą ale taką inteligencje emocjonalną czytać dużo psycholoigii i ogólnei dużo ksiażek czytać bo w książkach są przeżycia ludzkie .. a Ty tylko matematyka i fizyka to nieco nudnawe dla kobiet , kobiety lubią być rozumiene i wsperane przez meżczyznę a nie analizowane !

Gość Nierozgarnięty
Tak, to prawda - jestem nudziarzem. Oczywiste jest, że kobiety nie przepadają za nudziarzami, dlatego mam mierne szanse na znalezieniem drugiej połówki. Do tego nie potrafię chyba o niczym innym rozmawiać jak o matematyce i fizyce, bo to mój cały świat. Ja żyję w swoim świecie - świecie matematyki. I jest to świat, w którym czuję się jak ryba w wodzie. Gdy byłem mały, mama zabierała mnie do psychologa, ponieważ twierdziła, zresztą słusznie, że jestem zbyt zamknięty w sobie. To znaczy nie byłem taki jak inni chłopcy. Zamiast bawić się na podwórku, biegać za piłką, wolałem siedzieć i zgłębiać książki adresowane dla starszych uczniów.

Gość no całkiem
Myślę , że nie jesteś nudziarzem

Gość no całkiem
i szanuję tak inteligentnych ludzi

Gość InteligentnyMateusz
Daliście się zmanipulować. Ja jestem mistrzem perwersji. Potrafię lawirować, a psychologię mam w jednym palcu. W tym co napisałem siedzi kłamstwo na kłamstwie. Jestem oszustem. Wcale nie ukończyłem Politechniki, a matematyka i fizyka nie przysłaniają mi świata rzeczywistego. Mam 20 lat i dopiero jestem na pierwszym roku studiów. Mój ojciec jest wojskowym, a matka nie pracuje.

Gość no całkiem
taaaaaaaaaaa........

Dla mnie matematyka fizyka chemia... kula u nogi :-( podziwiam takich ludzi jak ty... chciałabym chociaż w paru % pojąc matematykę :-)

Gość O M G O M G
z cyklu kretyn późnym wieczorem, któremu wydaje się, że jest niewyobrażalnie przebiegły...