mikusia1000 0 Napisano Luty 23, 2013 Hej:) Tak jak w temacie. Miesiac temu skonczylam brac duphaston, ktory bralam pol roku. Dzis jest 33 dc i @ nadal nie ma. Robilam test ciazowy ktory wyszedl negatywny. Zupelnie niewiem kiedy sie spodziewac @. Dodam ze dupka bralam na regulacje cyklu i jak widac chyba nic nie pomogl. Zaopserwowalam u siebie 28dc wodnisty sluz ktory sie utrzymywal 3 dni. Dzis dopiero kupilam testy owulacyjne ale chyba za pozno bo wyszedl negatywny. Powiedzcie prosze jak wygladal Wasz pierwszy cykl bez duphastonu czy uregulowal Wam sie okres? z gory dziekuje za wszystkie wypowiedzi i za przeczytanie tego postu:) P.S. Staramy sie o dzidzie 6 miesiecy;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Malinowa_Róża Napisano Luty 23, 2013 Ja też brałam pół roku Duphaston w celu regulacji cyklu. Gdy odstawiłam lek, miałam 3 regularne miesiączki (z okropnym PMS:( ) i na tym koniec, cykle znowu zaczęły szaleć. Duphaston generalnie działa doraźnie, u os. z nieregularnymi miesiączkami raczej ich na stałe nie wyreguluje. Po odstawieniu leku zazwyczaj wszystko wraca do normy, tzn. cykle znowu są nieregularne. Sprawdzałaś może hormony? U mnie przyczyną niereg. mies. okazał się PCOS i z Duphastonu musiałam przejść na tabl. anty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikusia1000 0 Napisano Luty 23, 2013 Hej, dzieki za wypowiedz. Ja rok temu jakies dwa miesiace nie mialam @. Poszlam do giekologa i zrobil badania hormonalne ktore wykazaly ze mam zbyt wysoka prolaktyne. Dostalam tabletki i po nich mialam dostac oczywiscie dostalam znowu badania a prolaktyne ktorabyla juz ok ale nastepnego okresu juz nie mialam i tak znowu dwa miesiace. W tym czasie wyjechalam za granice tutaj pani ginekolog powiedziala ze czasem dziewczyny wyjezdzajac za granice nie maja okresu w ciagu pol roku im sie reguluje i przepisala mi duphaston nie badajac hormonow. i tak jak pisalam 34dc brak okresu. Poczekam dwa tyg i pojde do niej niech mi zrobi badania. Przyczyna pewnie lezy w hormonach. Ja bralam tabletki aty 1.5 temu po ich odstawieniu pol roku bylo ok. ufff ale sie rozpisalam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikusia1000 0 Napisano Luty 23, 2013 Moze ktos jeszcze sie wypowie a ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2016 Mam to sama luteine bralam 8 msc,teraz mialam pierwszy cykl bez niej i okresu nie mam test negatywny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach