Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natkaaa

Ile czasu spędzają Wasze 3 l. dzieci przed kompem, I-padem, kom z internetem?

Polecane posty

Gość masz zero szacunku, dziewucho
Moje dziecko, gdy mialo 3 lata nie zblizalo sie do kompa-bo to nie zabawka dla dzieci. Dopiero w zeszlym roku-dziecko mialo ponad 4 latya zaczelam pozwalac od czasu do czasu na gry-ale tylko i wylacznie gry MiniMini. Komorki dziecko nie rusza, no chyba, ze chce z babcia/dziadkiem pogadac.

Gość hjnfh
pamietajcie zeby zadbac o wzrok dzieci

Gość miaiaiaaas
moja 4 latka gra w gierke. ale dopiero od kilku dni powzolilam sie pograc. a gra w kulki. na dlugo jej nie pozowalam-30 minut na dzien.

Gość idźcie na sanki
Mój w ogole. Czasem podpatrzy jak mąż ogląda teledyski,ale tak żebym go samego posadziła żeby ślepiał czy grał. Dziecku trzeba poświęcać uwagę a nie dawać wypełniacze. Ostatnio była taka akcja-mamo,tato ile kosztuje wasz czas?

Gość taa jasnee
Moja 3 latka-siedzi przed kompem czasem i pół dnia...:/ sama bajki sobie włącza ,ale jest tak ze komp idzie a ona sie bawi zabawkami (słucha tylko bajek) tak samo z tv..

Gość Nic z tych rzeczy.....
Ma 5 lat i ogóle nie siedzi przed kompem, ipodem, komórki nie dotyka, nie pozwalam. Za to dużo się bawi, jeździ na sankach, lepi z mężem bałwana, spotyka się z innymi dziećmi itp.

Pytam bo widzę coraz częściej 3 letnich dzieci, które świetnie śmigają po internecie, grają w gry praktycznie non stop.

Gość u mnie w rodzinie jest
espelna 4 letnie dziecko ktore komputer ma opanowany... nie umie czytac ani pisac a pamieciowo wpisuje sobie youtube, nk, gry, rozne bajki itp. Potrafi sam zainstalowac rozne gry z plyt, sam wlacza teledyski, niektore tytuly piosenek tez umie wpisac... ja uwazam,ze to b. Zle... dziecko powinno miec normalne dziecinstwo a nie spedzone przed laptopem...

Gość idźcie na sanki
Mój sobie nie włącza bo mu nie pozwalamy ruszać sprzętu - to nie zabawka. ma swój edukacyjny laptop i nim może się bawić. telewizję też ogląda tylko z nami. jak chcę coś zrobić np w kuchni to syn bawi się w swoim pokoju książkami,samochodami itp. u nas nie ma kultu telewizji. telewizor gra może 2-3 godziny na tydzień. a był taki okres latem że w lipcu skończyła nam się umowa na kablówkę-dopiero w połowie listopada podpisaliśmy nową. bez telewizji można żyć. tableta ani ipoda, ipada, xboxów, ps ani innych cudów po prostu nie mamy-wolimy iść na rower czy sanki. teraz mąż z synem są na spacerze a ja leżę pod kocem-mam grypę i stukam w telefonie,bo po lapa to mi się nawet wstać mi chce.

Gość kasssiiiiiaaa
3, 5 latek pół godz dziennie, w weekendy może ciut więcej 2x 20-30 min. Komputer, i-pad zero.

moje dziecko to zależy, jak jest brzydka pogoda to i pół dnia, zazwyczaj rano jak wstaje to obejrzy sobie kilka bajek, i wieczorem przed snem, tak się nauczyła sama zasypiać, tutaj to napewno wszytskie dzieci to nawet nie dotykają komputera, ani tym podobne, a rzeczywistość jest całkiem inna, moja córka ma czas na bajki na laptopie jak i czas na zabawę z psem czy na podwórku, wszytskiego po trochę, ale czasem przy gorszym dniu to bardzo duzo tych bajek jest, ale to zależy OD DNIA

Gość do mowidka...
jedni dziecko masz i zamist się nim zająć to sadzasz pół dnia pzred TV?

Dzięki za odpowiedzi:) Czy ktoś może się jeszcze wypowiedzieć?

Gość nmnmkopok
Corka niecale 3lata na tablecie sama bajki sobie wlaczy i oglada dziennie ok godz, na komorce gre raz w tygodniu zazwyczaj jak gdzies jedziemy to gra z nudow.

Gość w ogole nie siedzi przed
kompem...przed tv i owszem oglada jakies ulubione bajki ale tez nie caly czas. Woli kolorowac itp

SPĘDZAM Z NIĄ WYSTARCZAJĄCO DUZO CZAS, przecież nie mówie że ona non stop dzień w dzień pół dnia siedzi przed komputerem, czasem sie zdarza, ale nie dzień w dzień, i coz tego ze jedno dziecko, nie bede się całkowicie dla dziecka poswiecać, za niedługo będę ja podrzucać do szwagierki bo chcę trochę odpocząć od matkowania całodobowego, dzie np, rano oglądała z pół godz bajek, póżniej miałam pilny wyjazd gdzie wróciliśmy z córką o 10, jadła śniadanie, siadłyśmy razem oglądajac bajki edukacyjne, o 12 poszła na podwórko na sanki, o 13.30 zjadła obiad teraz siedzi w łazience i bawi sie pianą, pewnie gdzieś koło 15 będzie chciała bajki, to tak do 15.30 póżniej pomaga mi przy paleniu w piecu, przy obieraniu orzechów, bardzo duzo bawi sie z pieskiem, to jej zajmuje z 3godz dziennie przez cały dzień, lubi bawic sie swoja kuchnią, jeżdzi na rowerku, i tak koło 18-18.30 powoli sie przygotowujemy ,na wyciszenie, do snu, o godz 19.30-20.00 śpi, zasypia przy telewizorze, tak mniej wiecej wyglada nasz dzień, ie uważam ze nie wiadomo ile spedza przed komputerem, pewnie terz bedziecie wszystko wyliczać, jaka to ja zła matka jestem, bo wasze dzieci to wogóle ideały wogóle nie ogladają bajek, nie jedzą słodyczy, a przy klockach spedzaja 10godz dziennie, a wy razem z nimi,

Gość blebleblemania
same wzorowe mamy, tatusiowe, rodzice :? ale bujda :? żadna się nie przyzna jak jest naprawdę:( większość sadza dziecko przed TV, żeby mieć czas na kaferetię z zgrywa doskonałą :P

Gość moje kolorowe podwórko
SPĘDZAM Z NIĄ WYSTARCZAJĄCO DUZO CZAS, przecież nie mówie że ona non stop dzień w dzień pół dnia siedzi przed komputerem, czasem sie zdarza, ale nie dzień w dzień, i coz tego ze jedno dziecko, nie bede się całkowicie dla dziecka poswiecać, za niedługo będę ja podrzucać do szwagierki bo chcę trochę odpocząć od matkowania całodobowego, dzie np, rano oglądała z pół godz bajek, póżniej miałam pilny wyjazd gdzie wróciliśmy z córką o 10, jadła śniadanie, siadłyśmy razem oglądajac bajki edukacyjne, o 12 poszła na podwórko na sanki, o 13.30 zjadła obiad teraz siedzi w łazience i bawi sie pianą, pewnie gdzieś koło 15 będzie chciała bajki, to tak do 15.30 póżniej pomaga mi przy paleniu w piecu, przy obieraniu orzechów, bardzo duzo bawi sie z pieskiem, to jej zajmuje z 3godz dziennie przez cały dzień, lubi bawic sie swoja kuchnią, jeżdzi na rowerku, i tak koło 18-18.30 powoli sie przygotowujemy ,na wyciszenie, do snu, o godz 19.30-20.00 śpi, zasypia przy telewizorze, tak mniej wiecej wyglada nasz dzień, ie uważam ze nie wiadomo ile spedza przed komputerem, pewnie terz bedziecie wszystko wyliczać, jaka to ja zła matka jestem, bo wasze dzieci to wogóle ideały wogóle nie ogladają bajek, nie jedzą słodyczy, a przy klockach spedzaja 10godz dziennie, a wy razem z nimi, JEDNA UCZCIWA :)