Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość benfuckingnevis

Nieprzyjemny zapach z pochwy ? prosze o rady ...

Polecane posty

Gość benfuckingnevis

Odkad biore tabletki antykoncepcyjne zapach intymny strasznie mi sie zmienil . Jest okropny .. bylam nawet u lekarza to zadna grzybica czy inna choroba . Stwierdzil ze duzo zalezy od diety i fazy cyklu ale ja odzywiam sie zdrowo nic nie zmienilam . Pozatym zapach jest ciagle ten sam .. naprawde obrzydliwy bez wzgledu na faze . Nie pozwalam juz partnerowi piescic mnie tam oralnie boje sie ze bedzie sie potem mnie brzydzil. Kiedys mialam naprawde calkiem ladny zapach wlasciwie prawie niewyczuwalny lekko slodkawy a teraz ..ughhh . Czy ktos mial podobnie po tabletkach anty ????

na prawdę lekarz powiedział, że zależy to od fazy cyklu, podczas gdy Ty brałaś tabletki anty? :O

Gość Exajeli
Słaboooooooooo, przeciez w czasie tabletek nie ma czegos takiego jak FAZY cyklu. Imaooooooo, wez zmien lekarza. Moze jedz wiecej ananasow :P A tak serio, to sporibuj brac Lacibios Femina, poprawia pH i mikroflore w pochwie. Jak to nie zadziala to moze wymaz zrob, bo ten lekarz to jakis lewy.

benfuckingnevis bralam tab anty przez 6 lat i nigdy nie mialam takich problemow !! nigdy tez nie slyszalam zeby kobieta miala taki problem po tab- dla mnie to wyglada na infekcje :/ zmniej lekarza

Gość maszrady
Zmień lekarza na takiego, który zrobi ci wymaz i posiew z pochwy i zobaczycie czy to nie infekcja bakteryjna. Kup sobie dobry płyn do higieny intymnej - dostępnych jest cała masa a kup najlepiej taki, który ma w swoim składzie bakterie kwasu mlekowego - provag żelem po umyciu się smaruj to dodatkowo chroni przed bakteriami. Podmywaj się dwa razy dziennie pod strumieniem bieżącej wody - oto moje rady.

Gość ciezarowka31 bla bla bla
moze masz jakies zapalenie jakas bakterie zrob cytologie

Gość mila ala
Skoro lekarz stwierdził że nie masz infekcji, to może po prostu tabletki hormonalne zmieniają twój naturalny zapach, ale i tak powinnaś iśc na wymaz z pochwy. Spróbuj sobie zrobić siedmiodniową kuracje invagiem, probiotyk wzmocni naturalną mikroflorę w pochwie, obniży pH i będzie chronił przed infekcjami. Jest całkowicie bezpieczny, nie zaszkodzi, a może rozwiąże Twój problem, mi przy upławach innych problemach intymnych zawsze pomaga.

Gość misiamarysia
też zrobiłabym wymaz, bo kobiety stosujące antykoncepcje hormonalna są bardziej narażone na infekcje. przy tabletkach warto co jakiś czas zrobić sobie kuracje jakimś probiotykiem dla kobiet, np. provagiem doustnym, żeby utrzymać prawidłowy poziom flory bakteryjnej w pochwie. to pomaga chronić przed infekcjami.

Gość Cobitka1245
Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza, zrobiła posiew z pochwy, jeśli by nic nie wyszło, to możesz spróbować zrobić sobie 7-dniową kurację probiotykiem dopochwowym invag, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego wyizolowane od polek, dzięki czemu bardzo dobrze kolonizuje pochwę. Mnie on zawsze pomaga, kiedy odczuwam dyskomfort, jestem podrażniona po stosunku.

Gość BettyQ
NIe wiem jaką dietę stosujesz, co lubisz jeść ale ja na Twoim miejscu spróbowalabym dwóch rzeczy. Po pierwsze wyeliminowac z diety potrawy przyprawy ostre i pikantne, jedzenie śmieciowe, dania typu instant. Po drugie wzmocnic flore pochwy, bo byc może coś sie tam zaczyna dziać ale organizm jeszcze walczy. Zaaplikuj sobie Lactovaginal, najlepiej pełną kuracje i zobaczysz czy sa jakies efekty.

skonsultuj się z innym lekarzem, kup probiotyk ginekologiczny, jakiś żel łagodzący np. provag żel, skoro wcześniej nie miałaś takiego problemu to nie sądzę, żeby był związany z odżywianiem, chyba że zmieniłaś nawyki żywieniowe na gorsze

ja miałam nieprzyjemny zapach z pochwy przy grzybicy. Teraz o wiele latwiej mi sie o tym mowi, niz wczesniej. moj partner mial maly skok w bok i inna kobieta go zaraziła a on z kolei przeniosl to na mnie. nie moglam od razu dostac sie do lekarza, to tylko profilaktycznie zaczelam stosowac multi gin acti gel, który wspierał tez i pozniej moje leczenie wraz z antybiotykiem. obecnie grzybica nie ponowila sie. jakis globulek bez recepty wole nie aplikowac.

Gość nadia_:)
pamiętajcie aby dbać też o profilaktykę wyleczona grzybica może i tak szybko powrócić

Gość glaksos
dzieki! :))