Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o rady

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość proszę o rady

Witam wszystkich. Chciałam się poradzić tutaj kogoś bo już sama nie wiem co mam robić.. Mam praktycznie wszystkie objawy niedoczynności tarczycy prócz opuchniętej twarzy.. zauważyłam również małe wole.. Byłam już 2 razy na badaniu krwii na TSH i oba wyszły prawidlowo.. dlatego też pani lekarz odmówiła mi wydania skierowania do endokrynologa.. niedokońca mnie stać na prywatne leczenie dlatego moze ktoś z was mi pomoże?? a może to nie tarczyca tylko coś innego?? Pani lekarz szczeólnie się nie przejeła jak jej mowilam że mam zaniki pamięci straszne.. przepisała mi memotropil który g.. pomógł. może odrobine jak brałam.. boje się.. mam małe dziecko jestem sama.. córka nie ma nikogo prócz mnie a lekarze mnie ignorują.. w nocy niedowidzę.. teraz zima jest z dzieckiem chodzę po nocach i samochodów nie dosttrzegam czasami.. co robić???

Gość proszę o rady
Charakterystyczne objawy: - uczucie chłodu; - depresja; - senność w ciągu dnia, nawet po przespaniu całej nocy; - problemy z koncentracją; - przyrost masy ciała; - zaparcia; - skóra sucha i szorstka; - włosy suche i łamliwe; - opuchlizna twarzy; - chropowaty głos; - utrata pamięci (u starszych osób może stanowić jedyny objaw przedmiotowy niedoczynności tarczycy). dokladnie wszystkie.. prócz opuchniętej twarzy.. chociaz to też nie jestem pewna bo ogólnie to mam nadwage 80kg/166cm więc nie wiem czy to tłuszcz czy opuchlizna

Gość proszę o rady
do tego dochodzi jeszcze pocenie się , kołatanie serca i bardzo obfite miesiączki... wręcz krwotoki..

Gość proszę o rady
jestem na diecie od 3 miesiecy.. zrzucilam 4 kg zaledwie.. nabialu duzo, warzyw, ryz, owoce, jogurty, ogolnie zdrowo sie staram odzywiac

Gość proszę o rady
nie, tylko slodze sobie rano kawe 2 lyzeczki cukru i tyle

Gość proszę o rady
ale to juz tak mam od ponad 2 lat odkąd urodzilam córę, tylko ze nie było az tak nieciekawie.. a dietę trzymam 3 miesiące więc to raczej nie przez slodycze

Gość a jakie masz wyniki?
jakie TSH?

Gość zajebiście:O znowu postów
nie widać:O

Gość polemisiowa
Dla kochających kolory i niepowtarzalne zabawki mam nie lada gratkę. Serdecznie zapraszam na PoLeMisiowy profil https ://www.facebook .com/Polemisie , gdzie prezentuje uszyte z kolorowej bawełny i miłego w dotyku materiały Minky, wypełnione antyalergicznym silikonem zabawki, apaszki. Twoje Dziecko będzie miało kapitalną zabawę i na pewno wyróżni się z tłumu. Wybieraj i zamawiaj. Zapraszam!

Gość medus_A
a na zrobienie prywatnie USG tarczycy i badania przeciwciał masz? polecałabym zrobienie tych badań, jeżeli wyjdą nieprawidłowości lekarz nie będzie mógł odmówić wydania skierowania do endokrynologa

Gość gryzelda .
TSH , FT4, FT5 tez sa wazne w badaniu! (nie tylko same TSH).

Witam, jestem tutaj nowa więc tak na prawdę nie wiem czy w dobrym miejscu piszę. Bardzo dużo czytałam na różnych forach i w końcu postanowiłam napisać. Rok temu byłam z wizytą u dermatologa, moim problemem był problem z sucha skórą, wypadanie włosów (również objawy podobne do alergii ale żadne testy tego nie potwierdziły, co prawda to nie sprawa dermatologa ale o tym wspomniałam bo były pęcherze na ciele po spożyciu niektórych pokarmów) po rozmowie pani dermatolog zaleciła zrobić mi badania na tarczycę, bo to nic nie szkodzi a zawsze jest dobrze mieć pewność , że wszystko jest ok. Z badań TSH i wyszło, ze mam niedoczynność tarczycy, zgłosiłam się do lekarza ogólnego, ponieważ wyjeżdżałam za granicę, przez rok czasu nie robiłam kompletnie nic w tym kierunku. Ciągle źle się czułam, byłam strasznie zmęczona, senna chociaż spałam po 12 h, nic mi się nie chciało, ciągłe napady lęku i depresja(myślałam że akurat ona związana z wyjazdem i tęsknotą), wypadanie włosów, ciągłe wahanie wagi( co udało mi się schudnąć waga wracała jak boomerang).Teraz lipcu zrobiłąm badania i i zaczęłam to leczyć, wciąż mam te same objawy mimo że codziennie rano biorę magiczną tabletkę, wciąż mam te same objawy i czasami wydaję mi się że nasilają się. Najgorsze są napady lęku wieczorami i w ciągu dnia kiedy jestem sama, ciągłe zmęczenie i to "nic mi się nie chce" i oczywiście skoki wagi czy to jest normalne?Można stosować dietę, która nie bedzie szkodliwa? staram się nie myśleć o tym że to tarczyca i staram się mobilizować do wszystkiego, ale to rzadko działa. Czy to jest normalne wszytsko na początku ? jak daliście sobie radę? proszę o odpowiedź