Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taska10-10

Tabletki antykoncepcyjne a ciaza..

Polecane posty

Witam, Mianowicie dostalam miesiaczki 7-go Lutego i wtedy pierwszy raz zazylam tabletki anty Microgynon 30 (Dostalam go w Anglii). Pare dni po okresie zaczelam miec brazowe plamienia oraz lekkie krwawienie, zmiany nastrojow,bardzo mnie wypryszczylo i od jakis 3 dni boli mnie bardzo dol brzucha i moje pytanie brzmi czy ten bol brzucha to moze byc efekt uboczny tabletek ? Nie zapomnialam o zadnej tabletce a kiedy uprawialam seks to moj partner nie doszedl nigdy we mnie, czy myslicie ze jestem w ciazy ?

Objawy,ktore opisujesz sa raczej od tabletek.Przeczytaj ulotke.Plamienia moga utrzymywac sie przez kilka pierwszych opakowan,zwzwyczaj 3

to pierwsze opakowanie organizm pewnie reaguje ale również mogą być ź źle dopasowane jeśli ciągle będziesz się tak czuła to wtedy do lekarza i zmiana na inne a kiedy współżyłaś? bo podczas pierwszego opakowania dodatkowo zabezpieczać powinno sie przez 7 dni

Gość Bądź sobą
myszka83 ja gdy zaczynałam brać tabletki-jakieś 3 lata temu to ginekolog zapewniła że nie muszę się zabezpieczać od 1 dnia bo działają od razu, ale dla mnie tabletki to dodatek do prezerwatywy po prostu.

myszka- niekoniecznie. Jeśli zaczęła pierwszego dnia okresu to działają od razu. To co opisujesz to reakcja na tabletki. Jeśli po 2 opakowaniu się nie poprawi to trzeba pomyśleć nad zmianą na inne.

Tabletke zazylam pierwszego dnia okresu wiec z tego co wiem to bylam 'bezpieczna' od pierwszego dnia. Tez mi sie wydaje ze to od tabletek ale czy ten bol brzucha tez moze wystepowac ?

bóle brzucha to efekt uboczny tabletek. One działają na jajniki i endometrium w macicy. Organizm musi się przyzwyczaić.

Uff.. Uspokoilas mnie troche bo szperalam w necie i tam malo co bylo napisane o przypadkach bolu dolu brzucha od tabletek anty tylko ze to wczesny objaw ciazy i troche sie przestraszylam

Gość migokotka1987
ja zaczęłam drugie opakowanie i skutki uboczne poszły w las. Przy pierwszym plamiłam cały miesiąc, @ nie dostałam, libido mi spadło, głowa i brzuch mnie bolał. teraz drugie ale jest o niebo lepiej. Drugie i ostatnie, bo tylko mają mnie wyleczyć i pomóc w zajściu :)

Gość a może tylko ci się wydaje
hmm doszukujesz się czegoś czego nie ma :) Gdybyś jakimkolwiek cudem zaszła w ciążę to i tak po tak krótkim czasie ZADNYCH objawów byś nie miała. Ponadto ciąża nie boli :) Boli poród :) Więc przestań się wkręcać bo raz że masz te plamienia po tabletkach co jest normalne przez 3 miesiące a to co cię boli, to może być podziębiony pęcherz :)

Nigdy nie bylam w ciazy wiec niewiem ale slyszalam i czytalam ze w bardzo wczesnej ciazy boli brzuch bo dziecko sie zagniezdza czy cos :o

Gość lkdd
myszka83 - coraz gorzej wyglądasz.

Gość a może tylko ci się wydaje
czytałaś to jak przypuszczam w Internecie :) Internet wszystko przyjmie, nawet największą głupotę :) Póki ktoś nie wykasuje Pozdrawia cie matka 2 dzieci :)

Masz racje :) Wmawiam sobie pewnie to czego nie ma bo nie dosc ze prawidlowo bralam tabletki to on nie doszedl we mnie a to wszystko to skutki uboczne tabletek, po 7 dniowej przerwie zmieniam tabletki :)

Gość asasaz
Wkręcasz się to skutki tabletek.

Dobra ja zniose wiele ale co moge zrobic zeby ten brzuch mniej bolal ? Tabletki przeciw bolowe na mnie nie dzialaja

Gość nutka71836546372948456
Hej dziewczyny . Sprzedam cztery opakowania yasminelle. cena to 15 zł za opakowanie nutkafb@wp.pl