Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzienka

Czy jem za dużo?

Polecane posty

Gość jadzienka

Na wstępie zaznaczę że nie odchudzam się. Moim problemem są wzdęcia własciwie codziennie, to jest uciążliwe bo boli mnie brzuch no i krępujące. Staram się omijac mleko bo po tym mam gorzej, ale całkiem nie mogę Mój jadłospis: Śniadanie 2 kromki chleba z masłem i twarożkiem lub jajkiem, albo musli z kefirem, kawa z mlekiem II sniadanie Banan,jogurt, czasem batonik albo bulka z wedlina, serem, czasami drozdzowka Obiad Jakas zupa,, na drugie albo pierogi 7-9 sztuk z miesem lub ruskie, czesto makaron z sosami pomidorowym, smietanowym lub z pieczarkami Podwieczorek Kawa z mlekiem, zielona herbata, jakas kanapka lub owoc kolacji z reguly nie jem bo juz nie jestem glodna. Nie jem fasoli grochu, prawie w ogole cebuli ani potraw bardzo tłustych...słodycze też ograniczam..

Gość jadzienka
Często jem też jajecznicę. Wydaje mi sie że nie jem potrwa bardzo wzdymających, musiałąbym jeść jak chory w szpitalu by było ok,...nie mam sił juz lekarz mi kazał ograncizyc potrawy wzdymajace i tyle a ja przeciez ograniczam...

Gość jadzienka
up czy moglby ktos ocenic moja diete?

Gość hehe ale mnie rozśmieszyłaś
pisząc, że UNIKASZ NABIAŁU, a w każdym posiłku jest nabiał:D powiedz mi co to za jedzenie - pierogi albo makaron z sosem?:O takie coś to Ty od święta czy raz na ruski rok powinnaś jeść, a na co dzień na obiad powinna być porcja warzyw i ryba albo chude mięso, a nie zapychasz się byle czym i potem dziwisz, że masz wzdęcia:O

Gość jejejejeje
UNIKA MLEKA a nie nabialu, to jednak roznica. Fakt, jesz duzo macznych rzeczy, no i niestety ale na niektorych jajka dzialaja hyyymmm... wzdymajaco. Radzilabym zmienic pieczywo na razowe, pelnoziarniste, wzbogacic diete w warzywa i owoce. Te ostatnie tez moga powodowac wzdecia, zwlaszcza suszone morele, sliwki. Jak z wyproznianiem? No i jak najwiecej pic wody.