Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodamama21

czy mozna urodzic dziecko ulozone poprzecznie?

Polecane posty

witam, pytanie j.w. jestem w 37 t.c. polozna stwierdzila ulozenie poprzeczne pare dni temu. beda probowac nastawic dziecko do porodu tak zeby bylo glowka w dol, ale zasugerowala rowniez ze jesli zabieg sie nie uda to moge wybrac czy chce rodzic naturalnie czy cc. teraz doczytalam na ten temat wiecej i nie spotkalam sie jednak z tym zeby ktoras kobieta urodzila tak ulozone dziecko. moze jednak znacie jakies przypadki?? wiem ze w polsce rodzi sie tylko przez cc...

Gość Z tego co
ja wiem jest to wskazaniem do cc a na obrót zewnętrzny możesz się zgodzić a nie musisz.

Gość Dhj jabłka
Ja bym sie bała. Podziwiam cię. Wiesz na czym to polega?

hmmm jesli chodzi o obracanie to nie mam wplywu, tak tu jest i tyle. chodzi mi o to tylko czy mozna urodzic dziecko ulozone poprzecznie?? mysle ze to niemozliwe, ale nie zapytalam poloznej jak ona to widzi wiec nurtuje mnie to... wiem na czym polega... ale ponoc nie boli

Gość princessaofpersia
W ZYCIU BYM SIE NIE ZGODZILA NA USTAWIANIE DZIECKA!! wiesz czym to grozi? tylko cc przy poprzecznym ulozeniu!

hmmm a czemu bys sie nie zgodzila? dziecko jest male, ma duzo miejsca. mysle ze doswiadczony lekarz pod stala obserwacja usg jest w stanie to zrobic. w pl to by wszystko przez cc rozwiazywali... a ja nie chce bardzo cc, no chyba ze zabieg sie nie uda. w ogole to chcialabym uzyskac odpowiedz na pytanie, a nie sluchac czym grozi obrocenie

Gość ale bym ci
nie ma fizycznej możliwości, żeby urodzić naturalnie dziecko , które jest ułożone poprzecznie, zabieg nastawiania jest dość nieprzyjemny , nie zawsze skuteczny , możesz próbować rodzić naturalnie , może po 24- 48 h dziecko się obróci i zachłyśnie wodami, będzie niedotlenienie okołoporodowe, zamarwica i takie jeszcze inne :) dlaczego boisz się CC? przecież to wcale nie takie straszne , ważniejsze od Ciebie w tym momencie jest dziecko , Ty będziesz sobie parła ze 2 doby, a dzieciątko ....

Gość . Mama dwójki
Absolutnie nie zgadzaj się na ten zabieg. Pomyśl o dziecku. Jest wiele metod żeby pomóc naturalnie ustawić się dziecku, masz jeszcze czas.

jak dotad spotkalam sie tylko tu z negatywnymi opiniami na ten temat. przeciez po cos jest usg czy ktg. prawda? wszystko bedzie monitorowane, nie ide do szamana

Gość . Mama dwójki
Nam położna na szkole rodzenia mówiła że jest szczęśliwa ze juz w Polsce nie stosuje się obracania.

Gość Haniebny hobby
A mi sie to podoba , ja bym sie bała. Podziwiam cię autorko i życzę powodzenia. Proszę cię napisz jak to wyglądało po wszystkim.

Gość Bądź sobą
Ja cię trochę wespre:) też od cc broniłam się jak mogłam. Teraz jestem po cc nie miałam porównania z sn ale jeśli będzie w tobie wystarczająco dużo woli wstaniesz i będziesz tak samo się czuła jak po sn chociaż po sn nie czuje sie chyba bólu. Ale ja czułam przy kichaniu/śmianiu/wstawaniu/kaszleniu w innych sytuacjach nie czułam. Więc nie ma co się bać.

Gość cherry pie
Można !!! Nawet jak nie dasz rady i skończy się cc, to warto spróbować i nie nakręcaj się bo masz jeszcze chwilkę a dziecko się może obrócić tuż przed porodem.