Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skazany na nu-disco

Emigruje ktoś z was w marcu?

Polecane posty

Gość Skazany na nu-disco

Gdzie jedziecie?

Ja czekam na kumpla, 8 marca przyjeżdża ze Szwecji, zobaczę co i jak i w kwietniu też ruszam z tego padołu...

Gość po świętach niemcy
🖐️

Gość fokawe
też niemcy ja + mąż + 3 dzieci i babcia bo nie możemy jej samej zostawić :)

Gość ziuta9999
Niemcy dają jeszcze mieszkania za free ? wiecie gdzie ewentualnie ?

Gość rtgerge
nie daja mieszkan za darmo, ale po zameldowaniu sie po 3 miesiacach mozna dostac kase. oczywiscie jesli ostatni rok przepracowal w polsce

Gość sfhsjkgfsdhjghsd
każdy kto wyjeżdża na pewno głosował na PO :)

Gość hhhhhhhhj
jjjj

Gość rtgerge
a i jak sie z dziecmi wyjezdza warto pisac o kindergeld ktore wynosi 184 euro na 1 dziecko

Gość prawictwo pospolite181
nigdzie się stąd nie ruszam

Gość fdfdffa
warto też poszukać czy dziadek nie był folksdojczem bo wtedy łatwiej o obywatelstwo, archiwa urzedów wojewódzkich mają te informacje

U mnie na pewno nikt nie był niemcem. Też powoli zbieram się do wyjazdu :) ale nie wiem jeszcze kiedy. Moja cała rodzina już dawno za granicą. Jestem sama z meżem.

Gość hhhhhhhhj
jjjj

Gość GoRRRRR32
wiecie ile w niemczech płaci się naszego zusu ? mysle o małym biznesie i chce się przygotować wiem ze w anglii to groszowe sprawy

Gość ostatni zgasi światło
i po co było walczyć w powstaniach? dziś jedna połowa z nas mówiłaby po niemiecku, druga po rosyjsku, dwa silne kraje, żyło by się........może referendum o przyłaczenie polski do niemiec? i tak rządzą polska agenci BND i wnuki wrmachtowców to lepiej miec w rządzie oryginalnych niemców a nie marne podróby i agenturę, nie? ludzie myślcie!

Gość balbina5555555
W Niemczech "nasz zus" nie jest tak korzystny. Na biznes bardziej polecam Anglię, naprawdę. Zależy jeszcze co chcesz robić i czy będziesz mieć realne dochody czy coś skromnego. Na pewno warto wyjeżdżać z dziećmi. Moja znajoma bierze ponad 2500 euro ale ma trójkę i wchodzi w to kilka różnych np dla studentów.

Gość prawictwo pospolite181
nie lubie pracować i dobrze mi w polsce

Gość też chce jechać
zabierzcie mnie ze sobą

Ja :) ale do Francji. Wybrałam tak, bo mam tam już rodzinę i będzie mi łatwiej (mam nadzieję). Język też trochę łapie.

Gość QaaaaaaQ
ja beligia

Gość QaaaaaaQ
przyszly emigrant - zauważyłeś, że w telewizji jest tylko miller, kwaśniewski, tusk i tak w koło ? mam 45 kanałów tylko jeden jest zagraniczny !! Pomijając to co nie nastawie jest POLSKA i POLSKA. żadnych wiadomości ze świata NIC ciągle nasze piekiełko no ale wyjeżdżam nie dlatego ale nr 1 pieniądze godne życie nr 2 szczerze perspektywy nr 3 normalny świat, ludzie, podróże inne życie kto był wie o czym mówię

Gość przyszly emigrant
do QaaaaaaQ - wiesz co, ja mam tylko 18 kanałów (zwykla TV naziemna), ale prwawie w ogole jej nie ogladam. Nie mam co. Dla mnie tusk, kaczynski, miler, palikot, gowin i cala reszta, to poprostu niewydolni ludzie. w zasadzie to nie chce mi sie nawet o tym pisac. Wole Uk, gdzie nie musze sie o nic martwic, ide do pracy na 8 ha/- jedna pensja wplywa raz na miesiac, starcza na paliwo, wszystkie rachunki, przedszkole, jedzenie, ubranie, zycie towarzyskie i co jeszcze mi trzeba? Ktos dobrze napisal, ze szkoda, ze nas po rozbiorach na stale nie podzielili. Teraz władałbym niemieckim, nigdzie nie musialbym emigrowac. i NO CO KOMU BYLO WYMACHIWANIE SZABELKA? CO Z TEGO MAJA praprawnuki tych lesnych dziadkow?

Gość nie sądzę...
Rostowski wróci do Londynu, do swoich Żydów z City a Tusk w uznaniu zasług dostanie jakiś stołek w UE, Niemcy o nim nie zapomną

Gość boze cos polskę.... opuścił
Czemu w Pl polacy tak nienawidza polakow, a w UK sa zupelni inny (moje doswiadczenie_, mili, uprzejmi, tak jak Anglicy

Gość Jakie to przykre.
Ja tez wyjeżdżam z Polski! Nie da się życ w tej nędzy. Zostaną sami emeryci i renciści i to zasrane Po! Już nie mogę doczekać się, mam wszystko załatwione.

Gość Jest dobrze!
Ja również wyjeżdżam z rodziną do Holandii.Nie widzę przyszłości w tym kraju.Tam praca na mnie czeka.Mam załatwione i omówione wcześniej; moja siostra jest od roku i wie że żyje!:D Gorzej na pewno nie będzie.W Polsce to wegetacja.OBY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ RUDEMU i jego świcie!!!!!

Gość ........(u)............
Sprzedajecie od razu wszystko czy przyjeżdżacie potem ? Chodzi mi o jakieś mieszkanie czy samochód. Moi sąsiedzi wyprzedali wszystko jak leci. No siedzą już z 10 lat i nie żałują. Ani myślą wracać. Tylko tak zastanawiam się czy nie zostawić sobie jakiejś możliwości powrotu ? Z drugiej strony wiem, że wracać nie ma po co, jak wy robicie ?