Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość casjlhjkahfluai

w czwartek robie test i już nie mogę sie doczekać

Polecane posty

Gość casjlhjkahfluai

Boże to czekanie jest najgorsze, a najdziwniejsze jest teraz to że zaczynam mieć milion wątpliwości i nie wiem jaki wynik mnie bardziej załamie :( też tak miałyście??

Gość casjlhjkahfluai
oczywiście o test ciążowy chodzi :)

Gość sliwkawkompocie
ja w sobote i mam podobnie

Gość mozesz zrobic juz dzis
ja robiłam tydzien przed spodziewaną miesiączką i wyszedł pozytywny ;)

Gość casjlhjkahfluai
ja i tak mam w planach zrobić 2 dni przed miesiączką, wcześniej nie chce bo mam krótkie cykle-tak po 26-7 dni. Ale to co teraz czuje to jakaś masakra, już nie ważne jaki bedzie ten wynik ważne żeby po prostu juz był...

Gość casjlhjkahfluai
mozesz zrobic juz dzis- oczywiscie gratulacje :) masz pewnie dłuższe cykle skoro ci tak szybko wyszedł ?? :) sliwka- trzymam kciuki za ciebie a ty trzymaj za mnie :)

Gość sliwkawkompocie
no baaaa w sumie nie wiem czy sie odwaze zrobic w sobote i nie wiem tez czy wytrzymam az tak dlugo, to moj 10 cykl, 1 ze stymulacja i bardzo boje sie testu

Gość casjlhjkahfluai
kurde, wpółczuje Ci, mój dopiero pierwszy i nie wyobrażam sobie co by się ze mną działo za 10 razem ...

Gość Bądź sobą
Jeśli przed miesiaczka wyjdzie negatywny powtórzcie w dniu @ mi przed wyszedł negatywny a w dniu pozytywny teraz Mały ma miesiąc

Gość casjlhjkahfluai
napewno wtedy powtórzę :) no ale jak będzie pozytywny to wtedy są już duże szanse :) chociaż i tak mi pewnie bedzie chodzić po głowie że 80 poronien to pierwsze 6 tyg, i kobiety najczesciej o ciąży nawet nie wiedzą ... Ahh już mam taki dziwny i ciężki charakter, za dużo myśle..

Gość sliwkawkompocie
ja wspolczuje tym u ktorych to 100... szybko zlecialo :/ Z jednej strony bardzo chcialabym zobaczyć dwie kreski w tym cyklu a z drugiej to w sumie "bardziej by nam pasowało" zajść w ciążę dopiero około czerwca/lipca. A tak w ogóle to dość mam tej niepewności i ciągłego czekania, tym bardziej, że mój mąż co miesiąc od połowy cyklu obchodzi się ze mną jak z jajkiem, bo myśli, że to już....

Gość casjlhjkahfluai
ja mam podobnie stąd wątpliwości :) no ale zaczelismy starania w tym miesiącu z myślą że 3 miesiące nie zmienia tak wiele :) z jednej strony tak bardzo chce a z drugiej tak bardzo boje się zmian ...

Gość sliwkawkompocie
ja sie zmian nie boje, moja mlodsza siostra zaszla w ciaze w wakacje przed klasa maturalna, w listopadzie wziela slub (mlodzi sami chcieli), w styczniu byla na swojej studniowce - w 7 miesiacu ciazy - wychowawczyni sama powiedziala, ze nie wyobraza sobie zeby moglo jej nie byc, dobrze sie czula pobyla do polnocy, moja mama tez caly czas byla na imprezie a siostra w maju zdala mature a teraz studiuje i to dwa kierunki. A wolalabym okolo wakacji zajsc w ciaze bo na koniec roku planujemy przeprowadzake i chyba latwiej byloby to zorganizowac nawet w zaawansowanej ciazy niz z kilkutygodniowym bobasem (bobasami :))

Gość sliwkawkompocie
a tak poza tym to srednio co drugi cykl mam przeczucie ze to juz ;/

Gość casjlhjkahfluai
ja też jestem zdania że ze wszystkim można sobie poradzić :) sama studiuje i stąd moje wątpliwości, ale wiem że i tak sobie ze wszystkim poradze, przy czym jakby bobas był na maj albo czerwiec to miałabym spokojne 3-4 mc żeby nic innego nie robić tylko go rozpieszczać :)

Gość sliwkawkompocie
bedzie co ma byc, tylko ja jestem strasznie niecierpliwa i nie lubie czekac w niepewnosci. Wolalabym wiedziec, ze np za 2 lata dopiero w kwietniu uda mi sie zajść niż co miesiąć żyć nadzieją. A już najgorszą katorgą było dla mnie jak mój - wtedy jeszcze chlopal - przyjechał do mnie w niedziele i powiedział, że ma dla mnie niespodziankę ale zapomniał jej zabrać w domu w związku z czym dowiem się co to za niespodzianka dopiero za tydzień. Masakra....

Gość casjlhjkahfluai
no wiem, masakra, ja jak sie nie uda to chyba każe mojemu dziurawić gumki i udawać że się zabezpiecza :)

Gość Bądź sobą
a spróbujcie bez spiny tak jak my, udało się w 3cim cyklu, a zdarzyło mi się 2-3 razy w życiu pęknięcie gumy i nic z tego nie wyszło :) My zaczelismy rozmawiac o dziecku, doszlismy do wniosku ze fajnie by bylo jak by bylo i zapomnielismy o gumkach :D (inaczej się nie zabezpieczaliśmy) i jakoś teraz minął rok od naszego postanowienia a dzidzia ma miesiąc :)

Gość sliwkawkompocie
no tez chcialabym bez spiny ale latwo powiedziec a tudniej zrobic

Gość casjlhjkahfluai
właśnie u mnie to jest najdziwniejsze chyba to że tak naprawde miesiąc temu nie myśleliśmy o dziecku i sie zabezpieczaliśmy, ale w tym miesiącu jakoś tak wyszło że mąż powiedział że chce mnie beż gumki ja podniecona sie zgodziłam, po zastanawialiśmy sie jeszcze nad tabletką ale stwierdziliśmy że jak będzie to fajnie i teraz poprostu o niczym innym nie marzę :) tym bardziej że powiedzieliśmy sobie że to jednorazowa próba i jak nic z tego nie wyjdzie to on myśli że dalej będziemy sie zabezpiaczac, i jak nie wyjdzie to chyba bede musiala mu powiedziec ze ja juz nie chce sie zabezpieczac :) ach to chyba nie jest standardowe staranie o dziecko ale czuję jak nigdy wczesniej że tego chce :)

Gość sliwkawkompocie
co do dziurwaienia gumek, kiedys moja ciotka w przyplywie szczerosci powiedziala, ze wie gdzie jej syn (juz na pewno ponad 20 lat mial) trzyma gumki i ze jak bedzie chciala sie go pozbyc z domu to mu poprzekłuwa :)

Gość sliwkawkompocie
autorko ile czasu jestescie po slubie?

Gość casjlhjkahfluai
rok bedzie w kwietniu :) ale i tak jestesmy siebie pewni, albo przynajmniej ja jego :) Wiesz mi z tymi gumkami to chodziło tylko o to że może wtedy bym się nie zastanawiała czy jestem czy nie :) a ten okres oczekiwania jest najgorszy

Gość lilajkakna
Ja niedawno znalazlam swój pierwszy test...robiony w sierpniu 2008...a dwie kreski zoaczyłam dopiero w gruniu 2012

Gość sliwkawkompocie
lilajkana - podziwiam za cierpliwosc i wytrwalosc

Gość sliwkawkompocie
dlatego trzeba sie czyms zajac, wtedy samo minie. Ja niestety pracuje w domu co nie sprzyja niemysleniu

Gość casjlhjkahfluai
lilajkakna ja również cie podziwiam, ja to bym po roku chyba adoptowała..

Gość lilajkakna
Na adopcję tez czeka się latami, ja nie byłam gotowa. Na szczęście nie każdy ma tak jak my :) Życzę powodzenia :)

Gość sliwkawkompocie
autorko - a czy masz jakies objawy oprocz oczywoscie silnego przeczucia? :)

Gość casjlhjkahfluai
nie mam żadnych objawów niestety :( troche humorzasta jestem ale to bardziej psychoza niż objaw ciąży..