Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szyszqaaa

GP w UK

Polecane posty

Gość Szyszqaaa

Hej wszystkim!:) chcialam zapytac czy jesli zarejestruje sie dzis do GP to przyjma mnie w ten sam dzien czy raczej trzeba czekac zanim mi przydziela jakiegos GP??

Gość hiehiehie
jesli nie jestes zarejestrowana nigdzie to minie kilka dni zanim dostaniesz wizyte. Poza tym jesli to nie jest emergency to i tak czeka sie na wizyte kilka dni

nie musi sie czekac kilka dni nawet jak to nie jest emergency wystarczy ze sie zarejestrujesz z samego rana jak jeszcze sa miejsca.. poza tym kazda goraczka to juz jest emergency :) co do pytania autorki to na rejestracje czeka sie okolo tygodnia.

Gość ciezarowka31bla bla
moja coreczka kiedys nabawila sie jakiegos wirusa i zwracala wszystko co zjadla i wypila.poszlam do przychodni chcieli mnie przyjac tego samego dni ale pare h pozniej tupnelma noga i nie dalam sie z 10 minut mialam wizyte. musisz byc stanowcza bo cie zjedza

Gość xswwececwex
Jak masz cos pilnegoto jedz do walk in centre bo od rejestracji d 1 wizyty mozesz I dwa tyznie czekac

Gość Szyszqaaa
Dziewczyny mi chodzi glownie o ginekologa. wiec to raczej nie jest emergency;(

Gość ciezarowka31bla bla
to musisz isc do przychodni i zapytac nigdy nie bylam tutaj u ginekologa nie pomoge ci powodzonka pozdrowionka

Gość blockhead
a czy tutaj sa wogole ginekolodzy w przychodniach?

Gość fikumikunapatuku
rozczaruje Cie, ale ginekoloka tu nie uswiadczysz, mozesz isc do sexual health clinic, ale tam tez cie przyjmie pielegniarka, w UK to nawet ciezarne nieraz nie widza gina na oczy!

Gość fikumikunapatuku
ginekologa mialo byc

Na pierwszą wizytę trzeba czasem trochę poczekać, ale niektóre kliniki mają "drop-in service" czyli kilka godzin rano gdzie możesz wejść z marszu/na emergency. Dopytaj.

Gość Szyszqaaa
Aha czyli majac jakas chorobe ktora wymaga leczenia po prostu sie tu nie leczy? Bo nie rozumiem odpowiedzi ze gina nie zobacze na oczy... Kiedy ja go musze zobaczyc...

Gość hiehiehie
to najpierw idz do gp. Inaczej sie nie da chyba ze polski ginekolog. Ale to juz kosztuje

zobaczysz gina! jak pielegniarka cie przebada i wyjdzie ci cos w wynikach to jak najbardziej specjalista wskazany.

Gość chmurzycka
Oj nie wiem, zalezy z czym idziesz, jak masz jakies uplawy, infekcje, bole, to raczej nie zobaczysz, powiedza zebys kupila vagisil w tesco. Torbiel na jajniku nie zdiagnozujesz bo nie robia usg, nie chca robic jak prosisz, a jak zrobia nie pokazuja zdjecia, tylko mowia ze ok. choc czasem nie jest! albo dostajesz list i jest napisane czy ok. oczywiscie trzeba tygodniami czekac na terminy i listy. ogolnie baardzo ciezko sie dostac do jakiegokolwiek specjalisty..

Gość kartonowe pudelka na jajka
GP zdecyduje czy to powazne czy nie, najpierw sprobuje leczenia. Jesli to zawiedzie i wciaz sie skarzysz to da Ci skierowanie do ginekologa.

Gość kartonowe pudelka na jajka
Ale na Twoim miejscu jesli to problem ginekologiczny poszlabym do GUM clinic (genito-urinary medicine), w ktorej przyjma Cie, zbadaja, itp -

Gość pewnie chce się suka wyskrobać
albo iśc po receptę na piguły albo wkładkę

dostaniesz skierowanie do ginekologa jeżeli uznają, że sytuacja tego wymaga (np. jeżeli masz grzybicę to wyślą Cię do apteki, nie do lekarza).

Gość Szyszqaaa
Ale ja mam PCOS i od dwoch lat okresu brak...Wiec wydaje mli sie z epowinni mnie gdzies skierowac...Sama tego nie wylecze

Gość Szyszqaaa
Nie chce isc do polskiego lekarza bo mam zle doswiadczenia z polskimi lekarzami, zero kompetencji, zero wiedzy o tym. A ja nadal bez okresu:(

Gość djdusidudidududud
A ja mam pojutrze operacje w uk.

Gość Szyszqaaa
Jaka? Tzn na co?

Gość djdusidudidududud
A takie tam... Juz druga operacje będę miał w ciągu roku w uk.

Gość fghfdgghgfhgfh
oj dziewczyno idz do zwyklego lekarza gp powiedz co ci jest, a skoronie masz okresu tak dlugo to napewno skieruje sie do ginekologa-jak nie to zazadaj sama skierowania i tyle.!!!

Gość dndjdjdjdjjx
Z tego co kojarzę podstawowe opieki ginekologiczne właśnie gp zapewnia typu badanie antykoncepcja . Chyba ze problem medyczny jakiś tkndo specjalisty na pewno od go trzeba zacząć i nogi przed nim rozłożyć . Najpierw pewnie po pierwszej wizycie każe wziąć paracetamol na drugiej przepisze codamol a na trzeciej jak mu przyjdziesz tym samym probleme to wyśle cię do specjalisty

Gość dndjdjdjdjjx
ubapecjalisty na pierwszej wizycie zapyta cię czy bralas paracetamol . Tak powiesz . To on ci powie ze mało bo możesz brać up to eight tablets a Day!. Nie mieszać z codamolem tylko. Po roku chodzenia może będziesz miała szczęście ze ci krew zbadaja albo mocz.

Gość dndjdjdjdjjx
A jak cię skierują na usg to będziesz czekać bardzo długo i zadzwonią do ciebie ze zapraszają cię w wigilie o 17stej albo w sylwestra bo im się akurat miejsce zwolniło.

Gość dndjdjdjdjjx
Gdy niedajboze będziesz wymagała zabiegu to będziesz czekać na niego z bólami aż się w końcu wkurwisz wsiądziesz w samolot zrobisz w Polsce wezmiesz rachunek i będziesz zebrala o zwrot kosztów a potem we wczorajszym the Sun się dziwią ze polki latają rodzic do polski i nhs płaci za to.

Gość dndjdjdjdjjx
Ważnee aby paracetamol się sprzedawał tylko.