Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justymam

czy imię dla dziecka pasuje?

Polecane posty

Gość justymam

Witam.Jestem na forum pierwszy raz, ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pomoże mi dokonać decyzji. Za trochę więcej niż miesiąc ma się narodzić moje pierwsze dziecko - syn. Długo, z mężem zastanawialiśmy się jak dać na imię chłopcu. W końcu padło na Miłosz. Decyzja już praktycznie zapadła, ale powstał kolejny dylemat. Na nazwisko mamy Świt i boimy się że takie połączenie Miłosz Świt będzie kłopotliwe przede wszystkim dla samego niego. Jak myślicie? Czy może się tak stać, że przez to, że w tych dwóch słowach występują głoski dźwięczne, dziecko i nie tylko dziecko ale nawet dorośli będą mieli kłopoty z wymówieniem?Czy dla was stanowiłoby to przeszkodę w nadaniu tego imienia?Proszę, pomóżcie

Gość a ja mam inne zdanie
w zwiazku z tymże nazwisko macie jednosylabowe imie powinno byc dłuzsze, by fajnie brzmialo, np Mateusz Świt:) to takie moje zdanie

Gość Szpindlerowy mlyn
Milosz ladne imie i z nazwiskiem tragedii nie ma, faktycznie dluzsze imie lepiej by brzmialo ale i tak uwazam, ze nie jest zle, gorzej jak chlopak bedzie kiedys zagranice wyjechac:-)