Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja321980

co o tym myslec?

Polecane posty

Gość Patrycja321980

Co o tym myśleć? Mojemu męzowi pilne potrzebne są studia uzupełniające, magisterskie. Jako, ze prawie się nie widujemy, byłam przeciwniczką pojscia na studia ktore wymagalyby zajetych weekendow. Ew. mial isc na studia w trybie on line. Bez mojej wiedzy poszedl jednak zlozyc papiery do szkoly o tradycyjnym modelu zajec, na miejscu. Zrobil to po kryjomu i przypadkiem musial sie przyznac, kiedy chcialam go zapisac na studia on line...Co mam myslec o takim zachowaniu?Mam wyciagnac konsekwencje? Stracę do niego zaufanie..

Gość bebolek3333
ogarnij się :O mąż ma rezygnować z planów i realizacji tylko dlatego, że ty grymasisz, że rzadko się widujecie :O A nie pomyślałaś, że studia przydadzą mu się? Może znajdzie inną, lepszą pracę? Może miał taki wymóg z obecnej pracy? Nie wiem, ale lepiej żebyś go wspierała. Jeżeli są mu potrzebne do szczęścia to nic z tym nie zrobisz i w sumie nie chciałabym być z taką osobą, która ogranicza. Studia stacjonarne a studia online to jednak różniica. Ja jako osoba zajmująca się HR jak mam w ręku CV osoby, która skończyła studia normalnie, a jakieś szkoły policealne/kursy/kursy on line, zawsze wybieram tę perwszą :]

Po pierwsze. Co ty robisz z takim wątkiem na forum o antykoncepcji i płodności? Po drugie, nie rozumiesz tego, że facet jest ambitny i chce się spełnić zawodowo? Skoro jesteś jego żoną to powinnaś stać za nim murem, tym bardziej że chce zrobić coś dobrego. Nie tylko dla siebie ale też dla waszej rodziny. Przecież nie od dziś wiadomo, że w dzisiejszych czasach liczą się papiery. Im więcej Twój mąż osiągnie, tym większą dumą dla Ciebie będzie. Za komuny to ludzie po zawodówkach umieli znaleźć prace. A w dzisiejszych czasach trzeba się postarać o swoją pozycję, żeby miec co do garnka włożyć. Nie wiem jaka jest wasza sytuacja finansowa, bo może jesteście rozpuszczeni przez rodziców jak cygański bicz.. Ale jeśli Twój mąż chce zrobić coś dla was, i sam coś w życiu sobie udowodnić, to przestań się na niego patrzeć spod byka, bo Ty możesz majaczyć, że tracisz do niego zaufanie, ale tragedia dopiero będzie, kiedy on będzie zaufanie straci do Ciebie. Problemem by było gdyby wychodził nader często z kumplami i Cię olewał. Albo gdybyś podejrzewała go o jakieś potajemne spotkania. A facet który myśli o kształceniu się? Lepiej chyba nie mogłaś trafić. Good Luck