Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za...do

ptyanie

Polecane posty

Gość za...do

mam pytanie. mam 20 lat i jakoś wczeniej się nad tym nie zastanawiałam z moim narzeczonym jesteśmy 3.5 lata. przez rok stosowałam antykoncepcje hormonalną jednak potem przestałam i już nic nie brałam i prezerwatyw też nie używaliśmy. Wiele razy mój partner we mnie kończył i nigdy nie byłam w ciąży chociaż kilka razy były to dni bardzo płodne. czy to możliwe że przez tebletki mogę być bez płodna?? Prosze o normalne odpowiedzi. do ginekologa ide dopiero za dwa tygodnie.

jest to możliwe, ale nie konieczne :) Wiele małżeństw stara się długo o dziecko, od kilku nawet do kilkudziesiędziu miesięcy. U każdego jest to inaczej. Bezpłodność dotyka raczej mały procent ludzi. Jeśli w najbliższym czasie nie planujesz zakładania rodziny, to nie traktuj swojej obencej sytuacji jako rodzaj antykoncepcji, bo licho czeka :D Poczytaj tutaj na forum kilka wątków. Dużo kobiet się żali, że stara się o dziecko od dłuższego czasu. To raczej powszechny problem, ale bezpłodność nie musi być tego przyczyną.

Gość za...do
ok dziękuje. czyli mam to szczęście że jeszcze nie wpadłam:)

wiesz co trudno powiedziec - moze byc tak ze poprostu nie wpadlas - a moze byc tak ze jestes bezplodna - albo Twoj partner ma jakies problemy nie da sie tego powiedziec bez badan

troche to podejrzane ze po takim czasie nie jestes jeszcze w ciazy - ja napewno skonsultowalabym to z lekarzem