Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub w ciazyolp

dziewczyny brałyscie ŚLUB w CIĄŻY?

Polecane posty

Gość slub w ciazyolp

mam pytanko bralyscie slub w ciazy? jesli tak to czy byłyscie wtedy na L4 i w ktorym tygodniu brałyscie ślub oraz czy było widać brzuszek?:)

Gość Izabelka......... ...
tylko czy można brac ślub będąc na l4?

Gość a gdyby tak mozna było
bralam jak byłam w 5m-cu brzuszka prawie nie było widac, tak bylam na zwolnieniu

Gość tak bralam.................:)
a dlaczego nie?

Gość Bądź sobą
Cywilny około 20 tc byłam wtedy na L4 Bo byłam od początku ciąży. Co do widoczności brzuszka. Chciałam go wyeksponowac i zależy od ujęcia na zdjęciach. A tak to się troszkę odznaczał

Gość lililulali
ja brałam ślub kościelny w 5 miesiącu, sukienke ślubną miałam ciążową (pod biustem rozszerzona) nic nie było widać-nawet na zdjęciach.

Gość mniejsze zlo
brałam ślub cywilny 3 mce przed porodem...w sobotę, a od pon byłam na zwolnieniu :) brzuch było widać ale bez przesady..miałam luźną sukienkę, więc można bylo pomyślec że pani młoda jest lekko przy sobie :D

Gość mój syn
tak,w październku, a w styczniu urodziłam. Slub był zaplanowany rok wczesniej ciąża nam sie udała szybciej niż myśleliśmy :)

Gość natana8686
Hej, Ja bralam w 4 miesiacu. Slub koscielny i wesele na 180 osob:) Pracowalam wtedy. W dzien slubu nie widac bylo brzuszka, a na poprawinach juz troche tak bo sukienka miala inny kroj:) Smialismy sie ze noc poslubna sie nam udala:)

Gość lililulali
miałam wtedy urlop wypoczynkowy a jak się skończył poszłam na L4

Gość nie, nie zgodzilam sie
na slub ze wzgledu na dziecko..

Gość a jakie to ma znaczenie
bylam w 3 m-cu, bez zwolnienia

Gość slub w ciazyolp
chodzi mi o to czy nie ma jakis problemow ze strony zusu? mam taka prace gdzie w ciazy nie da sie pracowac,sam pracodawca mowił zebym poszła na L4,pracodawca wie ze biorę slub,mowił ze zus,nie bedzie sie czepiala,ale mimo wszystko sie obawiam

Gość Bądź sobą
na L4 w ciąży możesz wszystko, chyba że masz ciąże zagrożoną-na L4 masz wpisane że możesz chodzić, przy zagrożonej jest pewnie leżenie, ale co ma L4 do ślubu??

Gość Izabelka......... ...
był tutaj już taki temat. Ogolnie jeżeli jestes na zwolnieniu to nie wiem czy można brac slub...być może...ale np. miec wesele to nie wiem...szef moze sie doczepić, że pracowac nie możesz ale na weselu to śię bawić możesz

Gość cykada27
ja brałam w 20 tygodniu, musiałam tylko zmienić suknie, bo w tą którą zamówiłam przed ciążą nie weszłam w pasie :) troszke brzusiu podskoczył. Ale i tak fajnie było.

Gość Bądź sobą
brać ślub w ciąży, a ze względu na dziecko to dwie różne rzeczy, w momencie gdy jest wesele na sali, często rezerwuje się ją 2-3 lata wcześniej a w ciąży się CHYBA tyle nie chodzi? :) Dla mnie również paranoją jest brać ślub TYLKO ze względu na dziecko ;)

Gość slub w ciazyolp
a gdyby tak mozna było- byłas na zwolniniu i nie obawialas sie konroli?

Gość cykada27
na zwolnieniu chodzi o to zeby nie pracować, o kase chodzi, ja byłam na zwolnieniu już 2 miesiące, nie nie bałam się kontroli.

Gość Bądź sobą
jeszcze nie słyszałam, żeby ZUS zrobił kontrolę w domu ciężarnej, tym bardziej, że mało która ma że musi leżeć, więc nawet nie mogą się do ciebie rzucić ;) ZUS robi kontrolę tylko wtedy, gdy pracodawca zgłosi, lub ktoś inny że nie jesteś chora i nie powinnaś być na L4, ale ciężarnym tego nie robią :)

Gość wiem ale chyba nie powiem
No ja akurat brałam ślub długo przed wyjściem za mąż,ale biorąc ślub byłam akurat na L4-mieliśmy wypadek samochodowy i miałam nogę w gipsie,a pan młody rękę :D A czego niby ZUS miałby się czepić? Będziesz ustawiała stoły na to wesele? Będziesz budowała salę na której ono będzie? A czy musisz tańczyć i szaleć? to chyba sama dla dziecka bezpieczeństwa nie będziesz się nadwyrężać.

tak. cywilny jak stasrszy mial 2 mies. koscielny jak starszy mial 2,5 roku i bylam w 7 tyg ciazy z mlodszym :D

Gość Bądź sobą
hehehe :D ale fajne przejęzyczenie "No ja akurat brałam ślub długo przed wyjściem za mąż" ;) nie bój się ZUS się nie czepia, nie ma takiej opcji ;) chyba że ktoś zgłosi, że jesteś na L4, które ci sie nie należy(ale to nie dotyczy ciąży), wtedy możesz mieć kontrolę, inaczej każdy z nas pracowałby w ZUSie, bo by kontrolerów zabrakło ;)

Gość Bądź sobą
hehehe :D ale fajne przejęzyczenie "No ja akurat brałam ślub długo przed wyjściem za mąż" ;) nie bój się ZUS się nie czepia, nie ma takiej opcji ;) chyba że ktoś zgłosi, że jesteś na L4, które ci sie nie należy(ale to nie dotyczy ciąży), wtedy możesz mieć kontrolę, inaczej każdy z nas pracowałby w ZUSie, bo by kontrolerów zabrakło ;)

Bądź sobą-nie masz racji. ZUS kontroluje osoby losowo wybrane przez komputer. I nie patrzą na przyczynę zwolnienia. Po prostu z puli wszystkich komputer podaje kilka nazwisk. Ja miałam zaszczyt być 4 razy kontrolowana-nie miałam leżącego zwolnienia. Ani razu mnie nie zastali. Akurat tak trafiało że byłam w szpitalu. Mąż niósł im kartę informacyjną z pobytu szpitalnego i nic się nie czepiali-tylko ta babka za trzecim razem już męża kojarzyła i stwierdziła,żeby albo przynieść zwolnienie ze szpitala albo w miejscu zamieszkania wpisać adres szpitala :D co oczywiście było żartem. Ale faktycznie było tak że od 5tc spędzałam 2 tygodnie w szpitalu, 3-4dni w domu,wizyta kontrolna u gina i znów skierowanie na patologię ciąży.

Miało być brałam ślub długo przed zajściem w ciążę :D Ale piszę z doskoku,bo obiad robię. Urwałam w pół zdania i super je skończyłam :p

Gość Bądź sobą
wiem ale chyba nie powiem ale to chyba były wezwania do ZUSu, a tu bardziej chodzi o kontrolę domową ;) czy byli w domu? Skąd wiesz, że osoby losowo wybrane? Bo akurat mam częściowo rację-kiedyś pracowałam u prywaciarza, laska chodziła często na zwolnienia i właśnie nasza kierowniczka mówiła, że zgłosi to do ZUSu-jak się skończyło nie wiem, bo się zwolniłam ;)

Gość slub w ciazyolp
chyba nie powinnam sie bac,jak pracodawca wie,nie ''nada'' na mnie do zusu,a nikt oprocz rodziny nie wiem ze jestem na chorobowy.ktos naprawde ''zyczliwy''moze doniesc,ale jak same mowicie,brałyscie ślub to mnie uspokoilyscie

Gość nie masz co sie obawiac
wiesz ile ludzie bierze slub na L4 nawet sobie tego nie wyobrazamy

Gość okaoka
ja brałam ślub w 4 miesiącu,w wakacje,a że wtedy mam urlop to nie byłam jeszcze na zwolnieniu.ale kompletnie bym się Nie martwiła chodzonyno zwolnieniem na ślubie.