Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub w ciazyolp

dziewczyny brałyscie ŚLUB w CIĄŻY?

Polecane posty

ja w ciazy slubu nie bralam, ale rzeczywiscie, moze to sie wydac podejrzane. pomimo tego, ze ma sie L4, ktore nie mowi, ze trzeba lezec to jednak L4, ale nie powiem jak to jest od strony prawnej. Wiem tylko, ze jednak kontroluja ciezarne - moja kolezanka miala L4, byla juz w 8mcu (co dziwne L4 miala od miesiaca bo zaczela sie zle czuc) no i przyszli do niej do domu. jej akurat nie bylo, bo wyszla do babci kilka domow dalej wiec zostawili kartke, ze ma sie stawic na kontrole. nie wiem co bylo dalej bo kontak sie urwal. a jesli przyjmujesz nazwisko meza, to trzeba pozmieniac w urzedach, dowod nowy itd i jest potrzebny akt slubu. jest na nim data i ZUS moze sprawdzic. nie wiem, nie pomoge tutaj.

Gość wiem ale chyba nie powiem
Bądź sobą-moja mama pracuje w ZUSie,więc wiem jak wygląda procedura. To nie były wezwania-byli w domu,nikogo nie zastali i zostawiali kartkę. Oczywiście że pracodawca lub każdy inny życzliwy może zgłosić ale jednak większość kontroli to ich standardowa praca. Nawet nie wiesz ilu tam siedzi urzędników :D

Gość po ciąży
bez sensu z brzuchem

Gość slub w ciazyolp
marlena.2606- nie obawialas sie kontroli ani niczego innego? pozniej wszyscy wiedza bo zmieniasz nazwisko

Gość slub w ciazyolp
marlena.2606-mozesz mi to przedstwic jak to u ciebie bylo?

Gość Bądź sobą
Mąż brał moje nazwisko. Pracuje w dużej firmie i poszłam do biura zanieść kolejne L4 i pytałam przy okazji czy w takiej sytuacji muszę to im zgłosić. Stwierdziła że jak nie zmieniłam nazwiska to nie. I proszę Was ale ślub przeważnie się planuje nawet nie będąc jeszcze w ciąży, płaci się zaliczki które są bezzwrotne i nikt nie będzie rezygnował ze ślubu bo ciąża i L4...

Gość ja bralam ślub w ciazy i miala
m L4,nie mialam zadnych nieprzyjemnosci ze strony zusu,nawet jak zmienialam nazwisko i wszystkie papiery,nie obawiaj sie,wszystko bedzie dobrze:)

Gość Juratka
Ja nie chcialam brac slubu w ciazy. Pobralismy sie jak młody mial 4 miesiace a ja wrocilam do wagi sprzed ciazy. I od razu byl tez chrzest synka:-)

Gość 0202020202020202020202020
ja bralam slub w kosciele , a nie w ciazy

Gość Moja zasada
Moje zasady: -studia -staż -dobra praca -ślub -dziecko Córka ma 4 miesiące, a my 3 lata po ślubie. Dla mnie ślub, bo ciąża to głupota.

Gość Padka
Ja uważam podobnie jak MOJE ZDANIE. Ciąża ma być po ślubie, ślub po studiach.

Gość Ciężarówa2121
Ciąża po ślubie, ślub po studiach.. sratytay. Bo co jeśli komuś życie ułoży się inaczej? Eksterminacja?:P

Gość a umnie bylo od konca
ciaza, slub, studia, praca:) wszystko da sie pogodzic, urodzilam w wieku 21 lat, dzis mam 34, dziecko duze, dobra praca, czas na wszystko i kasa na dobre życie wiec chyba kolejność nijak ma sie do dalszego życia:D