Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamusia :(

Jestem w 20 tc. nie widać brzuszka, a nie czuję ruchów dziecka

Polecane posty

Bardzo się tym martwię, zwłaszcza, że większość osób w tym tygodniu ciąży czuła już ruchy i było widać brzuszek, a ja wręcz schudłam :(:(

Gość zxzx
A łożysko jak masz umiejscowione?

Gość Bądź sobą
nie chce mi się liczyć ale tak: OM 22.05 pierwsze ruchy 3.10, napewno było po 20tc ;) nie masz się czym martwić, wszystko zależy od tego jakiej budowy jesteś, jak jest umiejscowione łożysko, czy jesteś pierworódką czy wieloródką ;) i pewnie jeszcze wiele innych czynników

Bardzo nisko, tak w ogóle to skraca mi się szyjka i będę mieć pessar.

Pierworódka, wysoka i szczupła.

No, ale w ogole nie masz brzuszka? Ja mam juz widoczny, a najbardziej czuję macicę, rano, po nocy, kiedy jeszcz leżę, wtedy sterczy mi taka mała piłka. Ja ruchów tez prawie nie czuję (jestem w 19t6d), choiaz czasami czuję delikatne pulsowanie a w miniony weeknd czułam kopniaki. Tez panikowałam i do gina poszłam w piątek nie po 4 (jak zalecał) a po 3 tygodniach i jest ok. Kiedy byłaś u lekarza i kiedy następna wizyta. Ja przytyłam ok 2 kg (ważę się zawsze bez ciuchów, rano po wizycie w tolecie, żeby wyło miarodajnie). Wymiotowałaś dużo?

Gość aha123456
a co mowi lekarz na to? moja kuzynka poczula ruchy dopiero w 22 tc i wszystko bylo ok

Gość zxzx
chodziło mi o to czy jst na przedniej ścianie.Jeśli to pierwsze dziecko to masz czas na odczuwanie ruchów. Nawet możesz nie wiedzieć że to rchy były a nie gazy.

Tego czy jest na przedniej ścianie nie wiem, lekarz nic na ten temat nie wspominał. Ostatnią wizytę miałam dwa tygodnie temu, kolejną mam w środę. Lekarz tylko pytał, czy czuję już ruchy. Na temat mojej wagi nic nie mówił. Ja po pierwszym trymestrze schudłam 4 kilogramy, teraz przytyłam 2 kg. Brzuch jest zupełnie płaski, jak się położę wieczorem spać to wtedy tylko takie mam delikatnie zaokrąglone podbrzusze.