Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszam wszystkie mamusie

*****SIERPIEŃ 2013*****

Polecane posty

Gość zapraszam wszystkie mamusie

jest kto? łączmy się ;)

Gość Izabelka......... ...:)
ja mam termin na połowe sierpnia. Ale w sumie nie rozumiem zakładnaia tematów mamusiek z terminem na lipiec, sierpien, wrzesien itp.

ja po czesci tez nie... ale moze chodzi o to bysmy sie laczyly razem? wymienialy doswiadczeniami, dolegliwosciami itd

to powiedzcie mi dziewcyzny czy macie czasem lekkie bole podbrzusza po bokach? i czy jeszcze wymiotujecie? Ja wymiotowałam codziennie po kilka razy, a od półtora tyg juz o wiele mniej wymiotuję, ale wczoraj znowu 2 razy, dzisiaj po sniadaniu...i wstaję w nocy na siku po 4-6 razy ;/

ja jestem w 17tc. co do boli podbrzusza to owszem odczuwam po bokach jak i po srodku brzucha. najczesciej gdy wstaje z lozka z pozycji siedzacej lub lezacej. co do wymiotow to zalezy... z poczatku mnie meczyly potem z dnia na dzien ustaly az zaczelam sie martwic ze cos jest nie tak. i przedwczoraj znow wrocily na jeden wieczor :/ co do sikania to astanawima sie czy nie kupic sobie do pokoju nocnika :D chodze to toalety doslownie z zegarkiem w reku max co 25 min. w nocy tak minimum to 2-3 razy wstaje. a standardowo to 3-4 czasem nawet i do 5-6 razy ;) na piersiach mam widoczne zyly, na nogach w trakcie kapieli tez :O juz powoli zaczyna byc widoczna linia pod pepkiem ( choc widoczna byla jeszcze przed ciaza) teraz robi sie ciut ciemniejsza. na waga sie juz powoli rusza przed ciaza bylo 62, w ciagu kilku pierwszych tyg z powodu braku apetytu zeszlam na 60. potem 61 a wczoraj 62.5 :O

ja sie dzisiaj ważyłam i przytyłam 2 kg. Brzuch mi odstaje. Za tydzien ide do ginekologa. Gin mówiła, ze byc może bedzie juz widac płec dziecka. aha no i nie wiem co to zachcianki. Czy kobiety naprawde maja zachcianki w ciazy czy to tylko wymysły ?

ja tez mam za tydzien wizyte kto wie moze i nam sie uda poznac plec ;) a co do zachcianek to fakt. one naprawde istnieja i to zaden wymysl. ja juz od tygodnia mam na COS ochote i ciagle nie wiem co to jest. poczwaszy od kanapek, przez owoce, soki, batoniki nie moge trafic :( sa dni ze bardzo ale to bardzo chce mi sie cytryny i poki jej nie dostane potrafie nawet sie poplakac ze zlosci. a bywalo i tak ze pewnego dnia naszla mnie ochota na kit kata i chcac nie chcac ubralam sie cieplo i wyruszylam w miasto w poszukiwaniu wymarzonego batonika :)

a robiłaś przeziernośc karkową? Bo ja nie. Tutaj na kafe o tym czytalam i tak dziewcyzny jechaly po tych babkach, ktore tego badania nie robily

Powiem Ci tak po mnie jechaly i to rowno bo twierdzily ze sama na wlasna reke zaniedbalam te badania a tak wcale nie bylo... Moj lekarz prowadzocy (ordynator w szpitalu) i jeden z lepszych w miescie nie zlecil mi tych badan twierdzac iz to zbedne. Drugi lekarz do ktorego chodze na usg to samo mi powiedzial gdyz stiwerdzil iz takie badania robi sie przewaznie u kobiet po 35 roku zycia a u 20 latek nawet nie ma czego szukac :/ chociaz i tak jak bylam w 15 tyg ciazy wykonal wszystkie badania i stwierdzila ze dzidzia zdrowa

ja mam na 9 sierpnia :D w sumie nie najgorzej. Sa dni kiedy nie czuje ze jestem w ciay a sa tez i takie kiedy doskwieraja mi nudnosci, bol brzucha, krzyza itd :)

Widze ze cos nas malo tutaj i niestety ale dobre intencje autorki nie wypala :P nie stworzymy nowego tematu ;) Pozdrawiam i zycze udanego rozwiazania ;)