Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvbrthntyjt

Nie trawie konkubiny szwagra

Polecane posty

Gość cvbrthntyjt

szykuje mi sie spotkanie z nimi a jej nie trawie jak wytrzymac na tym spotkaniu???

Gość cvbrthntyjt
ona sie do mnie 2 lata nie odzywała, nawet jak cos napisałam jej np zyczenia na swieta to nic wiec ja teraz nie mam zamiaru z nia gadac to samo szwagier

Gość pinacolada56343
Dlaczego piszesz, konkubiny (określenie wybitnie negatywne) zamiast partnerki, dziewczyny? To tak jak o osobie puszystej napisać gruba...:o

Gość konkubina86
to jest o kreslenie formalne i neutralne, z leksykologii prawniczej (etymologa lacinska) a nie zadne uwlaczajace

Gość sSamiii
konkubina jest wyrazeniem negatywnym? Od kiedy? :))) zawsze w tv tak okreslaja zwiazki miedzy ludzmi - parami - nieformalne, watpie, zeby chcieli w tej sposob kogos obrazic...

Gość konkubina86
jest malzenstwo i jest konkubinat.jak kogos uraza ze zyje w konkubinacie i jest konkubina lub konkubentem to niech wezmie slub, bedzie mezem lub zona hahah

Gość tyle powiem wam
konkubin to rozwodnik,którego baba nie chciała,to samo konkubina,a partner to człowiek,który zawsze był wolny.Tym samym konkubenci to patologia,partnerzy, normalna rzecz

Gość pinacolada56343
osoba gruba też jest określeniem neutralnym. Kaleka (zamiast niepełnosprawny) w sumie też. A powiedziałbyś dziecku "ustąp kalece miejsca?" Negatywne sa tłuścioch albo kuternoga.

Gość cvbrthntyjt
no a jak mam ja nazywac jak mieszkaja bez slubu??? dla mnie to konkubina i tyle \nie lubie jej i nie mam zamiaru sie odzywac do niej jak ona gdy ja do niej cos mowiłam odwracała sie ode mnie d...ą

Gość ewalina
konkubini to patole

Gość Matłoka
nie chcesz to jej nie jedz jak nie trawisz

Gość qazplmedcokn
Ale autorka dobrze nazwała partnerkę swojego szwagra, skoro nie mają ślubu to żyją w konkubinacie, więc ona jest konkubiną, logiczne

Gość pinacolada56343
A jak nazywasz osoby z nadwagą, grubasy? Możesz powiedziec partnerka, dziewczyna, itp. Konkubina ma wydźwięk negatywny - ciekawe, że ludzie używają tego słowa tylko w odniesieniu do osób, których nie lubią:)

Gość pinacolada56343
A jak ktoś nie ma nogi, to mam go nazywac kaleką? Czy może lepiej niepełnosprawnym? jakaś elementarna kultura chyba obowiązuje:) Konkubinat kojarzy się z patologią.