Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila jdojd;asj;asjd

Jestem w 8tyg ciazy, marzy mi sie córka, jakie metody planowania plci polecacie

Polecane posty

wiele juz czytalam o tym by jest podobno kwasne ale nigdy nie pamietam na jaka plec co jesc. W kilku miejscach z rónymi opiniami sie spotkalam, moze drogie mamy pomozecie bo bardzo chcalabym miec córke.

Gość zxzx
Co proszę? To jesteś w ciąży czy nie? Bo jeśli jesteś to o jakich metodach planowania piszesz w temacie?

Gość Bądź sobą
powiedz mi ile masz lat? bo piszesz jakbyś podstawówki nie skończyła, konkretnie to przyrody-taki przedmiot w szkole

Ale jak jeses w ciazy to plec juz jest ustalona z gory - w momencie zaplodnienia zapisuje sie caly kod genetyczny

jestem poczatek 9 tygodnia sie zaczal, jak to o jakich? nie slyszalas, ze np zeby miec corke trzeba jesc kwasne a na chlopczyka podobno slodkie i stad moje pytanie moze ktos wiecej mi podpowie. wpisz w google taka metoda istenieje planowania, moze nie 100 proc skuteczna jak zadna ale moze chociaz z 60proc mi da.

Gość głupia jesteś czy udajesz???
Płeć to już masz ustaloną-planować mogłaś przed zapłodnieniem.

Gość Hahahahaha jebne
Na jaką płeć co jeść?A co Ty myślisz że jak od tego co będziesz jadła zależy płeć dziecka Hahahahahahahahaaa Pozatym jak napisałaś że jesteś w 8tc to jak Ty masz zamiar zaplanować cokolwiek...?

Gość baboszka z miasta
o matko, ale to już za późno :D, przecież jesteś w ciąży, tylko nie widać czy to chłopak czy dziewczyna, ale to już dawno "się stało". myślisz że zmienisz bieg wydarzeń :D

mam 27 lat a przedmiotu takieo jak przyroda w szkole nie bylo za moich czasów, za to byla biologia. genetyke przespalam jesli o to ci chodzi.

Tak dziewczyny sory zgadza sie, to juz jest "ustalone" w momencie zaplodnienia, zignorujcie pytanie, ale siara!

dobrze ze mnie tknelo pytac pod pomaranczowym nikiem, ehh dzieki spadam bo wstyd :)

Twoje dziecko autorko już ma określoną płeć więc nic z tym nie zrobisz. Planować to mogłaś przed poczęciem a i z tym planowaniem to i tak jest ruletka albo Ci się uda i utrafisz w to o czym marzysz albo nie. To tak jak ja sobie za każdym razem planuje, że wygram w lotka, siedzę, główkuję skreślam a i tak jeszcze nie wygrałam:P

Gość to ty chyba ominelaspodstaw
Podstawowke,bo twoj rocznik mial przyrode w klasach 1-3 :P. Taka wiewiorka ze szczoteczka na okladce. Ciezko z twoja glowa.

No wiec pomalu, plci na usg jeszcze nie widac ale to dziecko juz jest chlopcem lub dziewczynka, juz wiadomo jakie ma geny, na jakie choroby bedzie podatne, jaki bedzie miec kolor wlosow - to wszystko sie dziene w momencie zaplodnienia. Bedac w ciazy nie masz juz na to wplywu. A przed ciaza niby powinno sie jesc duzo na ialu na dziewczynke ale to tylko jedna z wielu metod dajaca zaledwie pare procent szans.

Gość baboszka z miasta
cholera to jest lepsze niż " czy przez pocałunek możn zajść w ciążę"

Takie rzeczy można sobie planować przed zajściem w ciążę! A w dniu zapłodnienia już jest z góry pewna płeć Twojego dziecka i tego nigdy nie zmienisz!!! Gdy będziesz miała już zachcianki ciążowe,to niektórzy twierdzą że to co jesz może Ci "podpowiedzieć" jaką płeć będzie miało Twoje dziecko...

Gość zxzx
No dałaś czadu :D

Gość ghgyyyi890
ależ oczywiscie, ze możesz jeszcze "zaplanować" płeć. taką metodą jak w Chinach..

Chyba już trochę za późno na planowanie płci...To już jest ustalone, jakiej płci będzie dziecko.Imho tak trochę nie chce mi się wierzyć w to planowanie płci jedzeniem,pozycjami czy seksem, no ale dobra, mogę się mylić i nie miec racji, bo nie śledzę badań naukowych temu dowodzących,nie śledzę książek,może są w tym temacie jakieś nowości o których nie wiem,więc wolę nie zabierać głosu.Wiem, że nam się udało spłodzić syna,jak do tego doszło?no podczas seksu , i tyle ;)

Gość ghgyyyi890
oj mylisz się. "przyroda", to była za czasów dziadunia lub tatunia. przed ostatnia reformą, to było "środowisko" czy coś w tym stylu. na pewno nie przyroda..

Krucho z moja pamiecia :P fakt srodowisko. Nawet link znalazlam do okladki:) nie wiem skad szczoteczke wytrzasnelam to byl orzeszek :P http://sklep-komiksowy.pl/image/cache/data/Ksi%C4%85%C5%BCki/Tematyczne/Podreczniki/szkola%20podstawowa/biologia/Gutowska_Helena_Lelonek_Marian_Wrobel_Tadeusz_-_U_nas_Srodowisko_spoleczno-przyrodnicze_Podrecznik_dla_klasy_1_szkoly_podstawowej_1_wydanie-600x600.jpg

Juz wiem, taka duza wiewiorka ze szczoteczka stoi u nas przed stomatologiem dla dzieci ;)

Gość kasia866o
Ale się uśmiałam.

Gość ona0981 kato
Są dwie metody planowania plci: Udowodniona naukowo i teoria, ktora nie koniecznie ma sprawdzalnosć. 1. To stosunek 2-3 dni przed owulacją na dziewczynkę i w dzień owulacji na chlopca. Tu musisz monitorować owlację, zeby ocenić kiedy się z mężem zblizyć. Plemniki męskie są szybsze od plemników kobiecych, ale mniej wytrzymałe dlatego zmiejsza się prawdopodobieństwo zajścia z chłopcem 2-3dni przed owulacją, bo po prostu wyginą. Kobiecie za to dolecą szczęśliwie :) 2. Dieta matki na 3 m-ce przed zajsciem w ciaże bogata w sód i potas na chłopca i magnez i wapń na dziewczynkę. W to akurat nie do końca wierzę...aczkolwiek my też planowalismy płeć dziecka (dziewczynka) i... stosunek odbył się na 2 dni przed owulacją i starałam sie jeść czekoladę-co trudne nie było :) i pić sporo mleka. Na usg doktor w zeszłym tygodniu stwierdził dziewczynkę, więc...coś w tym jest. Natomiast...moja droga...będąc w 8 tygodniu już nie masz na nic wplywu :) Czekaj grzecznie do potwierdzenia na usg (mozliwe jest to już od 13tyg przy dobrej aparaturze i doświadczeniu lekarza) i kochaj dzieciątko bez względu na płeć, bo nie decydowalaś się na dziewczynkę tylko na dziecko. Pozdrawiam

Gość ciosko..
PROWO jak byk,a wy sie wczuwacie jak potluczone

Gość ciosko..
do ona,ale ty glupoty klepiesz:D moja ginka ma 3 synow i mowila mi cos o planowaniu plci,ze to jedna wielka bzdura.trzeba by bylo miec niezle sprzety by sobie plce zaplanowac,no i metoda in vitro tylko.

Gość ona0981 kato
Głupota to wiedza Twojej ginekolog. ja chodzilam do dwoch najlepszych w mieście i wszyscy twierdzą, że jest to udowodnione naukowo-ta pierwsza. Sprawdzalnosć nie jest 100%, ale ok.80% wiec...skoro twoja gin podważa udowodnione teorie naukowcow medycznych to moze należałoby poważyć również jej prawdziwość tytułu doktora, co?