Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sloneczno12

Daylette a augmentin

Polecane posty

Gość Sloneczno12

Witam od 15 dni biore pierwsze w moim zyciu tabletki antykoncepcyjne dzis bylam u lekarza mam angine ropna i przepisal mi antybiotyk augmentin i nie wiem co teraz z moim zabezpieczeniem ?

Gość Sloneczno12
Pomoze ktos bo nie wiem co robic :(

Gość wesxg
Musisz się dodatkowo zabezpieczyć ,bo antybiotyk obniża skuteczność tabletek,zdrówka życzę.

Gość Sloneczno12
Wczoraj wspolzylam bez zabezpieczenia chlopak zakonczyl w srodku i co w tym wypadku mam robic ?

jak kupilas tabletki to na ulotce pisze jak byk co ma wplyw na ich dzialanie. Trzeba bylo sobie ulotke łaskawie przeczytać a teraz płacz i lament bo w Tobie skończył... ja pierdziu :(

Gość Sloneczno12
O tym leku nic nie jest napisane uwierz czytalam ulotke ;) bo bezsensowne bylo by pytanie ludzi o opinie w momencie gdy mialabym to jak byk wypisane od producenta :)

no o tym leku nie jest nic napisane bo chodzi o KAZDY ANTYBIOTYK ;) to oczywiste ze jaks sie bierze pigułki to alkohol ktory jest związkiem chemicznym, albo antybiotyki ktore rowniez są związkiem chemicznym mają wplyw na dzialanie tabletek hormonalnych wewnątrz organizmu. Dlatego np. nie wolno pić alkoholu rowniez jak sie przyjmuje antybiotyk, poniewaz alkohol moze spowodowac zaburzenie pracy antybiotyku, w zwiazku z czym antybiotyk moze po prostu nie zadzialac i nie uchroni organizmu przed wirusem. Chemia w związku z polączeniem chemii lub hormonow w organiźmie moze związać się w pewien sposob. I reakcja tabletki anty czy innej bedzie zaburzona.

Gość Sloneczno12
W ulotce jest napisane ze Obniza skutecznosc zabezpieczenia przy antybiotykach takich jak tetrocyklina penicylina i Gryzeofulwina a moj antybiotyk sklada sie z amoksycyliny i potasu klawulanian... Dlatego nie rozumiem..