Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliinas

Brązowa wydzielina z pochwy

Polecane posty

Gość Eliinas

witam, od pewnego czsu mam brzydki problem. mam brązową wydzielinę z pochwy, nie mam pojęcia od czego. dodam, że w ciąży nie jestem na sto procent. mam zaledwie 16 lat i boję się, że to jest jakaś poważniejsza choroba. chyba warto powiedzieć, że okres mam bardzo nieregularny (od zawsze). nie towarzyszy temu żadne swędzenie ani bóle. proszę o pomoc, dziękuję.

Gość Eliinas
niech ktoś mi pomoże :(

napisz cos wiecej jak dlugo masz taka wydzieline ? czy jest codziennie ? nie martw sie to napewno nie jest zadna powazna choroba - ja mialam cos podobnego jak bylam troche starsza od Ciebie bo zaczelo sie to u mnie jak mialam 17 lat - balam sie isc do ginekologa i chodzilam tak z tym bardzooooo dlugo :/ no ale wkoncu musialam isc wiesz co najprawdopodobniej (tak wlsanie bylo u mnie) jest to problem z hormonami (sa poprostu rozregulowane) a tym bardziej ze okres masz nieregularny (ja tez mialam) lekarz przepisala mi tab i problem zniknal :) nie wiem jak dlugo masz ten problem - ale chyba nie obejdzie sie bez wizyty u ginekologa - wcale nie musi Cie badac - moze bedzie chcial tylko pogadac - i spokojnie to napewno nic powaznego :)

Gość Eliinas
troszkę mnie uspokoiłaś! ojj wstyd sie przyznać, ale troche to już trwa... nie jestem pewna ile. ze 2 miesiące? bardzo sie boje iść do ginekologa a tym bardziej komuś o tym powiedzieć. faktycznie, może to wina hormonów...

wiesz co jak czytam Twoja wypowiedz to normalnie moj problem tyl identyczny !! mysle ze ginekolog ma takie sytuacje na codzien - ja jak powiedzialam mojej lekarz o problemie to nawet sie nie zdziwila :) dodam ze to byla moja pierwsza wizyta u ginekologa !!! balam sie isc z tym do lekarza i chodzilam z tym problemem moze z rok !!!!! nie masz co sie martwic :) ale trzeba zrobic z tym porzadek :) wiem jakie to uciazliwe - i uwierz mi to samo nie przejdzie - ja tez mialam taka nadzieje wkoncu powiedzialam o tym mojej mamie - ona kupila mi jakies leki w aptece ale to nie pomoglo :/

Gość Eliinas
no, bo bałam się że to jakaś nadżerka albo choroba. ale dziekuje! uspokoiłam się

pamietaj tak czy siak musisz isc do lekarza - sprawdzic czy to napewno hormony :)

u mnie zaczela sie tworzyc brazowa wydzielina jak sie zaczynala infekcja pochwy, czasem nawet dochodzil bardzo nieprzyjemny zapach z pochwy. obecnie jest tak samo, a pani ginekolog przyjmie mnie w przyszly wtorek, wczesniej sie nie da. zawsze chodzilam od razu ale prywatnie, tylko obecnie nie jestem w stanie finansowo teraz, wiec musze czekac. co pomocniczo moge do tego czasu używac?

siostre wyslalam w sobote do apteki bo mi wstyd wyjsc z domu, bo strasznie smierdze, a sie myje. to chyba te uplawy sa takie niemilo pachnace. kupila mi multigyn actigel i troszke mniej mnie piecze. obawiam sie ze sie nabawilam grzybicy, ale bede tego pewna po wizycie.

dosyc dlugo mialam stale nawroty grzybicy, ale odkad multi gyn acti gel uzywam w celach profilaktycznych grzybica nie wrocila