Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łakotka

ile może sie spóźnić okres ?

Polecane posty

Gość łakotka

już prawie 2 miesiąc nie mam okresy obje się, bo sypiam z chłopakiem, zabezpieczamy się, ale okresu nadal nie mam, z poczatku nie przejmowałam się tym, ponieważ mam problemy z okresem i mam nie regularny. co o tym myślicie ? ale teraz jakoś przybyłam na wadze, strasznie zwiększył mi sie apetyt ?

Gość Zywiec z bata
20 minut

Gość łakotka
to jest poważna sprawa bo mam dopiero 18 lat planuje iść po szkole na studia, a to troszkę zaprzepaściło by moje plany

to ze sie zabezpieczacie nie znaczy ze nie moglas zajsc w ciaze !

Gość Takajednaaaaaaa
Mi tez sie spoznia I tez mam duzy apetyt. Jutro robie test ale szczerze to tak latwo sie w ciaze nie zachodzi. Ja mam jakas depresje I ten apetyt to chyba od tego. Anyway, trzymam kciuki, zebys w ciazy nie byla.

Gość myskaff
w jaki sposób się zabezpieczacie? skoro spóźnia Ci się aż tyle nie pomyślałaś że to nienormalne i do tej pory nie wybrałaś się do lekerza? ani nie zrobiłaś testu?

Gość łakotka2
zabezpieczamy się prezerwatywą, a wiem, że ona nie daje 100% zabezpieczenia, nie wybrałam się jeszcze do lekarza ponieważ mam okres od 6 lat i nadal mi sie nie uformował, od czerwca tamtego roku zaczełam brać pigułki, ale żadne mi nie odpowiadały i odrzuciłam je i do grudnia miałą okrec co do dnia, myślałam, że jest już ok, ale w grudniu w styczniu nie dostałam już wgl. i teraz w lutym już tydzień temu miałam dostać i nadal nic, pomyślałam, że po prostu znowu mi wróciło to :bezokresie"

Gość myskaff
do lekarza szybko a nie pytasz nas czy to jest normalne? a co jeśli jestes chora? lub cos innego? badź odpowiedzialna... tak to jest jak dzieci za seks sie biorą ;/

Gość łakotka2
byłam już u ginekologa miałam wszystkie badania i nic nie zostało wykryte, po prostu okres nie potrafi sie unormować, nie jestem, już aż tak małym dzieckiem nie widzącym nic o świecie i seksie, po prostu boje się, że to może być ciąża, strasznie często zaczełam oddawać mocz i mam twarde podbrzusze, potrzebuje kogoś rady, później wybiorę się do lekarza.

Gość myskaff
brałaś tabletki i mialaś nieregularne cykle? ściemniasz cos

Gość olenkaaaaaaaaa
dlaczego nie zrobiłaś jeszcze testu ? Mi się spóźnia 3 dzień a już panikuje i jestem po teście...

Gość łakotka2
przecież napisałam, że od czerwca brałam tabletki, przez 3 miesiące, ale żadne mi nie odpowiadały, dlatego je odrzuciłam, ale za to po odrzuceniu aż do grudnia miałam regularnie co do dnia, a od stycznia znowu nic.

Gość łakotka2
co do testu, to nie myślałam jeszcze nad tym, ponieważ, jak pisałam powyżej mam okres już 6 lat, a nada nie potrafi się unormować, pomyślałam, że to po prostu znowu wróciło, wcześniej dostawałam okres co 2/3 miesiące.

Gość myskaff
sa tez tabletki/zastrzyki na wywolanie okresu? tabletki odrzucilas ty czy lekarz? skoro boisz sie ciazy bo jestes mloda chcesz isc na studia to po co wspolzyjesz, przeciez wiadomo jest seks jest mozliwosc ciazy a ty na kafe sie zalisz? nie wiesz gdzie apteka.... jak dziecko?

Gość łakotka2
jeśli masz mnie obrażać w swoich wypowiedziach, to dziękie Ci za to ;) wiem gdzie jest apteka, chyba każdy człowiek wie co to jest seks, i każdy normalny tego chcę, to jest przyjemność, a nie katowanie, potrzebuje rady kogoś normalnego, ktoś kto mógł by mi doradzić, ponieważ, tak jak już mówiłam jestem uczniem szkoły, trudno nawet jesli bym była w tej ciązy to nic nie zrobię, ale chciałam racjonalnej wypowiedzi na ten temat...

Gość ile może się spóźnić okres
czasami 9 miesięcy z okładem

Gość olenkaaaaaaaaa
Zazdroszczę Ci naprawdę tego, że nie przyszło Ci nawet do głowy przez te dwa miesiące, że to może być ciąża. Ja również mam okres nieregularny,ale każdy miesiąc się stresuje. Ten również i to z każdym dniem coraz bardziej. Mam tyle samo lat co ty. Też nie mogę sobie pozwolić na ciążę w obecnym czasie,ale nie chce rezygnować z seksu. Wiadomo... Idź jutro kup sobie test w drogerii/aptece i będzie z głowy. A potem tak czy siak do ginekologa marsz:>

Gość myskaff
czy moja wypowiedź nie była wystarczająca? spoźnia Ci się okres to nie jest rzeczą normalną musisz iść do lekarza, nikt na odległość nie powie Ci czy jesteś w ciąży, skoro spóźnia ci się już tak długo jest duże prawdopodobieństwo że tak (w wypadku kiedy prezerwatywa była zle uzyta), co do zabezpieczenia, jeśli prezerwatywa była użyta w sposób prawidłowy prawdopodobienstwo ciazy jest male ale zawsze jest.... apetyt o niczym nie swiadczy....mozesz byc w ciazy a nie musisz..... naprawde dziewczyno idz do lekarza !!! to jest jedyne wyjscie i bedziesz wiedziala co z tobą jest, bo nie rozumiem na co teraz czekasz??? nie obrazam cie tylko uswiadamiam ci ze sama jestes jeszcze dzieckiem.... i tak jest jak dzieci wpolzyja to co miesiac pytaja czy jestem w ciazy czy nie? przeciez dzieci bocian nie przynosi ..... a jak już mówiłam na odległość nikt nie powie ci co z Tobą jest.....

Gość łakotka2
olenkaaa więc wiesz, w jakiej jestem sytuacji ;) wiadomo że seks jest dla człowiek, a nie ;) ja nie wymagam od nikogo, żeby mi powiedział czy jestem czy przez internet, po prostu potrzebuje rady, bo nie mam sie do kogo z tym zwrócić, zbyt skomplikowana sprawa, a praktycznie nie mam bliskiej osoby, zaufanej, z którą mogłabym sie tym podzielić.

Takajednaaaaaaa nie pisz ze tak latwo sie w ciaze nie zachodzi !!! potem wszystkie malolaty uprawiaja sex bez zabezpieczenia bo przeciez ''tak latwo sie nie zachodzi'' !! wiesz ile kobiet wpadlo myslac tak jak Ty ? !!! brak slow na takie wpisy :/ niektorzy w ciaze zachodza odrazu- inni staraja sie troche dluzej ! wystarczy raz sie nie zabezpieczyc i mozna wpasc !

Gość myskaff
każdy udziela Ci dobrej w sumie jedynej rady - IDŹ DO LEKARZA ! LUB ZRÓB TEST :)

Gość kjdhgfkdusgfvb
zrób test, czasem warto poświęcić 10 zł i mieć pewność. Do lekarza też idź. Ja miałam podobną sytuację, mam bardzo nieregularne cykle i po badaniach okazało się, że to PCOS. Nie chce Cię straszyć, ale w takich sytuacjach nie warto czekać.

Gość łakotka2
test mam kupione ponieważ moja siostra jest w ciązy i nakupowała ich mase bo się załamała. ale strasznie boje się go zrobić

myskaff dziewczyna prosi o rade a nie o to zeby na nia naskakiwac :/ wiesz ile doroslych kobiet boji sie ciazy ? nie musi bo byc odrazu jakis bachor :/ i niby czemu ma rezygnowac z sexu ? jak kobieta nie chce dziecka to normalne ze sie obawia jak spoznia sie jej okres- i co ma do konca zycia nie uprawiac sexu bo nie chce w tej chwili dziecka ? rozumiem ze mozna naskoczyc na kogos kto nie chce dziecka i sie nie zabezpiecza ale jak widzisz ona to robi - i to chyba normalne ze ma takie obawy :) do autorki zrob test i umow sie do ginekologa - nie ma innego wyjscia

Gość łakotka2
zrób test, czasem warto poświęcić 10 zł i mieć pewność. Do lekarza też idź. Ja miałam podobną sytuację, mam bardzo nieregularne cykle i po badaniach okazało się, że to PCOS. Nie chce Cię straszyć, ale w takich sytuacjach nie warto czekać. a co to jest ?

Gość łakotka2
Tosiaa27 dziękuje, za twoje wypowiedzi, widzę, że mnie rozumiesz i próbujesz jakoś doradzić, bardzo dużo to dla mnie znaczy, ponieważ, nie mam takiej osoby ;)

Gość myskaff
poprostu brak słow ..... jeśli coś sie dzieje nie tak z kimkolwiek powinien iść do lekarza i tyle a odrazu ze naskakuje!! przeciez wie ze jesli jest w ciazy powinna byc pod opieką lekarza....okres 2 miesiace sie spoznia to chyba normalne nie jest, jej zachowanie jst nieodpowiedzialne i tyle !!!! na to nie ma wytlumaczenia i nikt po glowie glaskał nie bedzie

Gość Takajednaaaaaaa
Napisalam, ze nie zachodzi sie latwo bo autorka napisala, ze sie zabezpiecza. Nie popadajmy w paranoje. Pozniej malolaty zakladaja topiki typu "chlopak mnie dotknal, czy moge byc w ciazy".

a czy ona powiedziala ze nie idzie do lekarza ? NIE ! pozatym to chyba normalne ze jak ma sie jakis problem to chce sie zasiegnac opini innych ludzi ? a ty niepotrzebnie odrazu piszesz ze bachor ze nieodpowiedzialna ze sie zali ! pytasz po co ona wogole wspolzyje ? przeciez to proste ze dla zblizenia z partnerem i przyjemnosci - a to gdzie jest apteka to chyba kazdy wie :) ja jak mam problem to tez najpierw chce z kims o tym pogadac nawet jak mam juz umowiana wizyte :) jestem pewna ze ona wie ze musi isc do lekarza :) przeciez nie czeka na to az ja tam wyslemy :)

Takajednaaaaaaa no jak przeczytalam Twoja wiadomosc mialam wrazenie ze piszez ze jak sie wspolzyje to nie latwo zajsc w ciaze :) jesli chodzi o malolaty to tu sie z Toba zgadzam :) ja sama bralam tab anty przez 6 lat i od 2 miesiecy ich nie biore - co miesiac tez przychodzi mi do glowy czy moze jestem w ciazy - bo po odstawieniu tab tez okres pojawia sie u mnie kiedy chce :/ a dodam ze dzieckiem nie jestem bo mam 27 lat :)