Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddfiobnbofdi

18 lat i tabletki antykoncepcyjne co sądzicie??

Polecane posty

Gość ddfiobnbofdi

partner wspomina o tabletkach czasami powiedziałam mu że ja nie chce ich brać a wy co sądzicie jest to odpowiedni wiek??

jesli nie chcesz to nie ma co ich brac - co partnerowi gumek sie nie chce uzywac ?

Gość cdnkjvf
Używanie prezerwatyw w stałym związku jest jakimś nieporozumieniem, no chyba że nie ufasz partnerowi i boisz sie ze przyniesie do domu jakiegos syfa, no to wtedy tak, ma to uzasadnienie. Masz już ukształtowany organizm i gospodarkę hormonalną, tabletki nie zrobią Ci krzywdy.

no nie wydaje mi sie ze 18 latka moze byc w stalym zwiazku :/ ja bralam tab anty przez 6 lat i nie chce wiecej ich brac ! wiec co moj zwiazek jest bezsensu ? glupoty piszesz ! do autorki jesli nie chcesz brac tab to poprostu ich nie bierz :) ja przestalam je brac bo mialam dosyc zatruwania swojego organizmu :) pozatym zaczelam miec male problem ze zdrowiem - wlasnie przez nie :/ to jest tylko i wylacznie Twoja decyzja :)

Gość 123GOCHA
ja zaczęłam brać hormony w wieku 18 lat, brałam 2 lata. Nie widziałam w tym nic złego, a na pewno lepszy komfort. obecnie mam 26 lat i od tamtego czasu nie brałam hormonów, dlatego że jestem na tyle świadoma, że wiem, że kondom użyty prawidłowo da mi to zabezpieczenie. nie chcę się truć. zauważyłam natomiast, że młodsze dziewczyny sięgają po tabletki, bo nie ufają zbytnio innym formom zabezpieczenia. stały związek nie równa się antykoncepcja hormonalna :P ja jestem w związku od 4 lat z jednym panem i jedziemy na gumkach, szkoda mi wątroby po prostu.

Gość Jimi Tulip
o tabletki trzeba zapytać lekarza, ale nie takiego, który będzie miał z tego działkę. zanim zacznie sie łykać hormony, trzeba dobrze wiedzieć, czym to może grozić, ale na tym forum to niekoniecznie uzyska sie odpowiedź.

Gość juhu
ja bym radziła poczytać opinię za i przeciw na forach w artykułach itp., lekarze też mogą stronniczo podchodzić do tematu. Najlepiej mieć opinię kobiet które używały lub używają tabletek i samemu podjąć decyzję. enter Osobiście jestem przeciwna tabletkom. Uważam że powinnaś pogadać z chłopakiem i powiedzieć mu o swoich wątpliwościach. Często niektórzy wpadają na pomysł brania tabletek a nie mają o nich zielonego pojęcia poza tym że dają 99% zabezpieczenia i nie trzeba używać gumy. więc dowiedz się jak najwięcej i przekaż trochę wiedzy chłopakowi. może jak uświadomi sobie że tabletki to nie tylko same plusy to zmieni zdanie na ten temat.

Gość ddfiobnbofdi
moja koleżanka brała tabletki i 2 miesiące nie miała miesiączki jakoś ja nie jestem do tabletek przekonana powiedziałam chłopakowi że nie będę zażywała tabletek zostajemy przy gumkach no trudno jeśli kocha się ze mną musi wiedzieć co robi i jakie mogą być z tego konsekwencje

Gość qwertr
Jeśli nie chcesz i brać to się do tego nie zmuszaj. Bez przesady. Mi tabletki nie służyły, odstawiłam i się cieszę. Używamy prezerwatyw i jest jak najbardziej. Wyznaczam też sobie dni płlodne i niepłodne afrodytą na ślinę. Podczas dni niepłodnych czasami się nie zabezpieczamy, bo wtedy nie ma możliwości zapłodnienia