Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izka..... .

czy po cesarce zostaje duży brzuch?

Polecane posty

Gość Izka..... .

dziewczyny powiedzie mi bo właśnie sie nad tym zastanawiam. Mam bratowa i kilka kolezanek, które po cesarce miały dłuuugo brzuchy jakby w ciąży nadal były. A te które rodziły naturalnie jakoś takich brzuchów nie miały. Nie wiem czy to przypadek cyz jakas prawodłowośc.

Gość dfdfsdfsdfsdfsdfsdf
mi odrazu jak dziecko wyjeli to zrobilam sie plaska ale ja mialam malenki brzuszek

Gość MMM333
ja po cc dość długo miałam brzuch.

Gość Izka..... .
wiem, że goi sie rana, ale po normalnym porodzie tez jest się "pociętym i porozrywanym". Moja siostra jest 2 lata po cesarce a brzuch nadal ma jakby była w 4 -5 miesiącu. Przed ciązą była bardzo szczupła

Gość zajrzyj tu moze pomoze
mój po cesarce wyglądał tak: http://www.tinyurl.pl?cQGco2sh Ale można wrócić do poprzedniego stanu, chociaż chyba nigdy nie będzie tak jak przed ciążą.

to nie zależy od rodzaju porodu, a od tego jak duży był brzuch, ile się w ciąży przytyło, jaki był brzuch przed ciążą i takich tam, mój brzuch po cc doszedł do siebie po 2 m-cach.

Gość no a jak inaczej?
to prawda, bo nie wciaga sie naturalnie mam kolezanke co miala 3 cesarki i ma taki jakby fartuszek, to po latach, bo przez kilka lat od ostatniego porodu wygladala jak we wczesnej ciazy

też się zastanawiałam nad tym, bo jedna siostra rodziła normalnie i szybko wróciła do figury sprzed ciąży, a druga miała cc i jest ponad 3 lata po porodzie i nadal brzuch został, a była bardzo szczupła przed ciążą.

Gość bhjss
Wszystko zalezy od genow a nie tego jak sie w ciazy wygladalo,ja mialam ogromny brzuch przytylam 30 kg i mam plaski brzuch po 3 miesiacach

Gość fdsasf
ja mam nadal brzuch i 106 w pasie.ciezko schudnac mimo spacerów.zajady doszly

bo trzeba zadbać po ciazy o siebie:) mi po cc został duży brzuszek(zreszta duzo przytylam), jakbym nadal byla w jakims 6m-cu,ale w pol roku wyglądałam lepiej niz przed ciaza:) nie wystarczy tylko odchudzac sie, bo skora zostanie sflaczała, ale jednocześnie trzeba ujedrniac

jest cos w tym niestety .. ja rodzilam naturalnie i mam normalny plaski brzuch , moje 2 kolezanki mialy cesarki na zyczenie i niestety skora starsznie im wisi i wygladaja wlasnie jakby dalej byly w ciazy i mowia to otwarcie ze tak sie czuja i to jest paskudne a jestesmy juz 3 lata po porodzie.. teraz obie zaluja ze nie pomeczyly sie rodzic naturalnie i nie wygladaja w miare normalnie, tez mi mowily ze duzo ich kolezanek rodzily naturalnie i tego problemu niema.. wspolczuje bo moga zapomniec np o basenie itp..

Gość mirinda7up
jasne, po cesarce, szczególnie na życZenie, to już najlepiej o życiu wogóle zapomnieć, nie tylko o basenie, bo to straszne zuooooooo!!! i ztakim piętnem zyć się już nie da

Gość musze przyznac
ze niestety to prawda na moim przykładzie. ile bym dała zeby cofnąc czas. nie dosc ze miałam powikłania po cesarce to brzuch mam ogromny juz 3 lata po. a przytyłam tylko 9 kg. nawet na siebie patrzec nie moge, wisi takie cos jak by flak. szok. teraz i nawet z seksu nie czerpie przyjemnosci. a jak juz do czegos dojdzie to po ciemku i pod kocem, a kiedys było tak pieknie. jestem na etapie szukania plastyka brzucha. a huj tam zapozycze sie ale nie bede sie meczyc do konca zycia.

niekoniecznie ja jestem po 2 cc za każdym razem przytyłam po 30 kg i miałam szczęście do lekarzy bo cięli jak w klinice chirurgii plastycznej nikt by nie powiedział że jestem po cc a nawet że po ciąży a nie chce mi się ćwiczyć

Gość hermenegindda
no coś w tym jest, ja miałam zawsze płaski a po cesarce wciąz taki wydęty... :(

Gość hjsfkjdsfk
tak to prawda, patrzac na mnie a te po sn jakos lepiej wygladaja

Gość kskkskks
A mi pochwa wylazi po porodzie sn to dopiero porazka z checia bym sie zamienila na sflaczaly brzuch

Gość nnnhdh
ja jestem 2 lata po cesarce i tez mam inny brzuch niz przed ciaza. mam taka luzna skore na brzuchu . na stojaco jeszcze ok ale jak usiade to masakra. jestem szczupla . na baseny moge chodzic bo nie wyglada to az tak zle ale ja sie zle z tym czuje. u mnie zostaje tylko chyba naciaganie skory brzucha bo tluszczu nie mam za wiele ;) po cesarce brzuch jest zazwyczaj gorszy , dlatego modelki rodza naturalnie zeby jak najszybciej wrocic na wybieg. te wszystkie mega gwiazdy ktore maja cesarke maja rowniez dietetykow, osobistego trenera, nianke do dziecka i dobrego chirurga....ot taka prawda

Gość a gdyby tak mozna było
justek76 ja też:)po cesarce prawie nie ma sladu, brzuszek plaski, skora ladnie napięta została:)

Gość bzdura totalna rodziłam 3 razy
przez CC i mam nadal płaski brzuch

Gość jestem po 2 cesarkach, brzuch
mam plaski. Przez kilka miesiecy po cc byl wiekszy, ale dosyc latwo bylo sie go pozbyc. Nie przytylam duzo ( 10 i 13kg), brzuch w ciazach mialam maly.

Gość jestem po 2 cesarkach, brzuch
moja mama rodzila mnie i siostre sn i tez ma plaski brzuch:) Duzo zalezy od genow. Mam kolezanki i po cc, i po sn - jedne maja brzuchy plaskie, innym zostala "oponka" mimo tego, ze niektore sa szczuple... To, czy bedzie z brzuchem problem, czy nie, naprawde NIE zalezy od sposobu rodzenia:) 🖐️

Gość gość
jestem po dwoch cesarkch pierwszą schrzanili mi w szpitalu bielanskim potem byla poprawka w szpitalu innym i pozniej mialam drugą cesarkę i niestety brzuch wyglada wcale nie dobrze co z tego ze szef ładnie kiedy mam straszny brzuch niedobrz mi sie robi jak widze ten brzuch i roztepy. nawet sex nie jest dla mnie przyjemnoscia poprostu wstyd patrzec na cos takiego. jakbym wiedziala ze po dzieciach bede tak wygladac to nie wiem czy bym zdecydowala sie na nie. anna

Gość gość
A czemu,schrzanili w bielanskim? Mialam tam cc i sie zastanawiam czy moze mi tez schrzanili?

Gość gość
Rodzaj porodu nie ma najmniejszego znaczenia. To raczej uwarunkowania genetyczne,miesnie itp robia swoje. Ja znam osobiscie 3 osoby ktore po cc maja idealnie plaski brzuszek,oczywiscie nie od razu ale tak po roku, jedna z nich ma super plaski brzuch kilka lat po porodzie,bo wczesniej nic z nim nie robila,dopiero potem do koca powoli schudla. Ta jedna z nich w ogole nic nie robila i chudzina straszna,ale ona zawsze taka byla. Natomiast jdna po cc eo dzis ma brzuszek ale ina po sn tez ma brzuszek juz pare lat po. To raczej sam fakt ciazy ma znaczenie i wlasciwosci skory i miesni.

Gość gość
Ja miałam cc później sn i mój brzuch 2 miesiące po cc wyglądał super lepiej niż przed ciążą . Teraz jestem 3 miesiące po sn i brzuch jeszcze nie jest tak płaski jak po cc. Jeszcze trochę tłuszczu zostało do zgubienia

Gość gość
oczywiscie ze zostaje zalezy ile jest cc oraz ile razy sie rodzi.