Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idhfdsfdsfsdf

od dzisiaj zaczynam ostrą naukę angielskiego, jestem na poziomie B1/B2, prosze o

Polecane posty

Gość idhfdsfdsfsdf

rady osoby które umieją ten jezyk, w jaki sposób najlepiej jest doskonalić jezyk na codzien w wolnych chwilach, z jakich stron korzystacie, jak łatwo uczycie się słówek, zapamiętujecie, jak cwiczycie słuchanie itd? mam powazne zamiary dlatego oczekuje poważnych i konkretnych rad

Gość nie jesteś na ani na B1
Ani na B2. Zaręczam 🖐️

Gość [rzyeye
najlepszym sposobem na nauke jezyka angielskiego jest wyjazd do anglii

Gość sddsdfsdfdffddf
ty nawet polskiego nie zdasz ... "na co dzien" pisze sie oddzielnie, zapamietaj to sobie jelopie

Gość emyly
Ogladaj filmy po angielsku, najlepiej z napisami angielskimi, powtarzaj jak uskyszysz cos przydatnego, wyszukuj i zapisuj czego nie znasz. Cwicz na glos.

Gość idhfdsfdsfsdf
ale nie wybieram sie do Anglii tylko musze tutaj nauczyć się jezyka aby dostac pracę

Gość wystarczy 30 min dziennie
5-10 słówek dziennie i 1 temat gramatyczny w języku obcym najważniejsze w I etapie jest słownictwo i gramatyka II etap,utrwalanie poznanego slownicta i gramatyki poprzez sluchanie,oglądanie filmów w wersji angielskiej bądz systematyczny,/a/ w nauce a efekty ujrzysz dość szybko uwagi: językow obcych ucza sie systematyczni,a takze ci którzy lubia te języki,mają predyspozycje językowe wymagać od siebie,byc zdysciplinowanym w nauce powodzenia życzy wam anglistka

Gość idhfdsfdsfsdf
czy 10 słowek dziennie pozwoli mi znacznie poprawic angielski w krótkim czasie? chyba to za malo;/

Gość 10 słówek dziennie
Daje 3,5 tys. słów rocznie. Jest to ilość jaką posługują się anglofoni na codzień. Przykro mi, ale nie ma "szybki" metod na naukę języka.

oglądam dużo telewizji po angielsku i filmów angielskich z angielskimi napisami, jak czegoś nie rozumiem to sobie tłumaczę w slowniku online