Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elamela

dieta kapuściana

Polecane posty

postanowiłam zrobić wstęp do odchudzania. wybór padł na dietę kapuścianą - daje szybkie efekty w postaci pozbycia sie nagromadzonej przez organizm wody, jest tania i trwa tylko siedem dni :) Dziś mój dzień pierwszy - zupka ( kapusta, pomidory, seler naciowy, cebula, papryka) już się gotuję :) Oprócz zupy mogę dzisiaj jeść jeszcze owoce za wyjątkiem bananów, winogron i suszonych

pierwsza porcja zupy jest naprawdę bardzo dobra :) zrezygnowałam z kostki bulinowej ( no bo to przecież samo świństwo ) dodałam tylko sól, pieprz i czosek. wyszła naprawdę dobra - troche pikantna, twardawe wrzywa, które zjadłam z apetytem ( myśle że takie więcej niż al'dente będą lepsze niż rozgotowana breja ) Czyli śniadanie pierwszego dnia mam już za sobą i jestem zadowolona :D

Mój drugi posiłek pierwszego dnia to trzy pomarańcze i kwka :D jest dobrze :D

i jak tam dietka? ja właśnie zaczynam od dzisiaj.. zupa mi nie smakuje.. :( nie wiem czy wytrzymam he ;)

Gość peachean
Zupa kapuściana to bardzo kiepski wybór, zresztą jak każda dieta, w której stosuje się tak ubogi jadłospis. Przecież człowiekowi do życia potrzebne są wszystkie składniki, także tłuszcze! Bez nich witaminy A,D,E i K nie zostaną dostarczone organizmowi. Taką kapuścianą dietą tylko wykończysz organizm, a łyżka czy dwie oleju rzepakowego dziennie na pewni nie zaszkodzą, a wręcz pokryją dzienne zapotrzebowanie w kwasy omega-3!

Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu Chiński meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu Alli, Term Line, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Adipex NOVOSLIM, ASYSTORSLIM i itp. TO CHIŃSKE CHEMICZNE TRUCIZNY. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo naprawdę..

Ja mam pytanie kiedyś robiłam zupę sama tylko dla siebie bo lubie kapuśniak ale nie dodaję selera duzo ani papryki i pomidorów idzie schudnąć na takiej zupie jak same warzywka kilka ziemniaków marchew i włoszczyzna na kostce rosołowej gotowany bez zaklepki ponoć ma mało kcal ale czy to można zaliczyć do takiej zupy jak ta wasza...będę wdzięczna za odp pozdrawiam

Gość Olcia Dubicka
Jeśli będziesz szła tym jadłospisem to schudniesz nie tylko z wody ale i także z masy mięśniowej co jest najgorsze. Co dziennie jeśli nie spożywasz białka to tracisz około 30 gram każdego dnia. A te gramy pochodzą z mięśni bo mięśnie składają się z białka. A im większe mięśnie tym większe spalanie kalorii więc jaki w tym sens. A co do samego odchudzania. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)