Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolanta T.

Do tych, ktorzy krytykuja Polakow

Polecane posty

Gość Jolanta T.

Moi mili, czytam to forum juz od lat i za piernika nie moge pojac dlaczego tak krytykujecie Polakow za granica. Rozumiem, ze widzicie tylko krzykliwych, wulgarnych, wywodzacych sie z patologii ludzi na ulicy? Ja tez ich widze, no i co z tego? Zostawcie ich, nie macie sie za co wstydzic bo to oni a nie Wy robia sobie wstyd. Jesli natomiast chodzi o wyglad polskich panow, ktory tak krytykujecie tutaj na forum, zaskocze Was. Moj maz jest Polakiem. Oboje jestesmy po 30-tce. Maz z twarzy bardzo podobny do aktora Przemka Sadowskiego, wlosy kruczo czarne, zielone oczy, wysoki, nie za chudy, nie za gruby. W Maz ma wielu kolegow, ktorzy moze nie sa tak bardzo przystojni jak on, ale tez nosza sie z klasa. Co z tego jak taki jeden jest lysy, skoro potrafi sie ubrac, ladnie pachnie, dba o siebie, z twarzy przesympatyczny. Obracamy sie w kregu ludzi takich jak my sami, nie zwracamy uwagi na jakichs pijakow i prostakow. Ja pracuje w domu towarowym Harrods, maz ma wlasna firme, w ktorej zatrudnia ponad 50 osob (rowniez z Polski). Poziom tego forum spadl bardzo w ostatnich latach. Dlaczego Polki tak bardzo sie nie nawidza? Dlaczego dziewczyny jestescie takie wulgarne, obrazacie sie wzajemnie i plujecie jadem? same jestescie z Polski, a tak plujecie na ten kraj, ze niby (cytuje): 'biedne panstewko w Europie Wschodniej'. Tak pisze o swoim kraju pewna forumowiczka o nicku Azjatycka Pani. A sama pochodzi z Polski. Czyzby jakis kompleks nizszosci? No jak mozna wypominac komus, ze jest z biednego panstwa w Europie Wschodniej podczas gdy samemu jest sie z tego kraju. Poza tym nigdy nie zamienilabym mojego meza na zadnego innego, jest bardzo troskliwy, zaradny ale nie zadna ciota, potrafi byc stanowczy. Nigdy nie zwiazalabym sie z zadnym Pakistanczykiem czy Hindusem czy czarnoskorym albo jakims Arabem. I to nie dlatego, ze nie znam ich kultury, bo doskonale znam. Mamy duzo znajomych, kilku z tych wyzej wymienionych maz zatrudnia. Nie rozumiem dlaczego obrazacie kobiety, ze skoro mieszkaja w Wielkiej brytanii to od razu wykonuja prace jak sprzatanie czy mycie naczyn czy czyszczenie toalet. Mam kolezanki, ktore pracuja miedzy innymi w banku, job centre, na roznych stanowiskach. Maz ma kolegow architektow, inzynierow budownictwa. Nie rozumiem tej calej nagonki na Polakow w Wielkiej Brytanii.

Gość azjatycka franca
nienawidzi wszystkich za swoje przesrane zycie, bidulka :)

Gość blockhead
ale Polacy sami po sobie jada na tym forum. Zreszta na jakiekolwiek anonimowe forum sie wejdzie tam masa bluzg. Jak ma sie inne zdanie to od razu jest sie idiota, kretnem, itp. Polacy nie szanuja siebie nawzajem jako narod. Swoje frustracje odreagowuja wyzywajac sie na innych.

Gość do Jolanty
Niestety w internecie kultura osobista spada do zera, bo kazdy jest anonimowy. Moze ludzie czuja sie lepsi, jak po kims pojada, ale nie przejmuj sie, nie wszyscy sa tacy.

Niestety w Polsce nie szanujemy się nie tylko w Internecie - fora i portale społecznościowe, ale także w realu. To szczególnie widać gdy wyjeżdżamy lub emigrujemy gdzieś większymi grupami i od razu można poznać, że to Polacy po sobie jadą i się względem siebie zachowują tragicznie. Szkoda :/

Gość Jolanta T.
Bardzo szkoda. Sami siebie nakrecamy, jacy to Polacy sa zli, nawet usilujac wmowic sobie i rodakom, ze to inne narody tak o nas mysla. Nigdy nie spotkalam sie ze zlym traktowaniem z tego powodu, ze jestem Polka. Czyli Polacy sa rasistami w stosunku do samych siebie, tak z tego by wynikalo. Taki kompleks nizszosci przez to, ze sie jest Polakiem. Ja tego nie rozumiem.

Gość patka wariatka :P
no sorki, ale polacy to scierwa. zwlaszcza na tym forum. moze uwazasz, ze polaczki maja prawo obrazac wszystkie nacje na tym swiecie, wysmiewac sie z kazdego, ale z nich juz nie wolno? bo co? nie udawaj takiej idiotki. najwiecej jest tu tematow od glupich polek,ktore obrazaja wszystkie polki w zwiazakch mieszanych,przy tym obrazaja ich dzieci i nazywaja gremlinami,jak to sie stalo np. z niejaka Tink. Co ty na to mozesz powiedziec?jakos dzienie nie masz nic do pwoiedzenia w tej sprawie. a z tym Przemkiem Sadowskim wylecialas jak z pracy. dla ciebie moze on byc jakis superancki, a dla mnie jest po prostu brzydki facet, ktorego bym kijem nie tknela. :D jesli chodzi o azjatycka to wkurza mnie jej cytowanie wklejanie i kopiowanie ale oprocz tego jest ona jedna z nielicznych ktora ma cos do powiedzenia i ktora przede wszystkim nikogo nie obraza tak jak cala reszta tej holoty :D

Gość Jolanta T.
No i prosze, juz sie zaczelo wyzywanie od idiotek i tp. Czy ja Ciebie, kobieto czyms urazilam w moich postach? Czyzby tym, ze napisalam, ze nigdy bym sie nie zwiazala z mezczyzna z innego kregu kulturowego? Gdzies w moich postach widzisz obelgi lub wyzwiska? Zadna Tink mnie nie interesuje, z checia podyskutuje z osobami o podobnym podejsciu i sposobie wyrazania sie do mojego. Dziekuje Ci za post, nie mam Ci nic wiecej do powiedzenia.

Gość blockhead
Ale patka ma racje. Siedza tu na forum takie panienki, ktore tylko czekaja zeby komus ublizyc. Wyzywanie od kurew, szmat, zlewow na sperme jest na porzadku dziennym. Sytuacji z Tink nie skomentuje, bo nie wiem jak nisko trzeba upasc zeby najpierw zamiescic zdjecia a pozniej jeszcze podpuszczac innych zeby zostawiali obrazliwe komentarze z grozbami wlacznie. Jak taki ktos moze sobie spojrzec w oczy nie wiem. Czy to kompleksy? Zawisc? Zazdrosc, ze ktos moze byc szczesliwy, nawet z obcokrajowcem? "Zemsta" za inne zdanie? Wstyd mi, ze takie osoby reprezentuja Polske poza jej granicami i ich postawa powoduje, ze jestesmy postrzegani tak a nie inaczej.

Gość abcabcabcabc
jezu, czy kazdy topik musi byc o tej kretynce tink? a moze ona sama tu wypisuje o sobie?

Gość Jolanta T.
Mnie nie jest wstyd za takie osoby, bo i dlaczego? To tylko forum. Bog jeden wie kim sa i co robia poza siecia. Nie uczestnicze w dyskusjach, w ktorych ktokolwiek jest obrazany. Mysle, ze mozna wyrazic swoje zdanie bez uzywania obrazliwych czy uwlaczajacych komus slow.

Gość czesto
Azjatycka ma coś do powiedzenia? Dobre sobie

Gość czesto
Jolanta T nie trzeba używać obraźliwych słów, żeby komuś ubliżyć i bez tego się da.

Jestes hipokrytka autorko. Wyraznie widac,ze nie masz nic do powiedzenia w sprawie rasistowskich komentarzy ktore na tym dziale sa na porzadku dziennym, natomiast zarzucasz komus ze ktos cos napisal o Polsce jako kraju we wschodniej europie. Nota bene, Polska JEST krajem we wschodniej Europie, a do tego jednym z najbiedniejszych w calej Europie. Jestesmy na szarym koncu wraz z Rumunia i Bulgaria. Az tak bardzo boli cie ten fakt? aha piszesz ze zadna tink cie nie interesuje ale wspomnialas ze czytasz forum od kilku lat wiec na pewno widzialas jakie rzeczy o niej tu wypisywaly te patologiczne nieuki jeszcze pare tygodni temu. wklejanie zdjec jej dziecka, nazywanie go gremlinem,wyzywanie dziecka od sraczkowatego koloru skory,wyzywanie tink od ciapackeigo zlewu itd.... czytalas to wiesz. i wciaz nie masz nic do powiedzenia? w pierwszym poscie zadalas pytanie dlaczego te Polki sa takie wulgarne? Wiec ci odpowiadam, ze najwiecej agresji i najwiecej wyzwisk przewija sie tu od tych rasistek, ktore anonimowo musza sie na kims wyzyc i podbudowac wlasne ego. Dotarlo do ciebie? :o p.s" nie urazilas mnie zadnym komentarzem. jedynie rozbawilas tym o Przemku Sadowskim :D :D :D

Gość blockhead
ale to nie tylko na tym forum ma miejsce. Wystarczy wejsc na forum onetu, czy wp. Jest to samo. Wzajemne wyzywanie sie od kretynow, idiotow itp. Sa osoby, ktore nie wyzywaja, ale sa skutecznie tlamszone, przez te, ktore w swoim slowniku posiadaja tylko wulgaryzmy. abcabc nie wiem czy zauwazylas ten topik nie jest o Tink, a jest ona podana tylko jako przyklad. Widze jednak, ze tez nalezysz do osob, ktore kulturalnie wyrazac sie nie umieja...

Gość do Joli,autorki
wiesz,nie powiem,ze w czesci racji nie masz.Duzo jest w tym wszystkim kompleksow i braku wychowania.Ale to,ze masz meza Polaka,podobnego do X -to jest moze i fakt,ale co z tego...?Ze nigdy bys nie wyszla za takiego czy innego,to twoja prywatna sprawa ,a argument zaden. I,nie pisz,ze Polacy sa rasistami do siebie samych,bo to jest nonsens! Nie maja w duzej czesci wlasciwej postawy do rodakow,ale rasistami to sa dla innych nacji!

Gość czesto
patka nie broń siebie i tak wszyscy wiedzą że to Ty Azjatycka

Gość abcabcabc111
przestancie, przeciez patka to tink we wlasnej osobie styl pisania i brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem od razu ja wydaly poza tym patrzcie jak ja to boli ze ktos jej prawde napisal o jej dziecku i o niej :D

Gość do Jolanta
Widzisz Autorko, i juz sie zaczely bluzgi na Ciebie. Nie wiem czy zauwazylas, ze Ci najbardziej bluzgajacy maja nikla znajomosc ortografii i czytania ze zrozumieniem. Najlepiej ignorowac takie osoby, bo dyskusja z nimi i tak nie ma najmniejszego sensu.

Gość Jolanta T.
Nie mam nic do powiedzenia w sprawie rasizmu, poniewaz mnie to nie dotyczy. Nie mam zadnych kompleksow, przeciez juz napisalam, ze kompleks nizszosci maja chyba te osoby, ktore bezustannie probuja ponizyc swoj narod w oczach innych. Topik nie jest o zadnych zwiazkach mieszanych, chcialam jedynie zwrocic uwage na to, ze mozna dyskutowac bez uwlaczanie drugiej osobie. Wedlug pani wyzej jestem hipokrytka. Moglabys uzasadnic swoja teze odpowiednim argumentem? Dlaczego wedlug Ciebie jestem hipokrytka?

Gość blockhead
abcabcabc ty masz obsesje na punkcie Tink i wszedzie ja widzisz :o ale krzyczysz, ze kazdy temat o niej...nie masz czym sie zajac??

Jasne jestem azjatycka i przy okazji tink tez jestem. Boze czemu na tym forum sa takie oszolomy? :o

Gość Jolanta T.
No wlasnie zauwazylam, ze juz sie zaczelo obrazanie mnie, wyzywanie od idiotek, hipokrytek i tp. Czy ma to zwiazek z tym, ze napisalam w pierwszym poscie, ze nigdy bym sie nie zwiazala z kims z odmiennego kregu kulturowego?

Gość czesto
Patka to Azjatycka, która zaraz pojawi się na czarno i zacznie ściemniać, że dopiero co weszła na ten temat.

Gość abcabcabc111
bo tutaj jak nie lubisz ciapatych i nie przyklasniesz ciapackim dziewojom to bedziesz wyzywana od rasistek

Gość blockhead
Jolanta ano mozna dyskutowac bez uwlaczania innej osobie, ale wiekszosc mysli, ze takie wyzwanie kogos ta osobe zaboli. Jak dla mnie wyzwiska sa oznaka slabosci, braku argumentow ze strony osoby, ktora atakuje. Poza tym kulture sie podobno wynosi z domu wiec tez wychowanie i poziom intelektualny rodzicow ma swoj wklad.

Gość blockhead
abcabcabc111 nikt ci nie kaze przyklaskiwac. Nie obrazaj, nie wyzywaj sie - ciezko to ogarnac?

Jestes hipokrytka poniewaz piszesz o jakichs wulgaryzmach a w tym czasie twoje kumpelki juz zdazyly nazwac kogos "kretynko" oraz znowu napisac o dziecku tink. Wiec jesli juz prawisz jakies apele i oczerniasz kogos, przyjrzyj sie postom rasistek. Jakos nigdy nie widzialam tylu bluzg od dziewczyn w mieszanych zwiazkach. Ale spoko ja rozumiem ze te wulgarne sa zarezerwowane dla polakow :D

Gość zygam juz ta tink
i znowu temat gdzie dziewczyny ciapakow będą wylewa jad na żonę polaka

Gość blockhead
i nastepna kolezanka z obsesja na punkcie tink :D gdzie ja widzisz kolezanko??