Gość Ka. Napisano Luty 28, 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość :) A więc tak.. Używam pierścieni antykoncepcyjnych NuvaRing od dnia 21.12.2012.(piątek) Przed NuvaRIng używałam plastrów Evra. O ile dobrze pamiętam okres dostałam 19.12(środa) ale neistety nie miałam możliwości zakupienia pieścienia przed piątkiem. Ale nie w tym rzecz. Jak wiadomo pierścień powinien być noszony przez 3 tygodnie bez wyjmowania na dłużej niż 3 godziny, wtedy ma nastąpić tydzień przerwy. Kilka razy zdarzyło mi się wyjąć pierścień podczas stosunku, lub pod prysznicem i mineło więcej niż 3 godziny zanim założyłam go spowrotem. Nie używałam dodatkowej antykoncepcji po tym, nie myślałam o tym za wiele. Ale to nie o to się martię. Największym problemem jest to, że wyjełam pierścień o tydzień za wcześnie czyli po 2 tyogdniach.Tj. 1. lutego zamiast 8 lutego. Okres dostałam normalnie dlatego nie myślałam, że może byc coś nie tak. Po kilku dniach spojrzałam w kalendarz i zaczełam obliczać i zrozumiałam, że popełniłam błąd, poczekałam do dnia w którym powinnam była włożyć nowy pierścień, ale włożyłam spowrotem ten ktorego używałam wczesniej przez dwa tygodnie, po czym zapomniałam i nosiłam go przez kolejne 3 tygodnie.. Wiem, wiem zwariowałam, ale nie chodzi mi o to, aby słuchać jak nie poważna jestem, a uzyskać odpowiedzi na moje pytania. Jak wielka jest możliwość, że jestem w ciąży? Często dochodziło do stosunku podczas ostatniego miesiąca. Dodam, że dostałam okres, trwa dosyć długo, nie jest aż tak bardzo obfity jak zawsze, ale jest to więcej niż tylko plamienia. I jeszcze jedno pytanie. Kiedy ewentualnie moge wykonać test ciążowy? Mam nadzieje, że zrozumieliście wszystko co napisałam i czekam na szybkie odpowiedzi. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach