Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gęsiareczka

mój kot ma ADHD

Polecane posty

Gość gęsiareczka

I to chyba podwójne. Myślicie,że to możliwe?

Gość derss
a ile ma miesięcy?

Gość bix dix ae
nie, zwierzeta nie choruja na cos takiego. a jakie ma objawy?

Gość 2ef709zbc
pewnie go trzymasz w domu, w zamknieciu i szaleje, do glowy dostaje, biedny kotek :( durni ludzie, znecaja sie nad zwierzakami, nie masz warunkow? kup sobie rybke.

Gość gęsiareczka
Ma ok. 6 m-cy. Jest znajdką. Ale w grudniu ten mały kotek przewrócił mi choinkę ( 2,7m wysokości), zwala książki i płyty z półek, wykopuje kwiaty z doniczek itp.

Gość nie nieraz koty tak
mają. I to bez względu na wiek :)

Gość bix dix ae
to zupelnie normalne zachowanie mlodego kota, to jeszcze kociaczek jest i musi sie wyszumiec :-)

Gość gęsiareczka
2ef709zbc, dlaczego uważasz, że nie mam warunków? Mamy własny dom, koty są u nas od lat, ale nigdy nie mieliśmy takiego rozrabiaki. A co do rybki,koty pewnie by się ucieszyły.

Gość 2ef709zbc
tez od mlodzienczych lat miewalam koty, i wiem jakie potrafia byc, mialam mlode kilka razy , i pierwsze co mi do glowy wpadlo, kotek nie ma sie gdzie wyhasac :( i rozrabia, ale skoro ma podworko, ma przestrzen to ok, to poprostu jest taki i juz, potrzebuje kompana do zabawy moze :)

Gość rolniczka xyz
Ma kompana.Teraz szaleją po domu jak stado koni.

po prostu trafił Ci się wyjątkowo aktywny kot :) Mój ma 1,5 roku i szczerze myślałam,że po kastracji mu przejdzie ale oszalał jeszcze bardziej :) Zerwane firany są na porządku dziennym,pozrzucane i pogryzione kwiaty,głośniki od kina bujają się tak skacze,ze stołu podkrada papiery łącznie z pieniędzmi i chowa pod łóżka no i mogę powiedzieć ze uprawia parkour odbijając się od ściany do ściany na wysokość ok metra.Czasem nie mam na niego siły jednak Sposobem na tak pobudzonego kota jest zajęcie go czymś.Ja kupuje mu na allegro myszki z dzwoneczkiem i mój kocur potrafi się bawić tak z 4 godziny :)

Znam wiele kotów i właśnie do większości z nich można byłoby dopasować objawy ADHD :) Ale to nic złego, że kot szaleje i biega z jednego kąta w kąt. Bardzo dobrze, że się dużo rusza i jest w dobrej formie fizycznej. Lepiej tak niż ma dużo jeść i tyć, a jego jedynym zajęciem byłoby spanie. Pozdrowienia dla kotka :D

Gość bix dix ae
jedna z moich kocic tez byla taka szalona, doslownie skakala po scianach ale przeszlo jej i teraz jest najgrzeczniejszym kotkiem pod sloncem :-) to ta druga ciagle cos broi choc tez juz nie jest najmlodsza :-)

Gość Hanna Osa**a
po prostu waszym kotom chce się marcować ...100% normalna sprawa. Niestety przechodzą to w agresywny, impulsywny sposób. Ale wybaczcie im bo to nie jest ich wina. Taka jest ich natura w młodości. Przymknijcie na te nieznośne zachowania oczy. Wasze koty chcą się wyszumieć

Gość gęsiareczka
A mój sierściuch znów powygrzebywał w nocy kwiaty z doniczek, pozwalał kosmetyki z półki w łazience. I jeszcze wlazł do pralki(nie wiem kiedy) jak wkładałam rano pranie. Dobrze, że w porę zobaczyłam

Gość .wredna jędza
A masz dla niego jakieś zabawki? U mnie mniej bałaganią, odkąd zrobiłam im koci raj, z półeczkami do skakania itd. :)

Gość gęsiareczka
Moje kotki mają zabawki. Jak w domu był tylko jeden kotek, a nas nie było, to znosił sobie misia, króliczka i foczkę w jedno miejsce i kładł się z nimi. Zawsze nas to bawiło.A moja kicia( ta z ADHD) to cierpi na jakiś rodzaj choroby sierocej. Bierze sobie kocyk z długim włosiem i ssie go tak, jakby ciągnęła cyca od kotki.Spotkaliście się z czymś takim?

Gość bix dix ae
"Bierze sobie kocyk z długim włosiem i ssie go tak, jakby ciągnęła cyca od kotki." - tak robia kociete za wczesnie zabrane od mamy

Gość gęsiareczka
Nasza kicia jest znajdą i nie wiem kiedy była zabrana od kotki

Gość kociaciocia Dorocia
Zauważyliście,że koty nie lubia zapachu zmywacza do paznokci?Mój się pożygał.