Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od jutra nabór

Czy zapisujecie 3 latki do przedszkola? Od jutra nabór

Polecane posty

Gość od jutra nabór

Czy w Waszych miastach można zapisać 3 latka na 5 h (bezpłatnie w ramach tzw. podstawy programowej) czy przyjmują tylko na 8? U mnie tylko na 8 i mimo, że przedszkole jest publiczne, trzeba zapłacić. Ile wynoszą opłaty w Waszych miastach?

Gość elaelżbieta
Pierwszeństwo mają dzieci zapisywane na 8h, każda godzina ponad 5 darmowych kosztuje ok. 2,8 zł, nie wiem jaka jest stawka za wyżywienie, miasto 25 tys. mieszkańców.

Gość ,,,mama oliwki
Ja jutro jade swoja 3latke zapisac;) przedszkple panstwowe, placi sie 50zl miesiecznie, czynne tylko do 13;(

Gość ffrrtrtrt
a pracujecie?

Gość mala_szklaneczka
moja córa chodzi do przedszkola z grupa złobkowa;) pierwszenstwo w przyjeciu mialy dzieci ktorych rodzice zadeklarowali najdłuzszy czas pobytu dziecka;))) wiec zadeklarowalismy 10.5 h. Za miesiac płacimy ok 200-300 zł. zalezy ile mała chodzi:))) i przedszkole panstwowe;)))

Gość a z jakich miast jestescie?
jak to jest z tym naborem, jak dlugo mozna skladac podania?

Gość ,,,mama oliwki
Ja pracuje no wlasnie OD 13:( wiec przedszkole mi nie pomoze:( i tak babcie potrzebna.

Gość ffrrtrtrt
ja sie martwie. moja corka juz chodzi do 3 latkow. od wrzenia powinna isc do 4 latkow. a ja nie pracuje i niewiem co teraz bedzie. pytalam si wychowwacy i mowila ze 1 na sali beda rozdawane karty. i ze dzieci przechodza z automatu. ale niewie w sytaucji jak rodzic nie pracuje.

Gość .a.adgdgkntja
Ja tez sie martwie,bo chce dac corke do przedszkola,a nie pracuje(nie moge isc do pracy nim nie bede miala pewnosci,ze corka pojdzie i bedzie chciala chodzic do przedszkola,wiec wychodzi na to,ze najpierw musi ona pojsc,a potem ja szukam pracy),a maz tez w swietle prawa jest bezrobotny,mimo ze pracuje,ale dopiero przymierza sie do zarejestrowania dzialalnosci.Takze dla przedszkola oboje jestesmy bezrobotni,czy to oznacza,ze dziecko nie ma szans zostac przyjete?

Gość ffrrtrtrt
raczej nie. jak oboje nie pracujecie. ale warto probowac.

Gość ,,,mama oliwki
Sprobuj zapisac nie masz nic do stracenia. We wstepnej ankiecie mialam pytanie czy przyjecie dziecka do przedszkola pozwolilo ci na podjecie pracy... Wiec jest szansa ze bezrobotnych dzieci tez sa przyjmowane, zalezy pewnietez ile jest chetnych, bo pierwszenstwo i tak maja dzieci rodzicow pracujacych,

Gość hermenegindda
u nas Kraków jak rodzic nawet jeden nie pracuje to nie ma szans na państwowe przedszkole.

Gość .a.adgdgkntja
No wiec bylam dzis sie zorientowac w przedszkolu,a dokladnie punkcie przedszkolnym w pobliskiej wsi (dzieci tam sa od 8 do 13-tej)i okazalo sie ze zasw.z pracy rodzicow ich nie interesuja!a nabor od czerwca,oby tylko nie bylo za duzo dzieci,bo wtedy beda musieli ustalic pierwszenstwo i wtedy to,czy rodzice pracuja bedzie miec juz znaczenie.a przedszkole fajne,panie fajne,dzieci usmiechniete.Takze do panstwowego przedszkola w miescie sie chyba nawet nie przymierzam,raczej nie ma szans

Gość .a.adgdgkntja
A tak w ogole to orientuje sie ktos,czy mozna skladac podania w dwa (lub trzy)miejsca rownoczesnie?bo mam na oku jeszcze jeden punkt przedszkolny a w sumie to i do panstwowego moglabym sprobowac zlozyc,jesli nic nie trace.Wie ktos czy tak mozna?

Gość snnnnnnnnnnnw
Ja place 340 zl za prywatne przedszkole-u nas polowe do zlobkow i przedszkoli prywatnych dooplaca burmistrz miasta. W tej cenie moge dziecko zostawic od 6 do 17, dziecko dostaje I i II sniadanie, dwudaniowy obiad i podwieczorek (jesli zostaje dluzej niz do 15), w cenee wliczone sa wycieczki. Ja dziecko prowadze na 8 i odbieram o 15.

Gość snnnnnnnnnnnw
Dodam, ze u naz saswiadczenia z pracy chieli, ale wtedy ja nie pracowalam (bylam w trakcie szukania) i dziecko spokojnie przyjeto. Moja kolezanka mieszka na wsi i dala corke do panstwowego przedszkola nna 5 godzin, placi za posilki jedynie, pracuje tylko jej maz.

Gość ffrrtrtrt
a moja sie nie dostanie. Jesli nie znajde pracy.A termin skadania podan mija 28 marca. Bo wymagaja zaswiedczenia z pracy.

Gość Z tego co wiem to__
ludzie czasem kombinuja tak,ze zalatwiaja lewe zaswiadczenia od pracodawcow,za marzec,sa zatrudnieni niby tylko wtedy tzn.dla przedszkola liczy sie konkretny m-c,a potem we wrzesniu juz nikt tego nie weryfikuje.A tak nawiasem mowiac,to nieprawda ze od dzis jest nabor,to zalezy od przedszkola,u mnie np.jest od 15marca do 15kwietnia.

Gość miasasasasasa
wiem ze kombinuja. gdybym miala kogos w rodzinie.Kto ma firme.Niech mnie zatrudni na miesiac.Da pieczatke. I nie przedluzy umowy. Bylabym spokojna bo corka do przedszkola a ja jak znajde prace bedzie ok. A NIEWIEM CO bedzie-Bo na prywatne mnie nie stac gdzie zarobie 1200zł. a prywatne ponad polowe mojej pensji.

Gość nabór...
W Katowicach chyba jeszcze nie ma naboru do przedszkoli

Gość ninnnka
a u mnie proszą o dzieci:) nawet pan dyrektor przyniósł mi dokumenty do domu do wypełnienia:) przedszkole panstwowe,za darmo 8 godz. chyba finansowane ze środków unijnych jak większość rzeczy w naszej szkole.Mamy zaradnego dyrektora:)

Gość ninnnka
tzn. zapomniałam,płacę 40zł na rok dobrowolny komitet rodzicielski i jak chcę obiad to 4zł dziennie. Można zamiast obiadu dać kanapeczki,zależy na ile godz. idzie.Herbata,mleko za darmo