Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura Hali

Wróciłam od ginekologa pakuję się do szpitala, 34 tydzień

Polecane posty

Gość Laura Hali

Doznałam szoku, wróciłam właśnie od ginekologa, szyjka się skróciła, skierowanie do szpitala. Skończony 34 tydzień, dziecko niecałe 2 kg. Czy ktoś był w szpitalu aby zatrzymać akcję porodową. Czego się spodziewać? Co robić?

Gość Szpindlerowy mlyn
przede wszystkim nie denerwuj sie, powodzenia

Gość córa córa córa
ile ma cm ?

Gość Laura Hali
Nie wiem ile ma cm pewnie lekarka mówiła ale ja byłam w takim szoku że nie zapamiętałam, waży 1950 g

Gość córa córa córa
to już całkiem sporo. A rozwarcie masz?

Gość Laura Hali
mam dlatego skierowanie do szpitala, jadę jutro rano bo mąż teraz w pracy. Oby to powstrzymali. Skrócona szyjka, rozwarcie ale skurczy jako takich nie mam.

Gość dziecina
Ja w pierwszej ciąży miałam rozwarcie i skróconą szyjkę od 28 tygodnia, też leżałam w szpitalu 3 dni, przepisali mi leki i kazali leżeć w domu.Urodziłam w 39 tygodniu także nic jeszcze nie wiadomo, zwłaszcza, że nie masz skurczy.Powodzenia.

Gość Będą powstrzymywać
napewno więc się nie martw. Nikt nie powiedział, że za dwa dni urodzisz równie dobrze możesz do 40tc donosic.

Gość Laura Hali
Mam nadziej bo bardzo si stresuj.

Gość mooonoa
Dają wtedy magnez żeby powstrzymać skurcze, luteine też często się daje dopochwowo, no i oczywiście leżenie, odpoczynek, zero stresu. Też to miałam, synek urodzony w terminie.

Gość mama tymona od pumby
bedzie dobrtze ja urodzilam w 34 tygodniu maly wazyl 1,800 dziecko jest na tyle rozwiniete juz ze bedzie ok... tylko sie nie denerwuj... a jesli sie denerwujesz to mowie ci ze dziecko jest na tylko rozwiniete ze przezyje... \zobaczysz a wybralas juz imie?

Gość załamka;(
Ja mam skróconą szyjkę i rozwarcie od 29 tc. Dużo odpoczywam, biorę leki rozkurczowe i właśnie kończę 36 tydzień. Od 7 tygodni wszystko jest bez zmian. Spokojnie.

Gość Laura Hali
Mam nadzieje ze bedzie dobrze. sam szpital mnie przeraza. W dodaku od wczoraj boli zb a mialam jutro miec wizyte ale ginekolog powiedziala ze to musi poczekac, pisze z bledami bo klawiatura zwariowala. Oby bylo dobrze, boje sie. Nie wiem tez czy nie zwariuje lezac tak w tym szpitalu..

Gość mooonoa
No leżenie w szpitalu jest przykre, ja leżałam półtorej miesiąca. Ale czego nie robi się dla dzidziusia. Myśl o dziecku:)

Gość Laura Hali
Nazwiemy dziecine LAURA. Z czego wlasciwie te porody przedwczesne sie biora? czy mam brac swoj kubek i talerzyk do szpitala?

Gość mooonoa
Weź. Bo zawsze sie swojego soku napijesz czy herbaty itd. W niektórych szpitalach nawet do obiadu trzeba mieć kubek na ten pożal sie Boże kompot i do śniadania. No i wiadomo kosmetyczke, ręcznik, ubrania,bieliznę...

Gość mama tymona od pumby
pewnie ze wez na swoim lepiej smakuje... wiesz ze to twoje wiesz jak myte...a nie wyparzone po krysce i zbyszku

Gość Laura Hali
to rano jakies zakupy zrobie przed szpitalem. mam nadzieje ze mnie tam od razu zbadaja i cos dadza na zapobieganie tej akcji porodowej. Cale te 34 tygodnie wszystko bylo dobrze a tu taka wiadomosc.

Gość kinia##
Może weź też rzeczy dla dziecka, skoro nie wiadomo kiedy się maluszek zdecyduje przyjść na swiat:)

Gość Laura Hali
Nawet Kinia nie strasz ale jak cos to maz dowiezie, strasznie to szybko idzie. Ciekawe ile mnie beda trzymac tam.

Gość kinia##
Zależy co tam się dzieje, czasem dają leki i puszczają do domu czasem trzeba leżeć nawet do rozwiązania. Ale skrócenie szyjki i rozwarcie jest częstym problemem, sama gdzieś tak od 36 tyg miałam 1cm rozwarcia i skrocona szyjke