Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannarosaaa

Zabierać do szpitala kosmetyki dla dziecka?

Polecane posty

Gość porannarosaaa

Powoli się przygotowuje do porodu i tak sie zastanawiam, czy oprócz ubranek, pampersów i chusteczek (to jest napisane na stronie szpitala), zabierać ze sobą jeszcze inne kosmetyki, typu mydełko dla dziecka czy jakiś krem/oliwkę? Nie wiem, czy oni tam będą kąpać moje dziecko w jakiś szpitalnych kosmetykach czy jak?

Gość porannarosaaa
up

Gość jb;fjd
w szpitalach polozne kapia dzieci wiec nie musisz nieczgo zabierac

ja wzielam pieluszki, sudocrem i chusteczki te mokre do wcierania :-). Przydaly sie, bo maly kupke ze 3 razy w szpitalu zrobil :-)

Gość porannarosaaa
no a coś takiego jak puder? Chyba przewijać dziecko będzie trzeba w szpitalu prawda?

Gość jb;fjd
alantan lub phepanten. sa tez dziewczyny ktore nie smaruja niczym pup i tez jest dobrze. no i chysteczki nawilzane

Gość hngjhgmmvncgm,hjmcgn
krem weź do pupci, ale oprócz pampersów i chusteczek nic Ci więcej nie będzie potrzebne :) ja stosuje u córki Nivea baby krem na odparzenia, jest dobry i bardzo wydajny :) linomag też jest dobry, sudocremu bym nie radziła stosować, położne odradzały, przyda Ci się jak dziecko dostanie odparzeń, jednak jak nie ma lepszy jest łagodniejszy krem :)

Gość porannarosaaa
Ja kupiłam kosmetyki z babydream za rada koleżanki która bardzo chwaliła i krem na odparzenia też tam mam. To czyli brać tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem do pupy i nic więcej? A tych pampersów całą paczkę, czy mniej? Chyba całej nie zużyje podczas pobytu w szpitalu?

Gość jb;fjd
nie zuzyjesz ale przeciez nie przewidzisz ile sztuk bedziesz potrzebowac wiec zabierz cala paczeke nie jest przeciez duza:)

Gość porannarosaaa
ok dzieki bardzo za pomoc. :)

Gość do hng cos tam
a po co ci krem na odparzenia???? wystarczy dziecku czesciej pupe wietrzyc i zmieniac pieluchy. Jakie odparzenia? O matko DO AUTORKI-kosmetyki?dla noworodka? zastanow sie jak jak ta chemia mozesz dziecku cere zniszczyc i to zaraz po narodzinach..... zal.pl

Gość jb;fjd
mie madruj sie do hng cos tam bo widac ze dziecka nie masz. skora noworodka nie jest niestety taka jak sie mowi ze "idealna jak dupka niemowlaka" daleko jej od idealu. mamy teraz miesiecznego niemowlaka w domu i podraznienia mial od poczatku pomimo nawet przesadnego dbania o higiene. nie nawilzana skora sie luszczy w pachwinach ktore nie sa pudrowane pojawiaja sie odparzenia wiec tak kosmetyki dla noworodka sa jak najbardziej konieczne