Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_skarba

ciało w ciąży

Polecane posty

Witajcie drogie mamy. Piszę chyba tutaj bardziej dlatego, że dopadła mnie jakaś deprecha albo przesilenie wiosenne. Otóż obecnie jestem w 35tyg ciąży i dopiero od jakiegoś tygodnia zaczęły mi się robić rozstępy. Na brzuszku nie ma ale mam parę na piersiach, nogach i biodrach. Nie przytyłam dużo bo 10kg, nie jem "śmieciowych rzeczy'" staram się dobrze odzywiać. Przed ciążą ważyłam 59-60 kg przy 164cm.Codziennie smaruje się rano i wieczorem oliwką a mimo to to cholerstwo się pojawiło. Jak sobie z nimi radzicie bo ja już powoli zaczynam łapać doła przez to :(

Gość nie radzę sobie
Bo ich nie mam. A jestem w 39tc.. Mam tylko kilka rozstepów na tyłku ale to jeszcze sprzed ciąży. Są jaśniutkie. Prawie nie widoczne... W sumie to wogóle ich nie widać, tylko jak sie tak skórę naciągnie to widać. Dodam że też do teraz Przytylam 10kg ale ruszałam z waga 58kg i 175cm

Gość ja Ci prawde powiem
Ja tez sie smarowalam i przed ciaza i w ciazy, zawsze dbalam o cialo, a rozstepy mam-kilka na piersich, bardzo duzo na brzucho, boczkach, na udach. I zyje :d Przeciez nie powiesze sie z tego powodu. Teraz, po latach rozstepy sa biale i nie zwracam na nie uwagi. Nago oglada mnie tylko maz, ktory w calosci mnie akceptuje i nie zawraca sobie glowy czyms tak nieistotnym.

Gość FiFi lanstrumph
hej, ja w ciąży nie dostałam rozstępów. Chyba dzięki temu że używałam takiej tłustej maści fissan po wieczornym prysznicu. Zawsze długo masowałam brzuch, biodra i piersi, pośladki tylko czasem. Do porodu przytyłam niewiele bo ok 12 kg a już tydzień po ciąży jedynym śladem była ciemna linia od pępka w dół, brzuch miałam lekko obwisły do miesiąca po porodzie a raczej skórę bo mięśnie od razu się tak jakby "wciągnęły". Myślę że decydujące jeśli chodzi o wygląd w ciąży i co ważniejsze po ciąży są kondycja i wiek ja miałam 23 lata jak zaszłam, a wcześniej uprawiałam różne sporty.

Gość FiFi lanstrumph
mam za to koleżankę która po pierwszej ciąży miała piękne gładkie ciało a po kolejnej (niedługo po pierwszej ) ma brzuch, pośladki, piersi i biodra poorane rozstępami, na dodatek są cały czas fioletowe, robiła jakieś zabiegi ale to wszystko o kant d... potłuc, wydała chyba ok 2 tys. zł i praktycznie nie ma efektu... Ale chyba muszą w końcu chociaż pojaśnieć, nie?

Ja też miałam 23 lata jak zaszłam w ciąże :) przed codziennie ćwiczyłam. Skakanka 30 min, rowerek stacjonarny 30-40 min zależy na ile miałam siłe i 6V albo brzuszki. Do tego basen jak miałam chwile i zawodowo wspinam się na skałkach więc dochodziło 6h ścianki wspinaczkowej. Nie mam cellulitu przez to tylko to cholerstwo ;p

Gość hmm*hmm
moim zdaniem to jest w genach bo ja np rodzilam jak mialam 26 lat brzuch mialam wielki przytylam 10 kg i nie mam ani jednego rozstępu,moja siostra rodzila w wieku 20 i27 i tez nie ma wogole,moja mama tak samo.Ja sie niczym nie smarowalam.