Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia_ 37_

czy schudnę?

Polecane posty

Gość Gosia_ 37_

a to moje menu:) śniadanie owsianka np. ACTIVIA obiad - warzywa na patelnie kolacja -jogurt i oczywiscie duzo owoców i wody :)

Gość dyskretnie
po pierwsze staraj sie nie jeść po 18 nawet warzyw i owoców jedynie woda. na obiad radzę dodać jakieś mięsko i oczywiście nie przejadać się bez żadnych dokładek. jestem na diecie od wtorku. rano gdy jestem poza domem na śniadanie jem kromke chleba niesty białego nie mam innego wyjścia jest to o godz 7.00 obiad o godz 12 to zazwyczaj sałatka i jakieś mięcho a kolacja o 17 jogurt jogobella. tak to wygląda, pije wode ok 2 l i herbatę bez cukru. wytrzymuje i już widze rużnice

Gość ziuta_bez_buta
kochane moje, dieta? - jestem za ale trzeba to robic z głową a nie głodzic się. podstawa to 5 posiłków dziennie ostatni nie o 18 tylko na 3 godziny przed snem. zwracac uwagę na zawartość węglowodanów i apsolutnie nie jeść ich na noc. wiem co mówię, bo w ten sposób w 6 m-cy straciłam 25 kg podstawa do zdrowo i mądrze.

Dużo owoców? Tzn jakich? Owoce to źródło węglowodanów, wbrew powszechnej opinii, że to samo zdrowie... Znacznie lepiej jest zjeść marchewkę (27 kcal w 100g, przeciętna sztuka ma 12 kcal) niż banana (95 kcal w 100g, przeciętna sztuka ma 115 kcal). Jasne, że czasem owoc zjeść trzeba, właśnie ten nieszczęsny banan to źródło łatwo przyswajalnego potasu, odpowiedzialnego za prawidłową pracę serca. Dlatego powinnaś dopracować swoją dietę. Sniadanie jest zbyt ubogie, tak samo obiad. Moim zdaniem schudniesz 1-2 kg, zależy ile wytrzymasz, póki na tej kwazi-głodówce nie rzucisz się na lodówkę.

Gość akkaloaa
ziuta to podaj jakis dzien menu

Gość peachean
Za dużo owoców to też nie dobrze bo to dużo cukru. No i nie widzę w twojej diecie ani trochę tłuszczu - ani w formie np. oleju do sałatki, ani ryby... a tłuszcze są potrzebne, bo bez nich grozi Ci niedobór witamin A,D, E i K . 2 łyżki oleju rzepakowego dziennie nie sprawią, że przytyjesz, a pokryją dzienne zapotrzebowanie w kwasy omega-3.