Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudo jakies tam..

owulacja

Polecane posty

Gość pseudo jakies tam..

dziewczyny pogubiłam się, pomożecie w interpretacji? cykle mam od 30-35 dni, ostatnie 2 po 30 dni, w tym cyklu sytuacja wygląda tak: 14 dc, 15 dc - śluz rozciągliwy, płodny, temperatura 36,7-36,8 (podstawowa to 36,1-36,3), staranko :) 16 dc - temperatura 37, śluz mleczny (typu nieplodnego) 17 dc, 18 dc - nadal śluz mleczny, temperatura 37-37,6 w związku z powyższym myślałam ze owulacja nastąpiła 15-16 dc, ale: 19 dc - nadal mleczny śluz nieplodny, temp. spadła do 36,9 i w przez cały dzień ból podbrzusza - taki okresowy, ciągnięcie w dole brzucha, ból jajników, nawet nospa nie pomogła :( miałam wrażenie ze mam baardzo mokro i zaraz dostanę @, ale było tylko trochę mlecznego śluzu 20 dc - temp. 37,2, brzuch pobolewa czasami lekko, okresowo, wrażenie, ze ze mnie leci, ale to tylko wrażenie co to był za ból w 19 dc? owulacja czy co? :/

Gość pseudo jakies tam..
pomożecie?

Gość pseudo jakieś tam...
6 dc (od tego dnia mierzyłam): 36,3 7 dc: 36,3 8 dc: 36,5 9 dc: 36,4 10 dc: 36,5 11 dc: 36,6 12 dc: 36,6 13 dc: 36,6 (1 dzień rozciągliwego, płodnego śluzu, ale jest go mało) 14 dc: 36,7 (2 dzień rozciągliwego, płodnego śluzu), staranko :) 15 dc: 36,8 (ostatni dzień rozciągliwego, płodnego śluzu), staranko :) 16 dc: 37,1 (śluz mleczny, jak w dni niepłodne) 17 dc: 37,3 (śluz mleczny, jak w dni niepłodne) 18 dc: 37,6 (śluz mleczny, jak w dni niepłodne) 19 dc: 36,9 (śluz mleczny, jak w dni niepłodne), przez cały dzień ból podbrzusza - taki okresowy, ciągnięcie w dole brzucha, ból jajników, miałam wrażenie ze mam baardzo mokro i zaraz dostanę @, ale było tylko trochę mlecznego śluzu 20 dc: 37,2, brzuch pobolewa czasami lekko, okresowo, wrażenie, ze ze mnie leci, ale to tylko wrażenie no i jak ja mam to interpretować? kiedy w końcu była ta owulacja? dodam, że nie byłam przeziębiona ani chora a temp mierzę codziennie rano :/ (pierwszy cykl)

czy owulacja mogła być 19 dc? już po skoku temperatury i przy niepłodnym śluzie od 15 dc? jestem troche w tych sprawach zielona :/

po pierwsze nie da się oceniać temperatury oceniając do 1 miejsca po przecinku. z tego wykresu nic nie wynika, warunkiem owulacji jest 5 niższych i 3 wyższe (o 0,2st) temperatury - z czego tak naprawdę wyższe temperatury mają się utrzymywać aż do miesiączki. jeżeli miałabym ocenić te temperatury to powiedziałabym że owulacja była 15/16dc

no mi właśnie też wydaje się, że owulacja wypadała by na 15/16 dc, tylko co ma znaczyć ten ból brzucha w 19 dc? dzisiaj też zaczyna mnie momentami bardziej boleć, jak wczoraj.. :( nigdy tak nie miałam :/ może to fasolka? :)

Gość kjuka
To może być fasolka. Bo też miałam podobnie. Czekałam na okres, czekałam a w końcu po tygodniu zrobiłam test - wyszło brak ciąży. Więc zrobiłam po następnym tygodniu i wyszły mi piękne dwie kreski. Takie bóle brzucha mogą być przy zagnieżdżaniu się zarodka w macicy. Powodzenia :)

Gość pseudo jakies tam..
21 dc: 37,6 22 dc: 37,2, zaczęły pobolewac piersi nie wiem czemu ta tempka mi tak skacze :/ a i zauważyłam ze 20 dc szyjka macicy była nisko, miekka i chyba otwarta, 21 dc szyjka zaczela sie podnosić i zamykać, 22 dc szyjka wysoko, raczej miękka ja już nie wiem kiedy miałam ta owulację, czy szyjka nie powinna być podczas owulacji wysoko a po niej sie odnizac? co to znaczy ze po owulacji jest wysoko?

Gość pseudo jakies tam..
kurcze ja sie chyba nie nauczę interpretować cyklu :( niby to proste ale nie do końca :/ może następny cykl będzie lepszy, o ile będzie :)

Gość dnettta
nie da sie wyliczyc dnia owulacji, to niemozliwe, mozna zaobserwowac jedynie okres plodnosci

Gość pseudo jakies tam..
to kiedy miałam największa płodność? 15 czy 19 dc? dziś 22 dc i wydaje mi się ze mam okres nieplodny?

Gość dnettta
najwieksza plodnosc wystepuje podczas dni ze sluzem dobrej jakosci

Gość pseudo jakies tam..
czyli u mnie największy okres płodności był ok 15 dc :) a czy w okresie niepłodności szyjka nie powinna być twarda? bo ja mam taka miękka, rozpulchniona i uniesiona?

Gość pseudo jakies tam..
dziewczyny żadna z Was nie wie jaka powinna być szyjka macicy po owulacji?

Gość vvvviola
Jeśli masz wątpliwości w swoich interpretacjach to potwierdzaj sobie to może czymś. Ja korzystam z testera na ślinę. Nie jest to drogie urządzenie a bardzo ułatwia sprawę :)

Gość pseudo jakies tam..
vvvviola a możesz coś więcej napisać o tym testerze na ślinę? bo ja jestem zielona w tym temacie :( poza tym dziś mój 25 dc, tempka nadal wysoka, 22 i 23 dc miałam ciągnięcie w dole brzucha, teraz nam tylko czasami i przez chwilkę, nigdy nie miałam czegoś takiego, nie jest to bolące ale nieznośne :/ jestem zmęczona i baaaaaardzo śpiąca w ciągu dnia, w pracy czuje się jakbym miała gorączkę :/ a w nocy nie mogę spać, do tego wczoraj i dzisiaj smarkalam z krwią, co też mi się wcześniej nie zdarzało, sikam co godzinę co jest męczące :/ staram sie nie świrowac, ale nie da się :) dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam rano test, wiem ze za wcześnie, ale nie mogłam się powstrzymać ;) coś tam niby zobaczyłam, ale to pewnie wybryk mojej wyobraźni :(

Gość pseudo jakies tam..
dziewczyny a jak u Was? też czekacie z niecierpliwością na termin @ i modlicie się żeby małpa nie przyszła? jak się czujecie? testujecie przed @ czy cierpliwie czekacie? :)

Gość bo co to mierzenie
Nie lepiej monitorować cykl u ginekologa?

póki co dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i starania, więc jak będą jakieś problemy to pewnie wybiorę się na monitoring cyklu :)

Witam Mam nietypowe pytanie biore od dzis luteine na wywolanie , nie mam wogole okresu gdy go poprzednio nie wywolam zaznaczam ze 2-3 razy w miesiacu jestem pod stala kntrola gin. Nie mam pco. Bylam w poradni edokrynologicznego-ginekologiczego lekarza mialam przebadane wszystkie homrmony i lekarz powiedzal mi tlk zee mam zaburzenia miesiaczkwania . :/ moje pytanie brzm po ilu dniach od brania luteiny pojawi mi sie owulacja ? - biore 4x dziennie tabletki . - staramy sie. Dzidzie

Gość san12345
Hej pseudo jakies tam od jakiegoś czasu staramy się o dziecko. Cykl wcześniej zgubiłam recepte na luteine i skróciłam se cykl. I trwał 21 dni. I od nowego cyklu miałam brać metarformine 500 od 3 d.c przez 10 dni przerwać i od 16 d.c luteine dopoch. Staramy sie tak super od października od zabiegu laparoskopii. No i tak ja jakoś sie złożyło że msło współżyliśmy w tym mce . Ja uważałam że msm cykle bezowulacyjne. 19 d.c miałam wizyte u ginekologa na usg. I co się okazało. ???. !!! Że wczorajszy mega spadek tem (18dc ) byl owulacją i że widać ciałko żółte przy lewym jajniku; endometrium 12mm. Mam PCO . Moja temp w tym cykly. 1dc 3.03 36,79 C POPOLUDNIU DOSTAŁAM @ 2dc 4.03 @ 3 dc 5.03 36.89 C @ 4 dc 6.03 36,74 C PLAMIENIE 5 dc 7.03 36,87 C 6dc 8.03 36,83 C 7dc 9.03 36,69 C ŚLUZ PŁODNY 8 dc 10.03 36.69 C 9 dc 11.03 36,93 C 10dc 12.03 36,77 C 11 dc 13.03 36,90 C 12 dc 14.03 36,67 C OBSTAWIANA OVUL 13 dc 15.03 36,74 C 14 dc 16.03 36,78 C 15 dc 17.03 36,76 C 16 dc 18.03 36,87 C JUŻ NA LUTEINIE 17 dc 19.03 37.06 C LUTEINA 18 dc 20.03 36,81 C 19 dc 21.03 37.15 C Dziś jest 20dc 22.03 37,19 C

Gość san12345
Luteine powinno się brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni... Potem przestajesz i powinien przyjść ci okres (mnie przychodzi 1 -2 dni potem ) czyli jakby 28 dc-29 dc. I zaczynasz nowy cykl 1 dc to jest miesiączka i liczysz sobie... mniej więcej owulacja następuje ok 14 dnia cyklu ( ale trzeba mierzyć sobie temperature) ,aby spr w którym dniu mniej więcej występuje z reguły ,gdy następuje duży spadek temperatury ciała w pochwie to wówczas jest owulacja i oczywiście obserwacja śluzu ,śluz płodny z reguły rozciągliwy przeźroczysty wygląda jajka kurzego ,bądź przy wodnistym ...kobiety również zachodzą w ciąże. http://klima-sklep.pl/termometry-elektroniczne/17-termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.html Polecam taki termometr gdyż ma 2 miejsca po przecinku i można zagłębić swoje obserwacje do maximum. pozdrawiam

Gość gość
Hej dziewczyny. Ja też stosowałam Ovu Control chcąc zajść w ciążę i zdało egzamin. Na tle innych metod ta jest na pewno super higieniczna i taka bym powiedziała – dyskretna. Badanie można zrobić gdziekolwiek się jest bez szukania na szybko toalety.

Gość gość
Bardzo będe polecała Ovu Control parom które chcą bez wtopy wyznaczyć dni płodne, w naszym wypadku zdało egzamin na 100 proc!

Gość gość
Wiele dobrego słyszałam o tym testerze płodnosci. Rzeczywiscie jest taki dobry?