Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaa..,.,.,.

Kiedy jest dobry moment na zajście w ciąże?

Polecane posty

Gość aaaaa..,.,.,.

Od pewnego czasu zaczełam myslec o dziecku...w dodatku zauwazyłam , ze moj organizm chyba domaga sie takiego stanu bo ciagle mysle o zblizeniu.Czy wy tez tak miałyscie? Jednak to prawda z zegarem biologicznym...Natura wie co robi..Tylko jak to pohamowac? Bo teraz nie mam dobrego okresu na zalożenie rodziny? Jak myslicie jaki wiek jest odpowiedni na zaście w ciąze? pytam tu o biologiczny stan kobiety i ekonomiczny?

Gość kotbonifacy
Moze mylisz to uczucie ze zwykła ochota na seks? Nie trzeba decydowac sie od razu na dzieciaka jeśli chce ci sie bzykać. Sprobuj sama, moze ci przejdzie. jeśli chodzi o dobry czas to wiadomo - z ekonomicznego punktu widzenia powinnaś,byc samowystarczalna, z dobra praca i wsparciem rodziny, przyjaciol. Chyba ze stać cię na nianie :)

Gość kotecek23
Tez tak mam, ale ja za rok bronię mgr i biorę ślub, więc jeszcze troszkę poczekam.Najgorsze jest to , że przyjaciółka w ciąży, siostra narzeczonego też i troszkę ciężko to przetrwać. To ty musisz wiedziec kiedy w Twoim życiu jest odpowiedni moment na dziecko, nikt Ci tego nie powie. Ja będę sie starać już za rok, chociaż nie wiem jak to bedzie wtedy z finansami, aktualnie nie mam pracy i znaleźć nie moge..

Gość aaaaa..,.,.,.
ja juz mam mgr teraz jestem na s tudiach podyplomowych.Tez zaczynam szukac pracy.. mysle ze za dwa lata z ekonomicznego punktu widzenia bylo by dobrze , ale jak czlowiek zacznie tak wszystko odkładac to obudzi sie po 30 jak ciaza bedzie zagrozeniem dla zycia i zdrowia zarowno dziecka jak i matki.

Gość aaaaa..,.,.,.
Moje koleżanki pozachodziły w ciąże metodą "wpadki" i widze jak im w życiu nie wyszło... Nie spelniły swoich marzen , nie sa wstanie zagwarantowac dziecku wszystkiego...

Gość kotbonifacy
Ty z tym tekstem o kobietach po 30 zachodzących w ciaze żartujesz, tak? Znam kobiety po 45 roku życia które urodziły zdrowe piękne dzieci i wszystko jest ok. Masz kupe czasu dziewczyno! Zajmij sie sobą, Zainwestuj w siebie żeby za kilka lat moc zapewnić dziecku dobre życie.

Gość jak sie dopiero po mgr zaczyna
sz zabierac za szukanie pracy to nie wroze ci szczescia, niestety...

Gość aaaaa..,.,.,.
to mi nie wroz ja sobie rade dam zawsze i wszedzie:)jesli chodzi o biologiczne uwarunkowania to jednak 20-25 lat jest najlepszym okresem. nie zartuje po 30 plodnośc kobiety sie zmniejsza i ciezej ciaze sie przechodzi.Wystarczy poczytac artukuly medyczne na ten temat

Gość aaaaa..,.,.,.
mam swoje mieszkanie, mam partnera z ktorym jestem dlugo,ale chce sie troszke zrealizowac.Nie jest tak, ze nie pracowalam na studiach sobie dorabialam.O prace nie jest ciezko tylko trzeba sie ochodzic , zawsze jakas znajde