Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaChłopca

Napady afektywnego bezdechu a padaczka ???

Polecane posty

Gość MamaChłopca

Witam mój syn ma 2 lata z reguły po uderzeniu traci przytomność Byliśmy w szpitalu z tym problemem bo pediatria wahał sie miedzy napadami bezdechu a padaczkowymi Jak bylismy w szpitalu zauwazylam ze panuje tam nieład i wszystko robine jest byle jak Zrobili nam badania kardiologiczne psychologiczne i eeg Mam wątpliwości czy to faktycznie wystarcza czy nie powinnien byc np jeszcze rezonans i tomografia glowy Czy ktos byl w podobnej sytuacji i jakie mial badania robione by wykluczyc padaczke

Gość jestem za a nawet
wiesz ze moze to byc padaczka poszczepionkowa

Gość ManiA33
najlepiej znajdz dobrego neurologa dziecięcego, mam 5 letnią córkę z padaczką,w szpitalu powinni byli Ci to powiedzieć

Gość jestem za a nawet
http://pl.wikisource.org/wiki/Niepo%C5%BC%C4%85dane_odczyny_poszczepienne tu masz wyminione na str minister zdrowia jakie powikłania daja szczepionki.jest tez slowo o drgawkach.nie wiem czy ma to cos wspolnego z choroba twego dziecka.moze i padaczka jest wymieniona doczytaj do konca,bo ja nie zdazylam

Gość ManiA33
Mojej kuzynki córka chorowała na coś takiego lekarka dobrała odpowiednie leki TK,EEG głowy i praktycznie teraz już jest w trakcie odstawiania leku.....tak jak mówie dobry neurolog to podstawa.

Gość mdmdndjdnjdnj
Zeby określić padaczkę należy zrobić rezonans, pzy napadach padaczki częsti też jest bezdech szczególnie toniczno-kloniczne

Gość ManiA33
z rezonansu nie zawsze wychodzi wynik czy to padaczka EEG to badanie przy padaczce...RM pokazuje czy nie ma większych uszkodzeń jeżeli dochodziło do ataków ewentualnie guzów.