Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kicia2208

biznes na osiedlu, pomóżcie

Polecane posty

Witajcie. Zastanawiam się co bym mogła otworzyć na osiedlu, które jest spore. Na osiedlu jest fryzjer, a nawet trzech, stylistka paznokci, sklepy: fresh market, żabka, społem, małpka express, warzywniak, spożywczak, zoologiczny, kwiaciarnia, oddział banku, poczta, dentysta, ośrodek kultury. No po prostu wszystko prawie ;p Myślę o solarium. Wcześniej w lokalu był pub, więc jest fajnie urządzony, nie wymaga remontu. Jedyne co to musiałabym zrobić instalacje, wydzielic dwa pomieszczenia i kupic łóżka. To jedyny pomysł jaki przyszedł mi na razie do głowy. Może pomożecie ??

Gość ikullla
salon gry , ten z maszynami ,jak sporo młodych chłystków

Gość ikullla
albo gab weterynaryjny z tym że tutaj trzeba dobrze zapłacic wetowi i musi być faktycznie super wet

weterynarz tez jest niedaleko, a salon gier odpada, byl w poprzednim pubie i zrobiła się w nim mordownia ;p

jest tez pizzeria, gastronom, sklep ze zdrowo zywnoscia, piekarnia, sklep kosmetyczny NO WSZYSTKO oprocz solarium ;p

Gość kate4455
uważam, że solarium to dobry pomysł, jesli nie ma w okolicy zadnego. nakłady nie są jakies duże a w Polsce nadal jest moda na opalanie więc klientek by Ci nie zabrakło. Łóżka możesz kupic używane lub nawet wziąc w leasing, nakłady wcale nie byłyby ogromne. Możesz w okolicznych salonach kosmetycznych, fryzjerskich połozyc ulotki/ wizytówki i np. z napisem "z ulotką pierwsza wizyta za pół ceny" czy cos w tym stylu. By jakoś przyciągnąc klientki a potem to juz się samo kręci :) Powodzenia :)

Gość ikullla
to nie wiem , wg mnie solarium nie bo to droga inwestycja a opalanie robi sie passe , tylko ten salon gier ,wiem że mordownia ale pieniądz dobry bo pracowałam w takim

Gość jenk
Punkt krawiecki( zamki,skracanie,drobne przeróbki),

Gość jenk
A może dodatkowo rolletik lub jakaś mini siłownia .A może sala zabaw dla dzieci?

Gość jenk
Sala zabaw i sprzedaż np zdrowych soków i kawy .Salonik prasowy .

Gość ikullla
punkt krawiecki to tez niezła opcja , sala zabaw hmm , może takie ala przedszkole na godziny :)

wiec po kolei: Punkty krawieckie sa na osiedlu 3, sala zabaw tez jest i to spora, salon gier odpada bo sama chce tam pracowac i nie bede z moczymordami przesiadywać. Szczecin ;)

a co do tego, że opalenizna staje się passe, prawda ;) Ale zawsze jest grupa osob, ktore z solarium korzystają. DUŻA GRUPA

Gość ikullla
to próbuj :) ja miałam już trzy biznesy i dopiero czwarty mi wypalił , mam salon pielęgnacji psów i kotów ,ale do tego musisz autentycznie kochać zwierzyne i mieć wyjebane na durnych właścicieli

Gość fgfggfghhghjh
a ja mysle, ze moda na solarium beda odchodzic, bo coraz bardziej sie ludzi uswiadami, ze to powoduje raka. oczywiscie zawsze znajdą sie pustaki typu agnieszka wlodarczyk bo bez solarium zycia sobie nie wyobrazają ale chyba bedzie ich coraz mniej. nawet Doda jest juz blada, nie opala sie bo sie boi zmarszczek.

Gość fgfggfghhghjh
"solarium zawsze przetrwa, bo coraz wiecej ludzi dba o wygląd," ty chyba jestes upośledzona umyslowo, co ma chodzenie na solarium i niszczenie skory wspolnego z dbaniem o wyglad?

Gość Jednym słowem mówiąc
Solarium długo nie przetrwa.Ludzie mądrzeją i odchodzą od wysuszania skóry, potem widocznych zmarszczek.Kto jest rozsądny nie będzie się smażył pod lampami,które powodują raka skóry.Coraz częściej o tym się mówi w mediach.

Gość jenk
Zamiast solarium mały fitnesik(rowerki,bieznia,jakiś mały sprzęt do ćwiczeń -twister,skakanki,ławeczka itp),kącik zabaw dla dzieci,kawa-matka pobiega na bieżni,dziecko pobawi się

JAK KTOŚ NIE UMIE CZYTAĆ TO POWTARZAM, ŻE LUMP JUŻ JEST. PRZEDSZKOLA SĄ DWA

Gość rakieta1234
DO ikullla Jeśli mogę spytać ile zarabiasz na takim psim fryzjerze? Czy masz swój lokal, czy wynajmujesz? Pytam, bo też chciałabym coś takiego otworzyć ale nie wiem czy się opłaca. Z góry dziękuję za odpowiedź