Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający śpioch

Rozmiar kołdry a rozmiar pościeli- proszę o pomoc

Polecane posty

Gość pytający śpioch

Witam Myślę, że to będzie dobre miejsce na poradę. Od razu zaznaczam, że jestem mężczyzną więc proszę nie dziwić się że zadaję takie pytania. Otóż mam kilka kompletów pościeli. Poszewki na poduszkę są w rozmiarze 50x60, natomiast na kołdrę 150x200. Z wyborem poduszki nie było problemu, bo kupiłem w rozmiarze 50x60 więc pasuje do poszewki idealnie. Mam natomiast problem z kupnem kołdry. Przeglądam kołdry i nigdzie nie znalazłem takiej w rozmiarze 150x200. Są natomiast w rozmiarach 140x200 oraz 155x200. Tylko czy one będą pasować do poszewek które mam ? Kołdra o szerokości 140 cm będzie trochę za mała, a ta o szerokości 155 cm trochę za duża. Zaznaczam, że chcę kupić kołdrę puchową więc zastanawiam się czy pozostaje mi tylko kołdra szyta na miarę ??? Proszę o pomoc. Jaki rozmiar kołdry będzie pasował do poszewki w rozmiarze 150x200 cm ?

Gość czekolada_mleczna
większą kołdrę w mniejszą poszewkę wciśniesz. nie kupuj mniejszej kołdry, bo będą Ci rogi uciekać i będzie się rolowała w środku.

Gość czekolada_mleczna
nie kupuj puchowej kołdry bo jej nie upierzesz... kup syntetyczną - bardziej higieniczna jest a tak samo ciepła.

Gość pytający śpioch
dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
najlepiej jest zmierzyć pościel oraz poduszki ja kupuję w sprawdzonych sklepach które mają renomę i od lat można kupić ich wyroby w każdym mieście jak np: http://www.elway.biz/33-posciel-3d kup pościel o takim rozmiarze jak ci wychodzi tu mają wszyskie rozmiary :)