Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia1253

ZWOLNIENIE LEKARSKIE CIĄŻA A ZUS...POMOCY!!!

Polecane posty

Gość martusia1253

witam, mam problem...moze ktoś był w podobnej sytuacji. Mianowicie, miałam kontrole z ZUS w miejscu zameldowania dnia 27 lutego - niestety nie zastali mnie tam (jestem na zwolnieniu od października- na zwolnieniu jest 2-czyli 'MOŻE CHODZIĆ'). Od tygodnia jestem w nowym mieszkaniu, gdzie w poniedziałek 4 marca zostanę zameldowana...w poniedziałek też chcę złożyć pisemne wyjaśnienie (przysłali mi pismo żeby tak zrobić) ... czy jezeli napiszę ze byłam tam, ponieważ stamtąd miałam bliżej do przychodni to bedzie oki? bo nastepnego dnia czyli 28.03 miałam do lekarza iść...uznają mi to? co najlepiej napisać? W wyjasnieniu zaznacze ze w dzien składania wyjasnienia juz zameldowana zostałam w nowym mieszkaniu. :/ trochę to pokręcone ale jak myślicie? przejdzie to? nie chce aby mi wstrzymali zasiłku....

Gość nie jestem na 100%
pewna, ale chyba nie musisz przebywac w miejscu zameldowania. tak mi powiedzial moj lekarz kiedy mi wypisywal zwolnienie i spytalam czy moge byc u rodzicow w tym czasie. ale to bylo 2 lata temu wiec nie wiem. zreszta masz, ze nie musisz lezec. przeciez moglas wyjsc po cos do jedzenia czy do apteki. wydaje mi sie, ze powinno byc ok.

Gość maria28
ja też na zwolnieniu chorobowym mam wpisane miejsce zameldowania a mieszkam w innym miejscu tylko ze zgłosilam to wcześniej do zusu gdzie maja przysylać korspondencje.ja jestem na zwolnieniu do od grudnia nie mialam jeszcze zadniej kontroli z zusu.

Gość l;sdk
przyleźli do domu?? masakra, do tej pory trzepali dokumentacje lekarską.... po domach nie chodzili

Gość hhhhhhhhhhhhhhhrf
u mnie tez byli raz. Akurat szykowalam sie do wyjscia. pODPSIALAM cos tam- jakas liste e bylam i ok.

Gość mnie tez nie zastali
i co ???i nic...piszesz pismo wyjasniajace i tyle

Gość a dlaczego
ciekawe , że ciężarną zus kontroluje hmmm mnie sie nie zdażyło a siedze 3 miesiac na l4 i czasem muszę po dziecko do przedszkola zajechjć i też mnie nie ma w domu stale.

Gość martusia1253
ale chyba nie mogą się przyczepić do tego że mnie nie było skoro nie mam wpisanego leżenia...??? :/

Gość Bogna:):):)
mnie tez to interesuje bo chę jechac do rodziny narzeczonego na kilka tygodni. dla mnie to czy jestem w domu czy u rdoziny narzeczonego to wsyztsko jedno ale dla zus?

zus nie ma prawa przerwac zasiłku jak jestes w ciąży napisz im tylko pismo z wyjasnieniem jak opisałaś wyslij poleconym a jak beda czegos tam chcieli to pisz i pisz i pisz do nich zus uwielbia biurokrację