Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrea Mod

Jakie zarobki w Londynie są dobre dla dwojga dorosłych?

Polecane posty

Gość Andrea Mod

Jakie zarobki w Londynie pozwalają na w miarę 'fajne' życie dwóm dorosłym osobom: wynajem jakiegoś mieszkania, opłacenie rachunków, biletów bądź utrzymanie samochodu, jedzenie plus od czasu do czasu wyjście do kina, pubu, fitness, kupno jakiegoś nowego ciuszka, kosmetyka, czegoś do mieszkania itd. Tak mniej więcej, bo wiem, ze to zależy od wielu czynników, od dzielnicy, trybu życia, upodobań itd. No, ale takie widełki cenowe ;] Chodzi o jakieś przyzwoite życie, a nie wegetację w pokoju czy z kilkoma obcymi osobami w domu, bo to jest dobre, ale na chwilę, nie na dłuższą metę

Gość sSamiii
najdroższa sprawa to wynajem mieszkania i komunikacja miejska. Mam znajomych w Londynie, co mieszkają z innymi imigrantami i za pokój płacą 700 funtów.

Gość do sSamiii
To prawda...Chociaż jak się tak wszystko policzy razem: czynsz + rachunki + transport + jedzenie + dodatkowe wydatki indywidualne, bo każdy tam jakieś ma, to wychodzi konkretna sumka...A swoją drogą ro dużo płacą Ci Twoi znajomi za ten pokój, my mamy 1 pokojowe mieszkanie w 3 strefie Londynu i czynsz wynosi 900 miesięcznie, ale to właśnie zależy od dzielnicy, od mieszkania itd.

Gość misiakka77
mysle ze 3000 netto to minimum

Gość do misiakka77
Też tak myślę...A jeśli chcielibyście jeszcze co nieco zaoszczędzić, odłożyć na konto itd. to myślę, że 3500 funtów mc jest ok, 3000 na życie, a te 400-500 na konto, tak mniej więcej ;]

Gość powiem Ci jak to wygląda u nas
Mieszkam z partnerem w Londynie. Mieszkanie z 1 sypialnią w 3 strefie (a Londyn ma 9 stref) kosztuje nas 900 funtów miesięcznie (i to jest tutaj normalna cena, nie mieszkamy w żadnym pałacu:)), rachunki - no wiadomo gaz, prąd, abonament tv, jakieś kanały, internet, 2 telefony (mój i męża) oraz council tax (podatek lokalny w UK, który każdy musi płacić) to tak średnio na miesiąc ze 400 funtów, jedzenie i chemia to różnie, ale myślę, że między 500 a 600 funtów miesięcznie (zakupy robimy przeważnie w Asdzie, Lidlu itd....), komunikacja, a więc mój bilet do pracy prawie 140 funtów miesięcznie, ubezpieczenie samochodu i paliwo (mąż dojeżdża do pracy samochodem) ok.300 funtów mc, no i rozrywka, jakiś nowy ciuch, kosmetyk, lekarstwa, sprzęt i tym podobne myślę gdzieś od 500-700 funtów miesięcznie w zależności od potrzeb...Oczywiście każdy żyje inaczej, to fakt, jedni wydają mnie, inni więcej, warto jednak wiedzieć, że chcą żyć w Londynie i nie w wynajmowanym pokoju, a jakoś tak normalnie to trzeba się liczyć ze sporymi kosztami...Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam :]

Gość powiem Ci jak to wygląda u nas
Aha no i raz w roku płacimy rachunek za wodę, ostatnio wynosił on 350 funtów...

Gość no nie wiem, Londyn jest drogi
Myślę, ze 3000 funtów netto miesięcznie to tak na spokojnie, a najlepiej to ze 4000 funtów dla 2 osób na miesiąc, samo mieszkanie jest bardzo drogie, plus rachunki, jedzenie, transport, wyjścia, ubrania i tak dalej i tak dalej...

Gość wyslij wypowiedz
A co zorbic jak kobieta z ktora jest sie w parze, nie pracuje albo zarabia grosze ktore nawet nie starcza na pokrycie jej czescie czynszu ? A wymagania ma ogromne co do standardu zycia ? noz sie w kieszenie otwiera, kurwa.

Gość vxvvxcvxvxvx
"Mam znajomych w Londynie, co mieszkają z innymi imigrantami i za pokój płacą 700 funtów." co oni mieszkaja na oxford circus?

Gość do postu wyzej
Hm, moi znajomi za pokoj na Forest Gate placa tygodniowo 150 funtow to masz miesiecznie 650 funtow...

Gość wyslij wypowiedz
700 f , moge miec po prostu duzy pokoj z lazienka, w dobrym miejscu . Na penwo nie na hunslow :D, i przypuszczam ze pokoj jest z rachunkami wiec.

Gość fsssssssssss
"A co zorbic jak kobieta z ktora jest sie w parze, nie pracuje albo zarabia grosze ktore nawet nie starcza na pokrycie jej czescie czynszu ?"

Gość fsssssssssss
"A co zorbic jak kobieta z ktora jest sie w parze, nie pracuje albo zarabia grosze ktore nawet nie starcza na pokrycie jej czescie czynszu ?" no to da partnerowi tyłka ze trzy razy w miesiącu i się wyrówna!

Gość wyslij wypowiedz
fssss, wlasnie tak mysla kobiety :) na mnie wasza dupa juz nie dziala. Moge sobie kupic kazda dupe, jednriejsza, mlodsza, i chetna zrobic to co ja chce. nie ma ze boli glow,a nie ma marudzenia, nie ma zbednych wydatkow jestem i licz esie tylko ja. I szczerze mimo to ze za to bede placi to i tak wychodzi taniej i bezpieczniej niz wiazac sie z jakas taka wywloka. takze moja pani chuj wam w dupe.

Gość Londyn jest bardzo drogi
3500-4000 funtow "na reke" miesiecznie

Gość nie wiem po co
Tylko po co chcecie się pchać do Londynu? Tam to trzeba spoooro pieniędzy