Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polololololololo

Boję się, że w końcu przenosze tą ciążę :(

Polecane posty

Gość polololololololo

Termin mam na 15 kwietnia obliczany wg daty ostatniej miesiączki. Do pewnego momentu było ok i przebieg ciąży wg miesiączki pokrywał się z tym z USG. Teraz powinnam być w 34 tygodniu wg okresu a jak byłam w piątek na wizycie to lekarz mi powiedział że mu z USG wychodzi że to już 36 tydzień... :/ Nie wiem co teraz robić, wychodziło by że w dniu wyznaczonego porodu będę już w 42 tygodniu :/ Czy takie coś jest normalne? Którego terminu w końcu mam sie trzymać?

Gość jak potrzebujesz pieniędzy
ORGANIZM SAM DA CI ZNAC,ZE JUZ CZAS. PORÓD SAM SIE ZACZNIE.

Gość mama007
na tym etapie ciąży już nie wyznacza się terminu porodu, byc może dziecko duże, jak na 36tc. Ale wiadomo, że dzieci rodzą się różne, jedne mają 2,5 inne 5kg :) A itak urodzi się, jak bedzie miało ochotę :P

Gość polololololololo
no ale przecież zdarza się, że kobiet nic nie rusza i mają wywoływane porody. A co jeśli i mnie nie "ruszy" kiedy przyjdzie czas? Jak tego pilnować? No i co w końcu z tym terminem? Trzymać się tego wktóry mam w karcie?

Gość jak potrzebujesz pieniędzy
jezu,jak ty przezywasz,szok:O nie zesraj się z emocji czasem,bo ci zyłka pęknie i dopiero będziesz miała problem. ale ludzie mają dylematy----czy urodzi się 21,czy 22,czy 25---to musze wiedzieć na 100 % bo będę spokojna. jak nie nadejdzie poród w wyznaczony dzien o wyznaczonej godzinie i sekundzie to skocz z balkonu---jedyne wyjscie tylko!!!!!!!

Gość polololololololo
przeżywam bo boję się że przenoszę ciąże a przenosić o 2 tygodnie to było bym bardzo źle, jak nie tragicznie dla dziecka.

Przeczytaj jeszcze raz co napisała Ci mama007. Na tym etapie ciąży już nie oblicza się terminu porodu z USG. Masz po prostu duże dziecko. Nie każde dziecko rodzi się z wagą 3 kg.